Wednesday, 1 June 2011

legging seksaaaa...perghhh


Contoh-Contoh Kejahilan Fesyen Wanita Islam Di Malaysia

LEGGING itu:

-terlalu ketat hingga mengikut bentuk betis, peha dan punggung mereka
-tidak sopan dipakai di khalayak ramai
-menyalahi hukum pemakaian wanita Islam
-bedosa besar sama seperti membuka aurat
-memberi kesan 'fetish seksual' kepada nafsu lelaki

-alur betis dan peha yang nampak dari legging ketat merangsang nafsu lelaki

Tetapi, segelintir wanita Islam buat-buat tidak tahu sahaja. Mereka sudah tahu tidak elok di sisi agama, tetapi masih memakainya di tempat awam untuk tontonan orang ramai kerana mereka lebih mengutamakan fesyen dan untuk menunjuk kecantikan.
Erti kata lain, mereka sengaja buat-buat
BODOH...


**Gambar-gambar di sini adalah dari hasil carian secara rambang di ruang internet untuk dijadikan contoh dan pengajaran. Maksudnya, setelah anda melihat fesyen legging yang ditunjukkan di sini, anda perlu segera meninggalkan trend legging jika anda mengamalkannya dan jangan sesekali memakai legging di tempat awam jika anda belum mencubanya.

Hukum Pakai LEGGING Di Dalam Rumah

Bolehkah wanita Islam memakai LEGGING ketat di dalam rumah sendiri ?


BOLEH !!

 1. Jika wanita itu hanya tinggal berdua dengan suaminya. Maka, hanya suaminya sahaja yang akan 'terangsang secara seksual' melihat isterinya memakai LEGGING ketat berkilat itu.
 2. Jika wanita itu tinggal hanya bersama anak-anak perempuan dan suaminya di dalam rumah itu. (tak bagus juga, nanti anak gadis ikut..)
 3. Jika mahu memakai LEGGING di dalam bilik sendiri sebagai baju tidur contohnya dan tidak akan keluar bilik dalam waktu yang lama. Bila keluar dari bilik, harus memakai pakaian yang lebih longgar.


TIDAK BOLEH@TIDAK SESUAI@HARAM !!
 1. Jika wanita itu tinggal bersama anak-anak bujang lelakinya yang telah sedar apa itu tarikan seksual.
 2. Jika adik/abang ipar (lelaki) turut berada di dalam rumah itu kerana adik/abang ipar juga boleh tertarik secara seksual terhadap kakak iparnya.
 3. Jika tinggal bersama adik-beradik kandung lelaki yang telah sedar apa itu tarikan seksual.
 4. Jika ada tetamu-tetamu lelaki bukan suami yang datang ke rumah.
 5. Jika mahu keluar berlegar di hadapan rumah dengan kebarangkalian besar ada jiran-jiran lelaki yang akan melihat LEGGING itu.
 6. Masyarakat Terlalu Berkompromi Dengan Si Pemakai Legging !

  Makcik jual nasi lemak pakai legging. Muslimah pakai legging bersama tudung. Artis Melayu pakai tudung dalam TV. Ibu dan anak perempuan sama-sama pakai legging pergi shopping. Isteri pakai legging ketat di sebelah suami. Gadis salun Muslimah pakai legging keluar masuk kedai. Butik Muslimah pamer patung pakai tudung dan legging. Beli juadah berbuka di bulan Ramadhan pun pakai legging ketat juga. Adakah anda masih lagi boleh bertolak-ansur dengan fenomena ini ?
  Tidak semua orang 'makan' nasihat. Tidak semua anak murid 'makan' dengan cakap baik-baik si guru. Kadangkala, si guru perlu meninggi nada suara dan berkata sedikit kasar untuk menegur murid tertentu, kerana sesetengah murid akan mempermainkan teguran yang lembut-lembut dan melengah-lengah mematuhinya. Maksudnya, ramai wanita Islam pemakai legging di luar sana adalah kategori tidak peduli, degil dan obses fesyen. Adakah mereka akan kisah dengan nasihat-nasihat dilambakkan kepada mereka ? Jika nasihat baik-baik berkesan, kenapa trend ini semakin menjadi-jadi ? Kerana pihak sekeliling terlalu berlembut..

  Kita jangan mudah terpedaya dengan alasan-alasan basi yang sering dilontarkan segelintir individu yang kononnya menggambarkan bahawa mereka setuju dengan kepentingan memelihara aurat, tetapi alasan-alasan tersebut adalah agar supaya masyarakat sekeliling menghalalkan pakaian-pakaian seksi untuk satu tempoh masa tertentu kononnya sebelum mereka benar-benar berubah.

  1. Pakai penuh tutup aurat belum tentu masuk syurga pun.
  2. Pakai legging, tetapi hati baik, OKlah tu..nobody's perfect..
  3. Pakai legging suka-suka sahaja...bila sampai masa nanti berubahlah..
  4. Tiada manusia yang sempurna...semua manusia lakukan kesilapan..
  5. Legging...? Biasalah fesyen orang muda..nanti bila tua insaflah..
  6. Legging..? Bukan tak mahu tutup aurat sepenuhnya...belum bersedia..nanti Insyaallah..
  7. Jangan kutuk orang pakai legging nanti dapat dosa...kamu itu baik sangatkah..?
  8. Pakai legging nak nampak cantik...biasalah perempuan suka berhias..
  9. Biasalah fesyen...lama-lama nanti hilanglah..

  Ramai yang menyalahgunakan alasan-alasan di atas.

  Tahukah anda, apabila wanita-wanita pemakai legging membaca post yang mengkritik pedas fesyen legging mereka, mereka ini akan terasa pedih di hati. Siapa makan cili dia rasa pedas. Mereka akan terasa bahawa legging yang dipakai mereka sangat dipandang keji oleh masyarakat. Akibat datangnya 1,2,3 komen yang secara 50% membantah trend legging dan secara 50% pula memenangkan @ mem"back-up" wanita-wanita pemakai legging, akhirnya mereka ini termotivasi semula dengan hidung yang kembang kerana menyedari ada pihak yang bertoleransi dengan mereka.

  Ada perkara yang boleh ditoleransi dan diberi masa yang panjang untuk berubah. Tetapi, di dalam bab aurat wanita, perubahan haruslah secara drastik dan pemberhentian serta-merta. Maksudnya, seorang wanita Islam yang memakai legging wajib meninggallkan trend legging serta-merta setelah menerima dan mendengar teguran dari seseorang. Bukannya diberikan satu tempoh masa yang lama dan subjektif sebelum mereka benar-benar berubah. Ini seolah-olah mengizinkan mereka berseronok memakai legging sepuas-puasnya sehinggalah keiinginan menutup aurat sepenuhnya sampai. Bayangkan di dalam tempoh toleransi yang diberi masyarakat itu, betis dan peha mereka yang dibaluti legging ketat masih terus dapat dinikmati oleh mata-mata lelaki yang nakal. Lantas memberi peluang lelaki-lelaki yang melihat menambah dosa.

  Jangan bertolak ansur pada trend legging di tempat awam. Ia adalah trend yang wajib dibantah dan ditolak 100% dan si pemakainya wajib menjauhinya secara serta-merta bukannya secara perlahan-lahan. Ini adalah soal maksiat dan dosa bukannya soal keseimbangan kecantikan kerana TABARRUJ (berhias-hias untuk menunjuk-nunjuk) itu sendiri sudah menjadi dosa.


  senang citer bukak laman web sal legging kt sbeah kanan blog nh....site mber aw....

ANY INQUIRY CAN SUBMIT HERE

Name

Email *

Message *