SHOPPING BUKU DISINI

Saturday, 26 November 2011

kasanova...ape tu?ye ke?

assalamualaikum..hai!!
waktu mra tulis nih,mra x le tdo,
skrg bru pkol 1 lbih,
bab lpas isya td mra tertdo n x solat isya lgi...
mra terjge kol 12 lbih..
trus solat isya+solat2 sunat y lain...
alhamdulillah ade hikmahnyer mra tertdo td....
..
n td mra tertbce post mber mra nih...
hik3..hrp2 dye x sdr y mra tgh tulis sal dye..huhu....
2k sspe y rse2 cam tw siapakah y dimaksudkan,
mra mnx sgt2 sila jgn kecoh2 n bgtaw empunya diri....
errr,bkn na buka aib dye tp juz na shre +thing y boleh diibuat pengajaran 2k kiter sumer....

ok2,tjuk kt atas kasanova en??
sthu mra la,bsenyer lki y casanova...
or bhse kl pggil playboy..yke?
yekot.....
k2 ni ade ayt2 playboy y terbaru y mra bce dri fb..
n tersangatlah gedix giler....
mjo la mra x terjadi mangsanya...
berdasarkan kajian y mra wat keatas mber2 kpd kwan mra nih..
kwan mra nih en mmg terkenal ng playboynyer kt skola dye.....
skola dye nun jaoh di selangor....skola koi kot..huhu...



ok2,antre aytnyer eh....

-you are so cute sayang
( bg aku,aku pon cute kot,nenek korang pon cute lgi en?so jgn terpedaya stkat dye ckp korang comel cute,baby face bab rmai la muker cam 2,adat ah en pompuan..mestilah cute..hu2.klu x cute pon,mesti ade daya tarikan y lain..btol x???)

-ye ke awk cintakan saya?buktikan bru saya boleh percaya..
(hmm,ayat nih klu diluahkan oleh kasanova y kureng imannyer,mungkin sahaja dia meminta mahkota wanita tersebut,klu x pon dye sje ckp g2 coz na wat wnta 2 teruja.bg wnta y da pnah terkena ng lki cam gni,mesti dye akn menolakny-exc pompuan 2 pon sme cm lki 2..nt de tips2 sal nih...tgk kt bwh eh..

3-pi know u meeant it,i really2 sorry sayang,maafkan abg yup.abg da lukekan hati sayang...
(actually ayt nih x de la slh mne pon,tp ayt nih sesuai digunakan 2k org y da kwin ok.nak bersayang abang,uwekk gelilah.adik korang kt umah 2 x nk plak korang bhsakan dri korang abg...klu lki ckp gni,juz write,'astaghfirullahalazim,apa y awk mraban nih?. )

4-abg da wt syg terasa,please forgive me syg,klu x ,hti abg x tenang.sayang,hukumlah abg..abg jnji x wt lgi!!abg cntekan syg sorg jep.
(huh ayt nih insyaallah bole wt wnta cair,seriusly. klu korang seriusly cntekan dye jugak,say to him'itz ok,don wori b epi kay,sayang da maafkan,tp abg jnji eh x wat lgi'...huhu ok x? tp klu guy 2 still wat wlpon dlu dye ckpk dye da tekad na berhenti merokok misalnyer. korang bersabar je la,bse la 2 lki en,tanam tebu di tepi gusi..hik3...tp ayt 2 tuk pompuan gedik cam aku..hik3 x de la gurau jep..gurau je ok!!!! tp korang jgn la perasan sgt y lki 2 really meant it,coz mybe waktu 2 mmg dye really meant it,but when korang clash ng dye,ayt 2 nothing da)c...haha

5-abg na kol sayang eh jap lgi,na dgr suara merdu sayang tu,please angkat yup sayang..
(he2,alah klu stkt suare merdu 2,bkn korang jep,rmai lgi.tp mungkin jugak suare korang 2 x de la merdu mne sbnarnyer tp boleh mnusuk ke jantung limpa paru2 'abg' korang 2. tp korang kne ingt,Allah melarang kita melembutkan suare di hadapan lelaki,ingat tuh!!!!!. lgipon ala dah fitrah seorang wanita dikurniakan suara y merdu a.ka sedap..ce bygkan kalo perempuan suare cam laki? kasar n garau..bukan ke korang jugak y takut n hairan???btol x?? korang jugak kne ingt,wnita adalah fitnah terbesar bagi kaum adam,so dont u ever do that ok.
klu na ckp,ckp ng serius wlpon korang syg that guy,tahan ok!!nt da kawin,korang na menyanyi depan guy 2 pon boleh,almaklumlah en guy 2 kabo suare korang merdu)....

6-i just want u to know tht,,pe pun abg wt.. I still luv u wif all my heart..n my love is just for u babygurl.. Mwaxhh!! syg b..
(ni 1 ag,x le blah woohhh....aduhai wanita2,nafsu anda ade 9 en?pastikan nfsu anda untuk si dia hnye 0.001% jep...jgn bg ruang utk dye mngambil nfsu anda exc da kawin ok,mls la plak na explain sal nih,korang pk la sendiri baik dan buruknyer.korang en da mumayyiz en?eheh
rsenyer sampai c2 je kot dulu...klu ade feed back bru aku sambung...pasnih ayt kasanova y baik punyer....


p/s: aku tahu senanyer nih baru ckit sal playboy nih lgpon aku nih perempuan,mne la tw sgt en(bak kte ore lki). huh2 na tw lbih lanjut mengenai lelaki, sila hubungi 999,dia sedia membantu anda. actually aku x de la meant kt casanova,juz gelaran jep.....lki2 y x dpggil kasanova itu(bg nor amira yusof),apabila dia menjalin sesuatu hubungan dengan seorang wanita 2,dye than nfsu dye,dye cuba untuk menjaga wanita tersebut dari kancah maksiat. perlu diingatkan bermesej utk perkara y lagha juga dikira zina,klu x silap la tp x tw gred brpe..n 1 ag,although dye da break ng pompuan 2,klu dye btol2 sayangkan pompuan 2,dye akn sggup tggu pompuan 2 blik 2k bersama(kawin),tp klu pompuan 2 cri y lain jugak,bersabarlah,memohonlah pada Allah semoga dibukakan pintu hati wanita tersebut utk menerima korang yup,kaum adam...sekian...


percintaan islamik???
-mnurut y aku baca dlm buku,percintaan islamik itu terjadi apabila kedua2 pihak menjaga cinta mereka dari noda,yakni tidak selalu bermesej,tidak keluar bersama melainkan y ketiga,saling menjaga dan menundukkan pandangan,menjaga tingkah laku dan banyak lagi,y mne psgn lain amat susah 2k tinggalkan. tp klu blom smpai msenyer,better korang pospone cinta 2,setia dengannnyer n y penting DOA BANYAK2 N SLALU...tp klu jodoh korang ng ore len,just accept it,mybe itu y the best 2k korang...2 je kot.....penat plak...


ttbe jdi pakar cinta plak,he2 ...
ni sje jep...rse cam na mnulis...
huhu.....
feedback diperlukan ok...
or i will back 2 give u feed....
k la 2 jep....jgn prejudis kt koi ok..n ni x de kaitan ng mra...klu ade pon,2 memori silam y ermmm ntah laa..hahha....2k kaum hawa,pleaseeeee jgn terlalu rapat ng mne2 guy ok!!!!anggp jep y lki nih sumer sme jep..2 y terbaik!!!!haha jahatnyer aku menghasut...
exc famili or husband laa.....
tp jge2 klu2 ade abg y kuat nfsunyer,silap2 kiter y jdi mngse....tke cre yupppp....
jgelah crown anda.....

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...