Friday, 23 December 2011

cinta kanak2...



pernah mengalaminya tak waktu korang kanak2 dulu?
tpi x de la cinta cam skrg..mybe juz ske2..ye dok??
baligh pon belom ag...
hee...
na dengar tak cinta kanak2 ku..
waktu aku darjah 5....
nak share ng korang..
mne taw sme kan....
lgipon mende nih da lme n bukan mende y buka aib pon...
hee..

2006....(darjah 5)....

aku(mira)..
slalu g sekolah awal pagi!!
tahu tak pukul berapa??
mesti korang tak percaya!!
PUKUL 6.30 am..
awal tak??
ni bukan saja2 nak g awal taw..
sebab mak aku kerja kat kl...
kat petronas(cehh,poyo)...
kje bse2 je..
so mak aku kena la g awal...
klu drive,tkut jem..
bayar parking kat sana mahall woo...
better naik train jep..
tp mslahnyer kdg2 train slalu delay...
n fulll!!!
kalo x cye,try ah naik train(ktm) time ore balik or p kje...
padat kus semangat...
macam ikan sardin...

ok2 sambung...
memandangkan masa tuh aku sorang je y skola kat situ(srai 19)..
yang banggenyer...
hee
aq ore FIRST g skola...
hampir tiap hari,..
tp kdg2 bosan jugak...
sbb nyer sorg2...
tercongok la aku x taw nak buat pe..

tp....
setelah beberapa bulan...
baru aku perasan ade bas sekolah ...
hee...
bas 2 amik dak2 dari seksyen 20..(sebelah je)...
muler2 aku tak perasan pon ade mamat nih..
hee...
tapi...
biler aku perasan y kelas 5b(bestari)..
ade ore y dtg awal...
aq cuba beranikan diri utk msuk kelas aq iaitu 5dinamik...

alkisahnyer...
stiap kali aq nak p kelas aku..
wajib lalu kelas 5 bestari..
aku kan selalu menyusul biler dye masuk kelas...
hee...
biler aku lalu depan kelas dye...
automatik aq terpandang dye...
hee..

slalu la jugak aku wat cam tuh....
sampaikan aku tahu biler dye x dtg...
dan ape y dye wat...
dye wakil skola men bola sepak...

tapi...
..
..
erm,aku tak pernah tahu nama dia!!!
lama la jugak aq try usha nme dye tp stil x dpt taw...
nak tahu mcm mne aku leh tahu??
jom sambung baca...

alhamdulillah exam akhir tahun,aku dpt no 4!!!!
hee..
so aku harap sangat2 masa tuh aku dpt sama kelas ng dye...
aku pon cek la aq kelas ape..
tup2 aku kelas 6 bestari...
wohooo....
naik 2 kelasss tuhhhh....
hee....

aku pon tryla masuk kelas baru aku tuh!!!
aku nampak dia!!!
ye,pandangan aku tak silap!!!
aku pon tengok balik kat pintu kelas dan try tengok kat nme pelajar lelaki..
ade 15 ore..
tp mslahnyer dalam 15 ore tuh...
5 ore je y aku kenal...
ade lagi 10 nama y aku tak kenal!!!

walaupepon,aku still berusaha...
aku try dengar2 kot mber dye panggil nama dia!!
then aku terdengar member dye panggil dye Fikri!!!
ape lagi,aku pon cepat2 la tengok kat list nama!!
yessss.............
ade nama fikri...
tapi masalahnyer ade 4 orang y nmenyer fikri...
aduhh,da la keempat2 fikri tuh aku tak kenal...

xpe2,aku try ag dengar kalo2 mber dye panggil nme dye y kedua...
then aku dengar ore panggil nme dye Ikmal!!
ape lagi..
cepat2 aku tengok list nama!!!
yesss..
kali nih ade nama Ikmal Fikri..(bkn nme sebenar)...


mse tu hati aku da berbunga2..

2007....


aku la ore paling bersemangat nak p sekolah!!!
coz dye en datang awal....
aku ponn...
so ..
ehem2...
kiteoran akn berdua2 je dalam kelas tuh....
hee
jangan jeles..
hua3
kdg2 klu aq dtg awl dri dye.
aku msuk la kelas dlu...
nt boleh la tengok ape y dye wat...hee...


kat dalam kelas kteorg susun meja berkumpulan2...
1 kumpulan ade 6 meja..dan disusun supaya berhadapan..
mse tuh laa aku kenal Yusof ....
hehe...
nme dye sme ng ayah aku en..
ntah mcm mne,aku suka sangat menyakat dia!!!!!
sehari tak mgusik dye memang tak sah...
budak2 la katakan...
nakal jugak la aq...
cari psal ng dak laki..hua3...

tp aku stil ske kat dia...(ikmal)...
bukan ikmal haziq taw...hee
ore lain...
x le ah gtw...
nt klu dak2 6b baca...
blushing laa aku...


tapi malangnyerrrrrrr.
dye takkkk pernah sedar kwujudan aku dalam kelas tuh...
dye slalu lepak dengan mber baik aku tapi tak pernah na tegur aku,...
xkan la aku na tegor dyeee....
da laa hampir setahun aku skeee dyee...
hee...
hari tuh aq pernah duduk berhadapan dengan dye en...
perghhhh berpeluh2 aku....
seriusly.....
2 maknyenyer aku sangat2 skekan dye,...


sampai la da habis upsr!!!!
so kiteorang nih x de la lasak sangat...
so kiteorang lepak dalam kelas main monopoli or pape je la y patot...
time main monopoli tuh kan...
aq join..
ttbe dye datang n ckp y dye nak join sekali..
time tuh hati aku dah dup dap dup dap...
dye duduk sebelah aku wehhhh.............
bestnyerrrrr......
aku pon mse 2 jenis kepoh...
haha...

lepas tuh kann...
time aku masuk kelas...
aku perasan y dia pandang aku....
wahhh....
satu kemajuan y baikkk...
mungkin mse tuh dia baru sedar kwujudan aku,...
dan2...
erghhhh hepinyerrr aku masa tuhhhh....ahakz...


y bestnyer ade trip g ganu akhir tahun tuh...
mestilaa aku nak p...
kenangan beb...
tapii...
aku harap sangat dia pon pergi!!!!
alhamdulillah dye pon pergi..
Y x p..
hee..
n aku harap sangat2 dia 1 bas ng aku...
boleh laa aku bersama ng dia buat kali terakhir...
alhamdulillah!!!!!!!!!!!!!!
dia 1 bas ng aku!!!
hee...
n aku harap sangat dia dapat duduk sebelah aku!!!!
boleh la aku jeling2 dye buat kali terakhir.....
alhamdulillah!!!!!!!!
dia duduk sebelah aku,...
fuhh, x le tidur malam aku...

dan aku rasa best sangat2 g trip tuh.....


ok2 balik je...
aku rasa itulah kali terakhir aku lihat wajah dia!!
selepas itu aku da x jumpa dia.....

2008....
bai bai selangor...
bai bai mak
papai kawan2 kat shah alam....
hai to pahang
hai to maarif...
hai to everyone!!

aku skola kat pahang...
dan berjumpa seseorang di sana...
y menggantikan ikmal..
hee...


itu jep...
kisah cinta kanak2...heee.....
sweet tak???
dari first aku boleh kenal dia....
k la 2 jep..
papai


No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^