Saturday, 31 December 2011

MENUTUP AURAT TETAPI HATI JAHAT????



'tidak semestinya wanita yang baik itu menutup aurat'
pernah dengar ayat tu???
so dia nak mentionkan kat sini yang wanita mnutup aurat,x semestinya baik,malah ada yang perangainya lebih buruk drpd y x mnutup aurat!.


isu sekarang ialah AKHLAK BAIK,TIDAK MENUTUP AURAT..
ade kan wanita yang sebegini...
bagi gua..
kalau betul akhlak dia baik contohnya jujur,berterus terang,pemurah dan lemah lembut,ya dia BAIK DARI SUDUT ITU, tetapi jika dia mendedahkan auratnya,dia telah melanggar PERINTAH ALLAH di sudut yang lain. dia tidak baik dari sudut berpakaian,kerana hukum menutup aurat termaktub dalam al-Quran.takkan kita nak mempertikaikan lagi???

KALAU MASIH ADA YANG MENGATAKAN.' DAH TU,WALAUPUN DIA TAK BERTUDUNG,TAPI DIA JUJUR,AMANAH,SEMPURNALAH SIFAT MAHMUDAHNYA..'
ya gua tahu tu,tapi orang yang baik MENURUT ISLAM ialah orang yang menjaga hubungan baiknya dengan Allah dan hubungan baik dengan manusia lainnya.menutup aurat itu perintah Allah.


..
..
..

namun,percayalah,jika hati dia benar2 baik,insyaallah suatu hari nanti dia akan diberi hidayah oleh Allah utk mnutup aurat.

ada hujah mengenai hal ini..
masih bersandarkan kepada hadis nabi..
hadis riwayat al- Bukhari mengisahkan seorang pelacur yahudi (wanita) telah memberi minum kepada seekor anjing yang kehausan. atas sifat belas kasihannya itu,dia mendapat hidayah lalu menjadi wanita solehah..


maksudnya..seperti yang gua da habaq tadi..jika seorang wanita itu benar2 baik hatinya,insyaallah lambat laun dia akan menutup aurat juga....

kerana apa?????????

kerana Allah menilai pada HATI kita!!!
jika hati itu baik,insyaallah hal2 luaran pasti mengikutnya menjadi baik....

....
..






BAGAIMANA PULA DENGAN MENUTUP AURAT TETAPI PERANGAI BURUK!!!

dalam hal ini,bab aurat dia telah selamat. Alhamdulillah,kewajipan menutup aurat telah dia penuhi. apa yang tinggal??...dia perlu memperbaiki akhlak dan perangainya.dia perlu terus berusaha!!

BAGAIMANA PULA YANG MENUTUP AURAT SEKADAR BERPURA2,MENGIKUT FESYEN ATAU INGIN MENUNJUK2????

hati manusia kita x tahu melainkan Allah....
soal hati adalah hak Allah....
so jangan cepat berprasangka.....
fikir POSITIF ok...
contohnya kalo de sorang aweks cun ni,pakai shawl tomeiii gilerr,tpi alahai dada terbonjol keluar laa plakkk...uhuk3,agak2 ape y korang pk???
beza tau jawapan dari seorang yang jahil ilmu agama dan orang yang tahu agama!!!!!
oleh itu,sebaik2nya utk mengelak korang cakap bukan2..fikir positif....
juz anggap yang awekz tomeiii tuh gembira coz dia dikurniakan dua buah bukit yang menonjoll..
ahaahahahahah ape aku mengarut ni???
huhu sori laa,gua x thu na bg alasan apa...
tp betulla,ade y kne breast kanser,keciann....
aset mereka terpaksa dibuang....
hah??
so bersyukur laa dgn ape y kiter ade....
tp jgn laa mnunjjuk2 plakk....



alamak,kita telah menyimpang dari subtopic tadi...
ok kembali semula....
ayat las tadi,soal hati adalah hak Allah..

tetapi,katalah en wanita yang menutup aurat itu benar2 jahat or imannya senipis kulit bawang.
jika hatinya benar2 jahat,lambat laun dia akn mendedahkan auratnya semula...

tahu tak KENAPA?????

kerana menutup aurat itu adalah pakaian wanita solehah. wanita yang jahat tidak mampu memakai pakaian wanita solehah!!...
kalau anda perasan sekarang ini fenomena ini dah berlaku...
dulu2 kat sekolah pakai tudung labuh ,makkk aiii sampai jubooo labuhnyaa...
sikit2 da start pakai shawl tomei2 sampai nampak dada n tali bra..
kemudian berubah memakai seluar ketat yang menampakkan segala jenis lemak kepada memakai pakaian yang sendat dan ketot...
then bertudung ala kadar je...
itu salah satu contohnya...

anda perlu tahu bahawa perubahan diluar merupakan gambaran perubahan hati. yang tidak menutup aurat,akhirnya berubah perlahan2 menutup aurat manakala yang menutup aurat sebaliknya..perlahan2 membuka aurat menandakan kemerosotan kualiti hatinya...

OLEH ITU,HATI BAIK MESTI TUTUP AURAT!!

tetapi bagaimana pula dengan wanita yang menutup aurat tetapi buruk akhlaknya?wajarkah mereka mendedahkan aurat spya tidak hipokrit??

jawapnnya'perangai buruk bukan lesen utk mendedahkan aurat.bagi mereka ini,tuntutan menutup aurat sudah ditegakkan ,alhamdulillah . tinggal satu lagi tuntutan memperbaiki akhlak yang belum selesai.....

rasanya sampai situ je dulu info utk korang...
ader masa gua share lagi,,,
info dari majalah solusi edisi 38..
page 36,37...
tajuk besar dia sama ng tajuk post aku ni..
fikir2kanlah wahai wanita dan selamat beramal!!!

Friday, 30 December 2011

KAKI,ADAKAH AURAT?????JOM BACA!!!


sebelum tu,
di beritahu kat sini yang info2 y gua tulis,semuanya diambil dari bku solusi...
da baca belum???kalau belum..
kalo nak tahu cover buku tu guana...
PICIT SINI
OK..da tengok...
bagi sesapa y x minat ng buku tu...
x ya beli....
ni gua na share...
post ni khusus buat para gadis y telah baligh n utk laki2 y ade sdre mre or bni or awekz cun...


pendahuluan....
kaki merupakan anggota yang membawa kita menjelajah dunia.
namun ramai yang terlepas pandang,adakah KAKI ITU AURAT?????
sebelum gua tulis lebih panjang,jom kita buat isu perbandingan mazhab utama dalam isu ini...


1-mazhab maliki,syafi' n hanbali- SELURUH bahagian TUBUH WANITA aurat KECUALI muka dan TAPAK tangan...

2- mazhab hanafi- seluruh tubuh wanita itu aurat kecuali muka,tapak tangan dan tapak kaki!!!

OK2 ,based on the jumhur(majoriti) ulama berpendapat bahawa kaki itu aurat,tiada lagi keraguan padanya terutamanya dalam solat. hanya pendapat hanafi je y kte kaki bukan aurat...




..
..
..
sekarang kita tengok based on firman Allah taala...
'katakanlah kepada wanita yang beriman;hendaklah mereka menahan pandangan nya dan kemaluannya,serta janganlah mereka menampakkan hiasannya kecuali yang biasa nampak darinya'..surah annur.
adakah anda tahu apakah maksud 'apakah yang biasa nampak daripadanya???
Sa'id bin jubair meriwayatkan darpada ibnu abbas bahawa yang biasa nampak daripadanya ialah wajah dan kedua tapak tangan.(tafsir al-Quran)...


bosan tak baca????
kalau bosan,TERUSKAN MEMBACA!!!
penting utk umat islam...



..
.

PERSOALAN: NPE AKU KENA AMIK TAHU PASAL HAL NI?AKU KAN LELAKI(bg lelaki)...

1- peranan lelaki ialah memberi nasihat kepada wanita di sekitarnya terutamanya peranan mereka mengelakkan ahli keluarga mereka daripada terhumban kedalam neraka,disamping menjaga hati dan mata!!

2- peranan wanita dalam soal ini ialah mengetahui segala teori segala permasalahan mengenai aurat dan seterusnya mengamalkan secara konsisten.

ok?
x paham boleh tanya kat ustazah amira..ce wahh...x de la,gurau jee..




...
..


MASALAH SEKARANG IALAH cabaran MENUTUP KAKI!!

gua percaya sesetengah wanita mempunyai kesulitan untuk menutup kaki sama ada berstokin,memakai kasut bertutup atau melabuhkan pakaian...
lebih2 lagi bagi wanita yang selama ini suka mendedahkan kaki iaitu dengan berkasut tumit tinggi,tentu pelik andainya memakai kasut bertumit tinggi dengan stokin!!betol tak kawan2??


apatah lagi dengan cuaca di Malaysia y terkenal dengan taburan hujan yang lebat,pasti agak menyukarkan bagi mereka yang memakai stokin kerana terpaksa basuh stokin setiap hari..

walaupun demikiann...

wanita harus faham di sini,konsep menutup kaki tidak hanya tercapai dengan memakai stokin sahaja.
memakai kasut bertutup pada waktu hujan tanpa memakai stokin juga boleh diterima dari segi praktis,asalkan TUJUAN ASAL untuk menutup aurat mampu dicapai.jadi,tiada lagi istilah alasan stokin basah berkali2..

JIKA SAYA BERADA DI RUMAH SAUDARA PULA BAGAIMANA?PERLUKAH MENUTUPNYA JUGA???

jawapannya YA!!ANDA PERLU MENUTUPNYA.....tetapi mungkin agak susah right jika pakai stokin dalam rumah. jadi,mujahadahlah sedikit dengan MEMINMUM KAN kaki terdedah walaupun diberi beberapa kelonggaran jika berada dalam rumah...

konklusinya,menutup kaki itu WAJIB jika anda bermazhab SYAFI'I...


sebagai penutup..hayatilah firman Allah yang bermaksud ' Hai,anak Adam,sesungguhnya Kami telah menurunkan kepadamu pakaian untuk menutup auratmu dan pakaian indah untuk perhiasan. Dan pakaian takwa itu adalah yang paling baik. Yang demikian itu adalah tanda2 kekuasaan Allah mudah-mudahan mereka selalu ingat.' (surah al- A'raf 7:26)


takwalah yang memotivasikan wanita sama ada patuh atau angkuh dengan perintah Allah .
tepuk dada tanya iman..
jika iman masih malap.sinarilah dengan ilmu dan amal...

sekian terima kasih...
semoga ilmu ini dapat dikongsi bersama semua umat islam..


prepared by :NAY..

Tuesday, 27 December 2011

AKU TERNODA OLEH SI DIA....



HAI...
hari ni aku nak share something....
ni kisah benar...
tpi yang pasti TAK BERLAKU pada diri aku kay....
perkara ini berlaku kat sorang hamba Allah ni...
nama dirahsiakan...
tapi aku gelarkannya H..
H seorang anak gadis y kehilangan seorang ibu sewaktu kecil....
dia tinggal bersama bapanya....
aku tak pasti y dia ade adik beradik y len ke x...
kisah sedihnya di sini....
H telah DINODAI oleh BAPANYA...
sebanyak 80 KALI!!!!!!!!
dari umur 12 hingga 18....
bayangkan,dia dirogol oleh bapanya sendiri tanpa belas kasihan...
bayangkan??
boleh???
jangan la bayangkan y dorang tengah buat ttpi bayangkan kesengsaraan y gadis tu alami!!!
takdir Allah....
bapa gadis itu meninggal...
(x ya la gne nme H)...
meninggal tanpa sempat bertaubat...
kasihan....
korang taw kan sumbang mahram 2 dosa BESAR!!

then,gadis tuh mintak pandangan seseorang pakar motivasi ni...
maka terjadilah perbualan yang menginsafkan....jom sambung baca!!!
(gadis -H) (pakar- P)..


H - Assalamualaikum Dr.
P - Waalaikumsalam..ye ada apa???
lalu H menceritakan segala2nya....

..
..
..
P- Hmm,ayah awak tuh boleh diibaratkan seperti haiwan malah lebih teruk daripada itu!!!
H- macam mana ni??patutkah saya memaafkan kesalahan ayah saya???padahal dia telah merogol saya lebih 80 kali...
P-hmm,sebagai seorang anak ...walauapapun awak tetap kena memaafkan ayah awak....kerana DIA AYAH AWAK!!!!!
H - biler sy teringtkan perbuatan dia,saya tak mampu utk memaafkannya....macammana ni??

...
pakar itu berfikir sejenak...
dengan izin Allah.....pakar itu mendapat ilham...lalu bertanya..

P- da lama awak sakit perut??(bkn sakit perut na berak tuh)..
H- mcm mne P tahu perut saya sakit???
P- dont ask about that!!berapa lama dah awak sakit???
H- saya sakit dah 2 tahun...saya menghidap ulser perut....da macam2 ubat doktor bagi tp x sembuh2..
P- hmm,perut awak tak sembuh kerana awak masih belum memaafkan ayah awk...baik awak maaafkan ayah awak,perkara dah jadi jangan berdendam..
H- ok,saya akan cuba.....

2 minggu selepas itu..
gadis itu menelefon pakar itu sekali lagi ...
H-assalamualaikum doktor..sakit saya dah sembuh..betul cakap doktor.setelah saya memaafkan ayah saya barulah sakit ini hilangg..
P-waalaikumsalam.alhamdulillah kalau begitu......
H-doktor,saya diterima utk sambg degree kat U**..
P-wahh bagus laahh..semoga berjaya..tahiniahh...

dan perbualan terhenti disitu...
,...
..



2 tahun selepas itu....
..
..
..
.
..
gadis itu menelefon semula P utk meluahkan perasaannya...


H- assalamualalikum P...masih ingat saya???,saya gadis yang pernah sakit ulser perut tu,..hee.
P- waalaikumsalam,saya ingt awak....macam mana sekarang??
H-alhamdulillah hidup saya terasa lebih bermakna selepas apa yang doktor tlg sye...tp sy ade 1 lgi masalah,cam gini..ada seorang laki ni,dia nak masuk meminang saya..dia betol2 cintakan saya tapi dengan keadaan diri saya yang da tak suci ni!!patut ke saya terima??lagipun saya belum bagi tahu dye perkara sebenar??macam mana ni??
P-oh,sebetulnya awak masih suci...yang melakukan dosa itu ayah awak..awk dizalimi....jadi awak tidak bersalah...walaupun awak sudah kehilangan mahkota awak,awak masih suci sebenarnya dalam konteks sebenarnya....seeloknya jangan ceritakan kepada dia kerana ia secara tak langsung awak telah membuka aib ayah awak...buka aib ore y da mati kan x elok,berdosa..
H-jadi saya harus menerimanya???
P- YA...mulakan hidup baru dengan berkahwin dengaanya...
H- thankz P....semoga Allah membalas jasa baik doktor...


dan akhirnya gadis yang ternoda itu hidup bahagia...
walaupun suatu ketika dulu dia pernah sengsara!!!!

ada nampak konklusi tak daripada cerita ni????
moralnya sejahat mana pon mak bapak kita,kita kena hormat...
sebagaiman nabi Allah,Ibrahim a.s...
tahu kan cerita nabi Ibrahim???kalau x tahu,ce tnye mber2 or famili korang kay...
then,sentiasa memafkan orang lain
then,jangan buka aib orang lain
..
ermm tu je kot...
na share ng korang...
kalau pernah dengar cerita ni,buat2 macam tak pernah la ek..hee....
ada apa2 persoalan boleh tanya terus!!!
papai...

Sunday, 25 December 2011

cleverbot.com

hah pernah dengar tak????
ini adalah satu medium utk korang mencarut sehabis mungkin....
hehe x de laa...gurau2 je...
kat sini koran g boleh mnulis sesuka hati korang.,...
dan sudah semestinya seseorang akan menjawab korang punyer tulisan tuh....
cumer kadang merepek2...
ce ah bukak..
PICIT SINI...
jaga2....persiapkan mental dan fizikal..
anda mungkin sedikit gila jika terus melayan nya...haha
bai...
selamat mencuba

Friday, 23 December 2011

posto posto









hai...
da tengok pic kat atas??
2 la koleksi surat cinta,ugutan,cacian,teguran,persahabatan,perkenalan,luahan perasaan dan macam2 lagi ...
..
spesel yang aku kumpul utk tahun 2010..
banyak tak??
hee...
aku kire2 ade la lbih kurang 35...
percaya tak waktu form 1,aku pernah dapat surat amaran...
dari 1 geng besar nih....


boleh bacer ke??
ni laa...
kteorang gaduh psal hal kecik jep..
biasalah perempuan...
tp biler baca balik...
rasa kelakar...
biasalh tu ore ngah emo...
tp y sdihnyer dorg jaja cerita sal aku...uhuk3...
biarlah...
hanya tuhan dan mber bek aku je tahu aku guane...
aku mintak sangat2 kat luar tuh!!!!
dont judge a book by it cover...
mulut aq memang laser..
tp klu aq thu aq salah,aku akn mintak maaf kay...
exc aq x sedar y aku dah lukekan hati seseorang tuh....
korang jangan contohi taw...
disebalik kekerasan ,ada kelembutan gitu..
hee...

lgipun,sekarang nih ade ke org men balas2 surat nih???
susah la na cari.....
aku gembira coz aku stil dapat laluinye..
actually best ape main surat2 nih...
tapi klu kantoi tu yang x best uhhh....
kecoh 1 skolah...
haha...
pandai2 la yup...
jangan main surat cinta!!!!
belajar dulu kay....
nak cintan cintun masa lpas nikah or tunang....
tp jgn over laa....
hee..
bai..










berpindah ke word press sebelum terlambat!!!!!!!!!!!!




Hari ini aku ingin berkongsi pengalaman kat semua blogger yang ada keinginan berpindah ke wordpress (wp) tapi seringkali bagi alasan “nanti-nantilah dulu, aku tak puas lagi explore blogspot ni”. Semoga dengan entri ni korang akan bertukar fikiran, lebih baik pindah ke WordPress cepat sebelum terlambat!
1. Kesan Buruk pada Google Friend Connect (GFC)
Tau apa itu GFC? Kalau pengguna blogspot mesti dah familiar dengan GFC ni. GFC ni dengan kata lain adalah “follower” yang follow blog korang. Walaupun bilangan follower tidak menunjukkan bahawa blog korang itu cukup bagus, tetapi bilangan follower yang ramai MUNGKIN akan menyumbang sedikit trafik kepada blog. Setiap kali korang update blog, mereka akan dapat melihat update tersebut dari dashboard blogger.
Apa jadi kalau follower dah 1000, kemudian baru korang nak pindah ke wordpress? Bilangan “1000″ tersebut hanya akan jadi angka semata-mata, kerana follower tersebut tidak akan lagi mendapat notification di dashboard mereka sekiranya anda update blog kerana default url feed untuk blogspot dan wordpress adalah berbeza:
Url feed untuk blogspot - domain/feeds/posts/summary
Url feed untuk wordpress – domain/feed/
2. Kesan buruk pada SEO: Banyak broken link (404)
Seperti yang kita tau, permalink untuk setiap entry blogspot adalah seperti
berikut:
http://domain/tahun/bulan/tajukentry.html
Setelah berpindah ke wordpress, blogger selalunya akan memilih untuk menggunakan permalink yang lebih ringkas kerana ianya mempunyai kelebihan dari segi SEO. Contoh permalink yang selalu digunakan:
http://domain/tajukentry/
Jadi pertukaran permalink tersebut akan menyebabkan banyak link broken. Bayangkan kalau anda sudah mempunyai 500 entry, berapa banyak link broken yang akan ada? Nak taknak, kena lah jugak delete broken link tersebut ONE BY ONE melalui applikasi ”Google Webmaster Tools” . Tak ke leceh tu? hehe
3. Kesukaran teknikal: Mengimport entry-entry lama
Kesukaran ini mungkin terjadi kalau database blogspot korang dah terlampau besar (mungkin entry dah sampai seribu haha). Bila fail yang diimport terlampau besar, mulalah susah, nak kena pecah2kan fail lagi untuk import entry-entry di blogspot ke wordpress. Cuba bayangkan kalau anda baru ada 50 entry, senang je nak eksport ke wordpress.
Testimoni dari SyazwanSarawak
Syazwan ni antara blogger yang terbaru berpindah ke wordpress, lebih kurang minggu lepas. Jom baca testimoni yang dambil dari entry Migration to Blogspot ke WordPress:
Memang aku tersenyum kegirangan sebab dapat juga merasa apa yang kebanyakan blogger rasa. Sebelum ni, aku gunakan Blogspot, ramai yang tak boleh masuk sebenarnya. Pageview 100+ sehari selama 2 bulan bukanlah motivasi terbaik bagiku. Dengan itu, aku bersyukur aku telah mengambil tindakan bijak seperti bro Mohd Isa kata kat aku. Heheh
Kita pun tak perlu risau kalau ada sesiapa nak menuntut hak blog ataupun delete blog kita sebab bila dah menggunakan WordPress, keseluruhan blog adalah milik kita...hee
tunggu apa lagi????
buat blogger sekalian????
err...aku tak tahu la nak pindah ke tak!!!
wordpress

pemakaian tudung yang dilarang....

assalamualaikum..
terdetik hati nak buat post pasal ni...
dulu korang perasan tak!!!
femes sangat2 trend wanita pakai bonggol unta n pakai pin kat belakang...
macam dalam pic kat bawah nih..




yang kat atas ni,aku panggil bonggol unta...
korang panggil apa??
dulu aku pernah post dah pasal ni...
mesti korang tak baca...
kalau belum baca lagi,,,
boleh la PICIT SINI..
kalau korang perasan Izzah dalam criter Ombak Rindu tu pakai natang nih...
pandangan aku kat Izzah terus lain,
cakap seorang y kuat agama tapi pakai mende tuh,..
xkan dye x tahu ..ye dokk???
maybe la dia x tahu lagi..
korang tlg la gtw dye yup....hee..
x de la,gurau2 jep...
tapi betulla...nabi pon pernah bersabda:psst tengok ayat kat dalam pic kat atas kay





ok2 tengok y kat bawah plak...



serupa tak??
biarawati kristian dengan pengantin perempuan...
sebenarnyakan...
aku pon tak tahu bakpe depa nih pakaii lagu tu???
x de ape2 funtion pon...
melainkan rasa tercekik...
aku tengok pon rasa lain..
nak tegur ..mak aii kecut perut....
tp mslahnyer cikgu2 sendiri pakai....
kalau dorang tak tahu....
boleh jugak kasi tahu....
masalahnyer,aku tak tahu yang dorang tak tahu...
dan aku pon tak tahu kot2 dorang buat tak tahu...
cegah kemungkaran kan ade 3...
aku hanya mampu jadi yang ke tiga....
kita kena sentiasa ingat sabda nabi yang berbunyi :


Barangsiapa yang menyerupai sesuatu kaum, maka ia termasuk dari golongan mereka (Hadis Riwayat Abu Daud, disahihkan oleh Ibnu Hibban)




Agenda kafir Laknatullah untuk menyesatkan wanita Islam. Adakah ini suatu kebetulan? Sememangnya agenda Kristian itu amat dahsyat untuk menjahanamkan umat Islam. Mungkin ramai yang tidak mengetahuinya. Sebar-sebarkanlah. Selamatkan wanita Islam.....
mungkin mak anda or saudara mara anda pernah berrtudungan sebegini...
hmm,kalau takut nak tegur face to face....
cuba bagi dorang baca post nih kay...

jom baca pasal pandangan mengenai isu ini...








SEKIAN....
fikir2kan lah dan selamat beramal....









cinta kanak2...



pernah mengalaminya tak waktu korang kanak2 dulu?
tpi x de la cinta cam skrg..mybe juz ske2..ye dok??
baligh pon belom ag...
hee...
na dengar tak cinta kanak2 ku..
waktu aku darjah 5....
nak share ng korang..
mne taw sme kan....
lgipon mende nih da lme n bukan mende y buka aib pon...
hee..

2006....(darjah 5)....

aku(mira)..
slalu g sekolah awal pagi!!
tahu tak pukul berapa??
mesti korang tak percaya!!
PUKUL 6.30 am..
awal tak??
ni bukan saja2 nak g awal taw..
sebab mak aku kerja kat kl...
kat petronas(cehh,poyo)...
kje bse2 je..
so mak aku kena la g awal...
klu drive,tkut jem..
bayar parking kat sana mahall woo...
better naik train jep..
tp mslahnyer kdg2 train slalu delay...
n fulll!!!
kalo x cye,try ah naik train(ktm) time ore balik or p kje...
padat kus semangat...
macam ikan sardin...

ok2 sambung...
memandangkan masa tuh aku sorang je y skola kat situ(srai 19)..
yang banggenyer...
hee
aq ore FIRST g skola...
hampir tiap hari,..
tp kdg2 bosan jugak...
sbb nyer sorg2...
tercongok la aku x taw nak buat pe..

tp....
setelah beberapa bulan...
baru aku perasan ade bas sekolah ...
hee...
bas 2 amik dak2 dari seksyen 20..(sebelah je)...
muler2 aku tak perasan pon ade mamat nih..
hee...
tapi...
biler aku perasan y kelas 5b(bestari)..
ade ore y dtg awal...
aq cuba beranikan diri utk msuk kelas aq iaitu 5dinamik...

alkisahnyer...
stiap kali aq nak p kelas aku..
wajib lalu kelas 5 bestari..
aku kan selalu menyusul biler dye masuk kelas...
hee...
biler aku lalu depan kelas dye...
automatik aq terpandang dye...
hee..

slalu la jugak aku wat cam tuh....
sampaikan aku tahu biler dye x dtg...
dan ape y dye wat...
dye wakil skola men bola sepak...

tapi...
..
..
erm,aku tak pernah tahu nama dia!!!
lama la jugak aq try usha nme dye tp stil x dpt taw...
nak tahu mcm mne aku leh tahu??
jom sambung baca...

alhamdulillah exam akhir tahun,aku dpt no 4!!!!
hee..
so aku harap sangat2 masa tuh aku dpt sama kelas ng dye...
aku pon cek la aq kelas ape..
tup2 aku kelas 6 bestari...
wohooo....
naik 2 kelasss tuhhhh....
hee....

aku pon tryla masuk kelas baru aku tuh!!!
aku nampak dia!!!
ye,pandangan aku tak silap!!!
aku pon tengok balik kat pintu kelas dan try tengok kat nme pelajar lelaki..
ade 15 ore..
tp mslahnyer dalam 15 ore tuh...
5 ore je y aku kenal...
ade lagi 10 nama y aku tak kenal!!!

walaupepon,aku still berusaha...
aku try dengar2 kot mber dye panggil nama dia!!
then aku terdengar member dye panggil dye Fikri!!!
ape lagi,aku pon cepat2 la tengok kat list nama!!
yessss.............
ade nama fikri...
tapi masalahnyer ade 4 orang y nmenyer fikri...
aduhh,da la keempat2 fikri tuh aku tak kenal...

xpe2,aku try ag dengar kalo2 mber dye panggil nme dye y kedua...
then aku dengar ore panggil nme dye Ikmal!!
ape lagi..
cepat2 aku tengok list nama!!!
yesss..
kali nih ade nama Ikmal Fikri..(bkn nme sebenar)...


mse tu hati aku da berbunga2..

2007....


aku la ore paling bersemangat nak p sekolah!!!
coz dye en datang awal....
aku ponn...
so ..
ehem2...
kiteoran akn berdua2 je dalam kelas tuh....
hee
jangan jeles..
hua3
kdg2 klu aq dtg awl dri dye.
aku msuk la kelas dlu...
nt boleh la tengok ape y dye wat...hee...


kat dalam kelas kteorg susun meja berkumpulan2...
1 kumpulan ade 6 meja..dan disusun supaya berhadapan..
mse tuh laa aku kenal Yusof ....
hehe...
nme dye sme ng ayah aku en..
ntah mcm mne,aku suka sangat menyakat dia!!!!!
sehari tak mgusik dye memang tak sah...
budak2 la katakan...
nakal jugak la aq...
cari psal ng dak laki..hua3...

tp aku stil ske kat dia...(ikmal)...
bukan ikmal haziq taw...hee
ore lain...
x le ah gtw...
nt klu dak2 6b baca...
blushing laa aku...


tapi malangnyerrrrrrr.
dye takkkk pernah sedar kwujudan aku dalam kelas tuh...
dye slalu lepak dengan mber baik aku tapi tak pernah na tegur aku,...
xkan la aku na tegor dyeee....
da laa hampir setahun aku skeee dyee...
hee...
hari tuh aq pernah duduk berhadapan dengan dye en...
perghhhh berpeluh2 aku....
seriusly.....
2 maknyenyer aku sangat2 skekan dye,...


sampai la da habis upsr!!!!
so kiteorang nih x de la lasak sangat...
so kiteorang lepak dalam kelas main monopoli or pape je la y patot...
time main monopoli tuh kan...
aq join..
ttbe dye datang n ckp y dye nak join sekali..
time tuh hati aku dah dup dap dup dap...
dye duduk sebelah aku wehhhh.............
bestnyerrrrr......
aku pon mse 2 jenis kepoh...
haha...

lepas tuh kann...
time aku masuk kelas...
aku perasan y dia pandang aku....
wahhh....
satu kemajuan y baikkk...
mungkin mse tuh dia baru sedar kwujudan aku,...
dan2...
erghhhh hepinyerrr aku masa tuhhhh....ahakz...


y bestnyer ade trip g ganu akhir tahun tuh...
mestilaa aku nak p...
kenangan beb...
tapii...
aku harap sangat dia pon pergi!!!!
alhamdulillah dye pon pergi..
Y x p..
hee..
n aku harap sangat2 dia 1 bas ng aku...
boleh laa aku bersama ng dia buat kali terakhir...
alhamdulillah!!!!!!!!!!!!!!
dia 1 bas ng aku!!!
hee...
n aku harap sangat dia dapat duduk sebelah aku!!!!
boleh la aku jeling2 dye buat kali terakhir.....
alhamdulillah!!!!!!!!
dia duduk sebelah aku,...
fuhh, x le tidur malam aku...

dan aku rasa best sangat2 g trip tuh.....


ok2 balik je...
aku rasa itulah kali terakhir aku lihat wajah dia!!
selepas itu aku da x jumpa dia.....

2008....
bai bai selangor...
bai bai mak
papai kawan2 kat shah alam....
hai to pahang
hai to maarif...
hai to everyone!!

aku skola kat pahang...
dan berjumpa seseorang di sana...
y menggantikan ikmal..
hee...


itu jep...
kisah cinta kanak2...heee.....
sweet tak???
dari first aku boleh kenal dia....
k la 2 jep..
papai


Thursday, 22 December 2011

total pageviewerrrzzz

tadi aku jenguk2 page viewer...
heee....
da 5 ooo...
da ade 3 kosong kat belakang tuh...
hee...
x sangker..
ingtkan blog nih x de spe nak jenguk...
ternyata ade jugak secret admire kat blog nih...
hee...
ore tuh slalu bukak blog aku nih coz na tahu ape y aku tulis!!
hee..
(perasan)...
aku taw ade y sokmo bukak blog ni..hee
yang singgah tuh!!
thankz yup...
lainn kali singgah lagi yerr...hee
actually ade gak keinginan nak jadi blogger...
tpi aq rse cm tak kesampaian...
on9 pon jarang2...
hee...
blog pon gitu2 jep...
tak gempak langsung..
xde cute cursor.header y ctk,banner pon ta der...
y ader hanyalah shoutbox,like button,misterlinky...
hee...
2 je..
papai

The Tarix Jabrix 3 Full...jom layan criter indon....

layan ah criter camgini...haha

Ustaz Azhar 2010 - Hukum makan di KFC,Mc Donald



Ustaz Azhar Idrus Hukum bercinta sebelum nikah



Wednesday, 21 December 2011

taksub dgan pasukan bola.hukum hisap &menjual rokok-Ust Azhar



Pangsapuri Anggerik Indah(rumah aku)






aku tak tahu plak ade ore wat vid omah aku....
hua3....
ni la tempat aku makan minum tidur berkawan dan bersaudara....biasa2 jep...
tak bergaya macam korang.....haha

le gardenie vs the fishes....by ben











ok,baik aku jujur je laa yup...hik3...
tak baik mnipu kan...kan3???
yang aku tulis pasal Le colourless de amor tuh...
aku olah daripada cerita nih laa..
le gardenie nih!!!!
spe yang pernah bacer tuh mesti dye pahanmmm..
spe yang tak pernah bacer komik tuh,boleh la teruskan membaca cerpen le colourless tuh!!...
muahahahahahahahahahaha....
aku amik sifat2 y ader dlm komik tuh tp juz tukar2 jalan cerita jep...
2 da dikire menyeleweng ke?/
ermmm ntah laaa.
tak kisah laa...sajer suker2....haha...

le colourless de amor...part 2...





DI SEKOLAH......

'Purple,nanti teman aku main basketball taw!'..kata Black..
' Aduh,kau nih,nak main pon ajak aku teman!. kalo main dengan aku tak pe ah gak!..balas Black.
Black mencebik,eleh ajak teman pon banyak songeh....
'Yela2 aku teman!..haha...-Purple....


DI COURT BASKETBALL....


' Black,pas bola tu kat aku cepat!''.... jerit Hazel..
'hah?ok2...balas Black...
tapi,sebelum sempat Black baling bola tu, Yellow da merampasnya malah dia menendang Black...
tetapi Hazel rupanya lebih pantas...
bola itu berjaya di ambil oleh Hazel dannnnn
dannnnn
gol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
yeahhhhh....haha..

DALAM BILIK PERSALINAN.....

Black,aku tengok kau main da bagus dah cuma kena fokus je lagi'...pinta Hazel..
'ouh,ok,hehe tadi aku terberangan kejap,uhuh....-Black
'oh ye, thankz taw coz tolong selamatkan JUSTIN bibir aku'..kalau kau tak der,mungkin dye dah mati!..-Hazel..
'weh,apa yang berlaku semalam?sapa awex tuh??'- tanya BLACK
'ouh,dak perempuan tuh,nama dia Red,dia budak baru kat sekolah kita,dia masuk pasukan sorak,aku lebih bersemangat kalau dia ader, aku memang da jatuh hati kat dia,tapi tuh laa.....Hazel terdiam sebentar sebelum menambung bicaranya..
'semalam aku jumpa dia untuk meluahkan perasaan aku,then aku ingatkan nak bagi dia something yang aku sayang giler iaitu Justin bibir aku tuh'..
biler dye bukak hadiah tuh,dia terus campak Justin,aku terkejot laa..nasib baik kau ade!..sambung Hazel...
'k la aku pergi dulu,bai'... Hazel terus blah cam tuh jep..
..
..
'ape laa,dah la suka gadis cantik tapi bagi binatang hodoh(justin bibir),memanglah gadis tuh tolak..Black tersengih..
;eh2 ade nota laa,.....
KITA JUMPA DI PADANG- RED....
'eh,biar betol Red nak jumpa aku,dia kenal aku ker??...hik3...Black sudah tersengih2...


DI PADANG....'

'Mana Red nih?,da setengah jam aku tunggu tak sampai lagi'-Black...
'Woi,kau lah yang selalu kacau budak perempuan tuh kan?...kata seorang lelaki..
'Kau siapa?ttbe je datang nak serang aku!..luah Black dengan berani la konon2 nyer padahal da kecut habis dah tuh!..hik3...
'Aduh ko ni,malas betolla aku na cakap banyak!,..nah,amik nih!!!!amik nih plak!!..
wachahaahhahaha....Black di sepak,tendang dan apa lagi??apa2 je laa...
'Aduh,sakit la woi!!...jerit Black....
' woi,korang buat apa hah dengan mber aku!!!!!!!!!!!!!!....lantang Purple menjerkah mereka...(heroin la konon)..:).....
'wulaaa wehhhhh,dak kerek cam Black pon korang nak buli eh!! terima lah tendangan padu kasih sayang dariku!....-Purple...
'aduhh,ko ni pompuan,perangai macam jantan!....

...
..
..
..
di sebalik padang itu,terdapat sepasang mata yang asyik memerhati ...

...
..
ketika mereka sedang asyik bergaduh...tiba tiba...


'Berhenti!!!!! korang berhenti sekarang jugak atau aku laporkan kat pengetua!!...jerkah Red..
'eh,tu la gadis semalam yang ade dengan Hazel tuh,cun habisssss laaahhhh dia!!!....-Black..

kemudian geng2 samseng tadi ciaw dari situ....

'Kamu tak apa2 Black?kasihannye,habis dorang belasah kamu!kenapa?...kata Red..
'Ah?...err, xde paper...kata Black...
uhuh,berdebar wehhhh biler Red pegang tangan aku...menjalar keseluruh badan....uhuhuhuhu...
'eh2 minah poyo,kalau ye pon kau berkenan kat mber aku tak yah laa sampai pegang2,ko nih agama ape hah?mak bapak kau tak ajar ke dalam Islam tak leh pegang yang bukan mahram!!..perli Purple....
ada sedikit cemburu di hati Purple tetapi perasaan itu segera di tangkis...
'ermm,maaf'.....kata Red sambil buat muker kesian...
'Ouh,xpe2...kata Black....
'Red,udah2 la tuh jumpe kawan kamu,jom balik!....kata Prof. Transparent..
'ok2 pakcik,skejap!..
'err,Black,saya balik dulu yup..bai...kata Red seraya terus blah dari situ...
..
...
..
..


SELEPAS PULANG DARI SEKOLAH...
DI HADAPAN RUMAH PURPLE...

'Ko nih Black,pantang nampak perempuan dahi licin je terus tergoda!,mana iman kau tuh???ko letak kat lutut ke ape hah?sampai dia pegang tangan kau pon ko buat dek je,waktu aku tercuit kau,melenting ko mrah kat aku sampai bagi syarahan agama laa...-Purple membebel...
Black hanya mendiamkan diri...
'eleh macam la kau tuh baik sangat! perangai macam samseng!!...balas Black...
'Woi,mulut ko jaga sikit eh!!!jangan sampai aku sumbat telur kerbau dalam mulut kau!!...
Purple terus blah....


..
..
..
KEESOKAN HARINYA!!!....

'Purple sayang,ko marah kat aku lagi ker?'..kata Black...
'Apa sayang2?pergilah layan minah kerek tuh!!...Purple sindir la weh..
''Ala kau nih,kau kan tahu aku memang teringin sangat nak awek!,takkan kau tak tahu!....
'Huh kau nih memang tak sabar2 laa,mak ko kan da pesan!..'Black,waktu belajar,belajar betul2!!,jangan nak bercintan cintun! hah lagi 1,laa taqrabu zinaa...itulah pesan mak Black..
'hmm,ye laa,ko la mak kedua aku,da la jom p skola!!..kata Black...



DI SEKOLAH....

'Black,maafkan saya hal semalam,sebab saya,awak kena belasah dengan samseng2 tuh'kata Red.
'ouh,err,tak pe,perkara da lepas jangan dipikirkan'..balas Black.
'kesian awak,saya rasa bersalah sangat!ni saya bagi awak gelang nih sebagai tanda persahabatan kita ...dan mungkin juga pengenalan kepada hubungan baru kita nanti...hee....Red tertunduk malu(eleh,malu la sangat,pegang tangan tak malu plak-admin)...
dalam hati Black da berbunga2 cinta...huhu.....

'Red2,ko ingat muker ko tuh baik sangat! kawan baik aku pon kau nak rampas!....marah Purple dalam hati...
'yang Black ni pon 1 kes jugak,y bengap sangat boleh tertipu dengan renungan 'manja' Red tu pasai pa!...tambahnya lagi...huh..

..
..
Purple, Red mintak maaf pasal hal semalam. Dia cakap dia tak tahu apa2 pon. kata Black...
'Boleh tak kau jangan sebut or cakap apa2 pon pasal dia!,please,kalau kau sayang aku!!!aku tak ngam ng minah tu kay!....-Purple
'ok la,asalla kau marah sangat dengan Red tuh,dia tuh da la baik,cantik,sopan(konon),..-Black...
'Sekali lagi ko sebut pasal dia,nahas kau!!!'- ugut Purple.
'yela2'..
'ala,nanti kat sapa aku nak share perasaan bahagia ni!.-dalam hati Black..

..
..
..
..
..


KETIKA DIDALAM KELAS...

'Perhatian kepada semua pelajar,diharap dapat berkumpul di dataran sekolah sekarang juga,ada perkara pernting yang ingin disampaikan,sila bawa beg sekolah masing2!..!,-Pengetua.
'ni mesti ade mende gempak,-Purple....


DI DATARAN SEKOLAH...

'bagus,semu adah berkumpul di sini.ok saya ada berita penting,kunci bilik kebal telah hilang.. samaaada penjaga kunci lalai akan tugasnya ataupun ada yang berhati busuk ingin mencuri kunci tersebut utk mengambil isi didalamnya,jadi saya ingin guru2 buat spotcek sekarang jugak.mungkin pencurinya ada di kalangan kita!..-Pengetua
-aduh,nak buat spot cek laa plak,leceh laa.buang masa aku jep,weh Black,jom ah kiter blah...-purple...
-Aku takut laa,tunggu je laa.sekejap je dia cek-Black...
-erghhh..yela2-Purple
..



hah,ni la kunci yang hilang tuh!macam mana boleh ada dalam poket beg kamu Purple?-Cikgu Grey bertanya dengan wajah yang bengis...
-hah,mana lah saya tahu?siapa pulak yang wat khianat ni??-Purple...
-Eleh,da bua salah tuh mengaku je la,x yah na sabit dengan ore lain plak...
...
malang sungguh nasib Purple hari tu...
korang rasa2 betol ke Purple yang ambil kunci tu??
Segala2 nya tak mustahil kan????
nak tahu kebenarannya????
tunggu part 3..hee... ^__^












Aizat-Pergi with lyric






aku mula layan lagu nih biler aku da berjauhan dengan dye...
huhu spe dye tuh???ade laaaaa...........hahahahahahahhaha...not important!!!!!!!!

man bai-kau ilhamku(lirik)





korang ske tak lagu ni??
aku ske2..
lagu nih mengingatkan aku kepada seseorang...huhu..ade laa..
MAY....hua3...gurau2 jep..

Tuesday, 20 December 2011

WANITA...LINDUNGI DIRIMU...




nabi Adam merupakan seorang lelaki pertama yang diciptakan Allah daripada tanah liat yang dicantum dan kemudian ditiupkan roh kedalam badannya.
nabi Adam tinggal di syurga tetapi baginda keseorangan kerana tiada berteman...
lalu Allah menciptakan Hawa dari rusuk kirinya untuk menjadi peneman dan pendamping....
hula.a.a.aa.a.aafdsgiwef...
(pendahuluan)...
jap2 na tanya! kalo utk nabi Adam,boleh ke guner baginda??
hmm,sbabnyer aku pon tak pasti sgt...(ske hati aku je en)..

tp x semua kaum Adam menjadikan kaum Hawa itu peneman di kala sunyi,penguat di kala sakit etc....

aduh.....


PICIT KAT SINI bolehh???

kat SINI PULAK bolehh???

alalala...ta beshhh...

PICIT SINI pulak laa..

..
..
..
awak, ADA ORANG PANGGIL!!!


betol, TAK TIPU!!...

jap2,TOLONG SAYA SEKEJAP!!


SEKEJAP JERRR..

k laa nt saya sambung lagi kay...BAI...

eh2 NANTI...


gurau je laa..BACA SAMPAI HABIS YEK!!...

jangan lah marah...


CER SENYUM SKIT..

sikit pon jadi laa k..


haa,kan COMEL TUH!!..

ermm, OK LAA...


saya pergi dulu....

TATA....


P/S..tulisan yang capital tuh ader link2 tersendiri...
aku main paste jep...
rajin2kan lah tangan anda membukanya...hehe

Monday, 19 December 2011

apa beza kita suka dan cinta kan seseorang????

Di hadapan orang kita cinta , hati kita akan berdegup kencang ...dan berpeluh2
Tapi di depan orang yang kita suka , hati kita akan gembira ...dan ingin berborak dengannya

Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta , kita akan kaku ...dan inginkan dia meluahkan sesuau yang boleh membahagiakan kita
Tapi jikalau kita melihat ke dalam mata orang yang kita suka , kita akan tersenyum ...dan berkata'cantik mata kau'

Di depan orang yang kita cinta , lidah kelu untuk berkata - kata ...
Di depan orang yang kita suka , lidah bebas berkata apa sahaja .

Di depan orang yang kita cinta , kita menjadi malu ...bibir terkedu,lidah terkelu....
Di depan orang yang kita suka , kita akan tunjukkan diri yang sebenar ...ganas dan kuat merokok contohnya..

Bila orang yang kita cinta menangis , kita akan turut menangis ...dan ingin berada disisinya dan menjadi bahunya..
Bila orang yang kita suka menangis , kita akan turut membuat dia gembira ...untuk mengelakkan dia dari terus menangis

Di depan orang yang kita cinta , kita takut untuk berterus terang kerana terlalu bimbang si dia akan tergoress ...
Di depan orang yang kita suka , kita terlalu mudah untuk berterus terang kerana kita yakin terus terang itu paling baik untuk menjaga keharmonian perhubungan korang dan si dia .

Perasaan cinta bermula dari mata ,
Perasaan suka bermula dari telinga ...



walau apapun,kalau benar kita cintakan seseorang...jge perasaaan itu daripada dinodai oleh nafsu....tolong!!!!!!!!!
nak tahu kenapa??
picit sini!!!

so sekarang nih korang cinta ke suka kat aku??
hik3...
juz kidding kay..
bai

Sunday, 18 December 2011

AKU DAN WARGA ASING(PATI DAN PADI)




SILA BACA SAMPAI HABIS!!!!
huh...
sebenarnya da lme aku na tulis pasal ni(ceh),
taw tak pasai paa??
psai depa nih ske amik kesempatan tahu tak!!
bukan semua laa...sesetengah je...
ape yang aku nak kongsikan kat sini tentang pengalaman aku selama 8 tahun tinggal kat seksyen **....
huh,macam2....
masa tuh aku darjah 6.
nenek n atuk aku datang jalan2 kat umah aku..
disebabkan rumah aku ade 3 bilik je..
bilik utama mak n adik2 aku guner.
bilik ke dua aku n orang gaji kami,
bilik ke tiga plak tokki n abg aku guner!!
tok wan aku??
bukan mak aku tak bagi tokwan aku tidur dalam bilik..
tp tokwan aku kater dalam bilik mcm tidur dalam kandang(means x selesa la tuh ng bilik kat umah aku),
so tokwan pon tidur la kat ruang tamu beralaskan comferter...
then,lebih kurang pukul 3 pagi laa en. tok wan aku terdengar bunyi dari balkoni..
tok wan aku pusingkan la badan dia menghala ke balkoni..
ttbe dye nampak sorang llaki ni mcm tgh panjat dari tingkat 4 ke tingkat 5(rumah aku),melalui balkoni!! lki tuh wat isyarat senyap kat tok wan aku...
tok wan aku pon da syak something,
mne la taw lki tuh na mencuri ke en,
tok wan aku pon kjutkan la mak aku..
dan bagi tahu apa yang terjadi,
mak aku mcm tak percaya..
yela,bahaya tuh panjat2 kat balkoni..
kalo jatuh silap2 boleh mati woo...
las2 mak aku pon pergi cek sendiri...
memang ade sorang laki ngah panjat...
ttbe terdengar plak kecoh2 kat bawah..
ruper2nyer polis ngah wat serbuan terhadap pendatang asing nih...
n mybe laki tuh x de pasport or visa ke ntah ape..2 y dia panjat kat umah aku...
mujur la mse tuh aku da kunci n tutup rapat2 sliding door n gril..
y tu kisah pertama,,,sumber dari nenek aku...

ceritera yang kedua pulak...
aku paling bengang time nak naik or turun lift...
korang tahu kenapa??
sebab kalo ore bangladesh or nepal nih...
bau badan dorang!!!!!!!!!!
perghhhhhhhhhhhhh
menyegat tuhhhhhhhh
nak termuntah aku...
dorang nih kuat sangat makan bawang...
kadang sampai berguni2 bawang dorang beli..
eh2 aku nak cerita sal naik lift tadi en..
hah ade la kaitan sikit2,
kalo naik lift ng dorang,memang bau dorang yang konker dalam lift tuh..
x bernafas la aku...
hah lagi satu,kalau mse tuh kebetulan dorang ngah balik kerja or break lunch en,
1 geng nak serbu lift tuh..
kadang2 aku sorang n nepal2 tuh 5 orang..
xkan aku nak naik lift skali ng dorang en...
so bagi la can dorang naik dulu...
tapi...
sementara menanti lift yang seterusnya..
datang lagi beberapa dan ramai lah senang criter dorang nih...
sampai kan aku da penat menunggu..
las2 aku wat keputusan utk naik tangga je...
kalo tggu sampai dorang naik pon nt aku kene tahan nafas drpd terbau badan dorang..
tp klu naik tangge pon bahaya jugak senarnya...
dulu waktu bulan puasa,aku pernah naik tangga sorang2...
ttbe terserempak dengan 2 orang lelaki y tgh makan...
means dorang nih tak puasa lah...
aku takut la kalo2 dorang tangkap aku sbb tkut aku bgtahu org y dorg x puasa..
silap2 dorg boleh kne tangkap..
aku angguk dan terus lari naik atas....
slepas tuh,aku cuma naik dan turun tangga biler terdesak je...


cakap pasal tangga pulak,
sebelah blok rumah aku,
de 1 ag blok,(blok 2),
tangga blok tuh berhadapan dengan bilik mak aku...
ade ke patot malam2 aku ngintai2 disebalik tingkap,ade orabg(warga asing rsenyer),
ngah skodeng2..
sme tingkat plak tuh...
geram betol aku...
nasib baik la langsir bilik mak aku tuh gelap...
so aku tutup seerat eratnya laa langsir tuhh...


ceritera ketiga...
warga asing kat rumah aku nih suka sangat lepak2 kat taman permainan dan depan2 kadai...
time aku kuar nak p kedai..
mesti dorang pandang semacam je kat aku...
padahal aku tak ganggu dorang pon!!
pandang pon tak...
nak kater aku pakai legging,baju ketat,tayang betis,dada..x de la pulak..
aku rasa da ok la aku berpakaian ..x de ciri2 y boleh membangkitkan nafsu pon..
siap pakai stokin lagi tau!!...
tapi tu laa,
kadang kalo mak suruh aku g kedai,
aku berlari2 supaya cepat balik rumah...
risau wehhh...
aku ni da la perempuan..
anak dara lagi tuh...
bahayaaaa...

ceritera keempat....
yang ni baru2 berlaku...
baru sangat...tadiiiii!!!!!!!!!!!!!
nak tahu???
cam gini...
mak n adik aku yang lelaki p antar abg aku balik kolej dye...
then tinggal aku n adik aku y puan 2 je laa...
aku ddk kat luar menghadap laptop,
adik aku tuh plak ddk dlm bilik sbuk dok men game dlm hp aku..
tbe2 aku terdengar cam bunyi suare2(warga asing),
n dengar suare cam ore na bukak pintu rumah aku!!!
mse tuh baru aku teringat yang aku luper na kunci grill n pintu!!
aku terus berlari utk kunci pintu....
ttbe org kat luar tuh macam nak bukak pintu tp x leh..
pastu ttbe aku terpk,mungkin abg aku nak amik barang kot...
(sebab biasanya kdg2 abg aku buat macam tuh),
then aku bukak laa,..
alamak,orang nepal lah!!!
macam mana nih??
aku pon tanya laa'ye,ade apa?'..dengan nada yang serius...
org nepal tuh mcm ngah jenguk2 kat dalam rumah aku..
mungkin dia nak pastikan yang dalam rumah aku tuh x de orang kot...
pastuh dye cakap2 ng kwn dye y de dkt ng lift..
umah aku mmg dkt ng lift,so ore y nak g kat lift memang kne lalu dpan umah aku dulu...
aku dah cuak laa takot2 dye nak buat ape2 kat aku....
dah la aku nih x de skill taekwando or silat..
setakat tali pinggang hijau,tu pon masa darjah dua!!!!!!!!
then,aku terus tutup pintu...
memang cuak habis lah...
da la aku ng adik perempuan aku je yang ade kat umah...
then,aku kol mak aku..
juz nak inform apa yang berlaku..
pastuh aku pk la,ni x leh jadi ni..
aku kne kunci grill..
aku beranikan diri..
aku suruh adik aku y perempuan tuh pegang batang besi..
supaya kalo ade ape2 y berlaku,hempuk je ore jahat tuh ng btg besi tuh..
aku bukak pintu dan terus kunci gril..
ore tadi tuh still ade kat depan lift..
sebenarnya aku risau jugak kalau2 rumah aku dijadikan sasaran mereka yang berniat jahat...
yela mne taknyer,
kalo waktu sekolah,abg aku n aku ddk asrama..
tinggal mak aku n 2 ore adik aku tuh...
ingt larat ke layan adik aku tuh??
nakalnyer ya karim...nauzubillah...
aku ni haa da jadi macam ore gaji dok layan makan minum dorang...
haha...



wahh,panjangnyer aku merapu2....
bosan tak???
tak kan???
hik3....

Saturday, 17 December 2011

gay..lesbian...muahhhhaha







da lama aku nak tulis pasal nih..
tapi tak berkesempatan...
lappy nih asyik adik aku je yang konker..
sabar je laa...
da baca tajuk kat atas??
pasal gay en...
nak criter psal gay je ke or psal lesbian sekali??
kali nih aku cerita psal gay je laa.
post yang seterusnya baru tulis psal lesbian...hik3..

ader baca tak berita hottt kat paper mahupun on9 news..
sal pelajar melayu yang kawin ng laki dublin..
nme pelajar tuh A***

nak tahu lebih lanjut pasal berita tuh..
boleh baca kat utusan online KAT SINI

kalau nak lebih power,
ade gambar real dorang cium2(cara kristian),
dan banyak lagi...
boleh KLIK SINI atau
SINI...


KLIK SINI untuk lihat lebih mengenai pesta gay di malaysia..
bacalah sampai habis apa yang khai tulis eh....hik3...


nak tahu lagi pasal gay???

KLIK SINI

nak lagi???
hik3...

KLIK SINI...


k la tuh je kot..
na tulis panjang2 x leh..
sebabnyer time aku nak menulis laa adik aku menyondol2 sruh aku bagi lappy nih kat dia....
k la
bai

Thursday, 15 December 2011

calon suami...peace!!

aku tak mintak suami yang SOLEH sangat sebab aku pon bukanlah solehah sangat,
tak mintak yang bergelar USTAZ,sebab aku nih g mesejid pon kadang2...
nak mintak yang kaya,macam la aku ni kaya sangat..macam enggang dgn pipit plak nt..
nak mintak yang hensem,aku bukanlah cantik sangat pon,biase2 je..
nak mintak yang berpangkat,aku hanya seorang HAMBA(hamba Allah),
cukuplah sekadar yang memahami dan MENERIMA diriku apa adanya..
sudi menerima kekurangan diri ini sebagaia seorang isteri..
cukuplah sekadar agama yang diamalkan sepenuh hati dan sama2 mencari jalan ke syurga dalam mmendapat makrifatNya apabila bahtera dilayar dan masjid dibina..
daku percaya lelaki yang baik untuk perempuan yang baik dan begitulah sebaliknya...
..
..
utk bakal suamiku 8 tahun lgi...

eh jap. skrg aku umo 18. kalau 8 thun lagi mksudnya 26 thun. tua giler kot. 

ok aku tukaq. utk bakal suamiku beberapa tahun lagi. hahahahahahaha lulz
salam...
daa

saper ngoyak berblogging x de rules???meh cni aku bagi tahu!!



aloha...
selamat pagi,petang,siang,malam kepada semua rakan2 blogger..
berdasarkan tajuk di atas..
hari ni saya nak share kan RULES BERBLOGGING...
bagi sesape y masih belum tahu or tak ingt or yang sewaktu dengannya...

ni antara peraturannya ok...

korang dilarang sama dua kali or berkali2 untuk :

1- spam link post ore lain (spam unwanted komen or promo pon dikire SPAM ok!!)..
2-mencarut,memaki hamun dan yang sewaktu dengannya(x leh ok),
3- buat post minta link(ini akan buat ore spam link kiter),kalo dok pahe lgi,tnye blogger y pakar mcm k.lisa,kenal tak??tak kenal udah..
4-jangan buat wall post yang berbaur isu perkauman dan keagaamaan sensitif tahu tak??
5- menyentuh isu2 politik sehingga menimbulkan pergaduhan..
6-jangan invite RSVP mrepek2..taw tak RSVP tuh ape???
hmm,aku tahu tp tak pasti betoi ke tak..hik3..

jangan ingat mentang2 tuh blog korang,korang boleh buat suka hati(nmpak cam marah en)..
hik3...
x de la,jgn amik hati..amik jantung ku x pe..haha
oh ye,peraturan diatas lebih kepada kelab2 blog yang ade kat fb..
sebab da banyak kes blog kne spam,dan banyak lagi..ye ke???
aku agak je..
k
tata


Wednesday, 14 December 2011

wonderful life








hai...da tengok cerita nih???
cerita korea..
da lme sangat dah..baru teringat...
tengo
k laa.
sedih pon ader...

criter sal budak kecik y s
akit leuki
mia,...
nak thu lbih lanjut kne tengok sendiri kay..
peace...
lki tuh pelakon utama...
bagi aku laa..
dye CUTEEEE SANGATTTTTTT!!!!!!!!
bg korang tak taw la plak...
oh ye,ni link dye kalo nak tengok'

WONDERFUL LIFE...

kalo na lagi best,tengok kat SINI..

OK???
bai

Monday, 12 December 2011

hafalan solat delisa



pernah dengar tak tajuk tuh...
senanyer aku na post trailer dye kat sini...
tu pon selepas aku tengok kat wall sorang hamba Allah nih..
tp apekan daya..dye terpost kat blog aku yang 1 ag...
asal aku ade 2 blog???
korang tak nak tanya ker??
ade aku kisah??
huhu...sori2 gurau jep ok..
ni haa,sebabnyer kadang2 aku rasa cam nak luah something tp aku tkut na tulis kat blog y mierayusof nih..
tkut rmai y bce..so aku wat la kt 1 ag...
y tuh jarang ore bukak...
so aku tak kisah sangat..
ada paham???
kalo nak tahu lebih lanjut mengenai tajuk di atas...
sila klik perkataan yang sudah di caps lock nih ok...

HAFALAN SOLAT DELISA

hah,klik ayat kat atas..
ok???
bai..

Sunday, 11 December 2011

layan fesbuk???moh bace




HAI..HARI NIH NA SHARE SOMETHING...
bagi sesapa yang masih terkial2 nak tekan butang tuh..
boleh rujuk sini ok...
tata..klik pada gambar untuk besarkan!!tq


cubaan' berani mati' olehku...



huh,perasan tak post sebelum nih???
agak keterlaluan.. bukan??
2 sebenarnya nak perli..
bukan saja2..
tengok..ramai giler yang like...
ok2 pasnih tak nak tulis dah pasal tuh...
harap jangan pk bukan2 pasal aku...
tolong yup..
tak baik prejudis....
aku bukan ape...
hari tuh ustaz ada cerita ketika di akhirat..
hmm,cne ek na cerita??
ala,yang ustaz cerita tuh pasal amanah...
wlpon mse tuh kiter dapat lepasi titian sirat..
sblum msuk syurga..
nt akan ada yang menanyakan amanah dan si mangsa akan meminta kembali haknya...
ketika itu,
orang yang lepas titian(y bru je nak masuk syurga),
terpaksa membayar baliik sumer tu(hak yang diambilnya semasa didunia) menggunakan pahalanya...
sehingga kosong habis pahalanya...
hah lebih kurang cam tuh laa...
faham tak??
sebenarnya aku cuak jugak na tulis POST NIH..
tpi aku beranikan diri...
muler2 terkejut beruk,tak sampai 5 minit post...70 orang like...
aduh...
ok la tu je kot....
aku sakit perut laa...
bai

seks sebelum kawin..yi haa..haha..sapa setuju angkat ketiak!!


hai....
maaf,tajuk agak keterlaluan...
ok jangan gusar jangan takut...
dan please!!!!
tolong jangan pk bukan2...
aku bukan seorang yang giler seks ok...
tadi aku terbaca 1 post nih...
sangat menarik....
bagi aku laa..hik3...
based on the holy al-Quran....
Allah da menjelaskan bahawa hukuman orang yang berzina itu rejam sampai mati atau dikurung sampai mati...
sila semak surah annisa..tq...
ok2
aisyehh....
aku na cerita sal topik post tuh....
hot tak???
hot kannn???
kan3???
hik...

amacam???
teringin????
huh,xpe2,aku tahu ada diantara korang yang malu2 tpi mahu
or ada yang da banyak pengalaman(byk kali main)
or ada yang malu nak cakap sal nih(aib woo)
dan macam2 lagi la piil remaja zaman sekarang.,..


ok2,percaya atau tidak....
LEBIH 60 % REMAJA WANITA KEHILANGAN DARA KETIKA UMUR LINGKUNGAN 13-23...
dahsyat gak ek remaja2 malaysia nih...
korang boleh bayangkan tak kalau adik2 korang or akk2 korang or awex2 korang da kehilangan makotanya bukan pada masanya!!!
korang tak rasa terkilan ke wahai kaum adam???
korang nak ke dapat isteri yang da ditepuk tupai(iblis a.k.a jantan)
nak???
nak???
kalo nak...teruskan membaca...
kalo taknak??
kne teroskan baca jugak...


panjang plak mira membebel hari ni...
ok2,spe setuju praktikal se** sebelum kawin...
sila geleng kepala anda!!!!
yeahh,x nampak pon...
sebenarnya banyak 'kebaikan dan kelebihan buat praktikal sebelum kawin'...
termasuklah masturbasi!!
apa tuh??
err,aku main hentam je..bahasa manja dia melan***...

ok2,kat sini..
selaku wanita yang masih Allah pelihara....
aku nak shre tips2 macam mana nak ajak awex/balak wat tut2...
ala,setakat touch n go jep tak umpphh la bro..haha(perli ok)
cuba buka website nih

AKU SUKA SEKS BEBAS

kompem korang terangsang punyer laa..
haha(gelak jahat)....
jge2 banyak gambar bogel....
betul!!!!!!!111
tak tipu..
belahlah dadaku ambillah jantungku..
hik3...
macam2 posing ade....meniarap,terlentang dan lain2....
ok2 selamat enjoy yup....
ade banyak lagi pic2 bog** yang aku nak tunjuk kat korang...
nt la aku bagi...
ok bai



Saturday, 10 December 2011

single is simple ..ye ke????


hai..
aku terpikir na tulis sal nih..
bagi sesapa yang terasa diri dia OTAI(orang taat agama islam),
maksudnya alim laa...x ske cakap sal hubungan nih...
ok2 selaku wakil wanita yang pernah menjalinkan hubungan istimewa dengan laki..
eh2,jgn salah faham...
bukan hubungan badan or hubungan sulit mahupun apa2 yang tak baik...
adehh,cne na tulis eh??
ade idea tak???
x pe laa..
dengarkan aku merapu....
hik3


ok,ade orang kata...
single??
eleh,bajet je simple la ape la....
pdhal dalam hati nak balak or awex...
almaklumlah remaja kan..
nak rasa disayangi dan meyanyangi...
hik3...
betol tak???
bgi kaum adam,
bagi yang dapat menahan dan melawan nafsu mereka..
aku ucapkan tahniah...
sesungguhnya ketahuilah bahawa
WANITA MERUPAKAN FITNAH BAGI LELAKI...
betul tak tipu,so jangan cuba2 untuk menghidupkan fitnah..
cana nak elak???
senang je...
kalau lelaki,
elakkan berbual mesra dengan wanita yang bukan muhrim...
eh2 chiop2,ni nak bagi tazkirah ke nak bagi pendapat nih???
hik3..maaf,terlajak pulak...


sambung pasal single plak ok...
ok2 kat sini ade faedah dan kekurangan biler korang kapel waktu remaja..

nak tahu??
teruskan membaca!!

faedah
1-korang tak payah habiskan duit mak bapak korang coz na mesej or koll ng balak or sweetheart korang..
2-korang tak perlu cemburu kalau si dia keluar dengan wanita lain or yang sewaktu dengannya...
3- korang tak perlu mengahbiskan pahala korang dengan merindui kekasih hati korang..
4-korang bebas melakukan apa sahaja kerana tidak ada sesiapa yang mengkongkong korang.
5-korang boleh rapat dengn mne2 prempuan/llaki y korang suka..
6-korang tak akan merasa kecewa,sedih or cemburu dengan sesiapa(sidia).
7-korang bebas nak melafaskan apa sahaja kepada sesapa shaja(meluahkan perasaan)..
8-korang boleh fokus kat pelajaran
9-korang tak perlu mengahbiskan masa ntuk berangan angan memikirkan orang yang korang suka..
10-PALING PENTING,KORANG BOLEH ELAKKAN DIRI KORANG DARI TERJERUMUS KE LEMBAH ZINA...zina tuh banyak kategori kan??
zina mata-tengok aurat,(dosa),bercakap dengan nada yang lembut..dan lain2..

adoi..
tuh baru kelebihan single....
keburukan single belom lagi en???
adoiiyaiii,aku rasa cam nak pospon la plak..
nt korang cer cek kat SINI..
kalau tak de,cer tengok kat tips2..ok sayang!!
mira chow dulu..
thankz baca..
like kalau suka..haha
k bai

wahai lelaki...bacalah


kadang2,
bila dia menolak,
bila dia menjauh,
bila dia mengelak,
bukan sebab dia membenci kamu
bukan kerana kamu seorang yang
bertepuk sebelah tangan…
bukan kerana cuma kamu seorang
yang merasakan segala rasa itu…
tapi kerana dia tahu,
dan kerana dia sedar,
ini bukan caranya,
ini bukan masanya,
walaupun dia punya rasa yang sama..
dia melakukan itu,
kerana tak mahu ‘merosakkan’ kamu..
kerana tak mahu kamu terfitnah oleh dirinya…
fahamilah dia.... fahami juga tujuan hidupmu~ :)


hmm