SHOPPING BUKU DISINI

Wednesday, 21 December 2011

le colourless de amor...part 2...





DI SEKOLAH......

'Purple,nanti teman aku main basketball taw!'..kata Black..
' Aduh,kau nih,nak main pon ajak aku teman!. kalo main dengan aku tak pe ah gak!..balas Black.
Black mencebik,eleh ajak teman pon banyak songeh....
'Yela2 aku teman!..haha...-Purple....


DI COURT BASKETBALL....


' Black,pas bola tu kat aku cepat!''.... jerit Hazel..
'hah?ok2...balas Black...
tapi,sebelum sempat Black baling bola tu, Yellow da merampasnya malah dia menendang Black...
tetapi Hazel rupanya lebih pantas...
bola itu berjaya di ambil oleh Hazel dannnnn
dannnnn
gol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
yeahhhhh....haha..

DALAM BILIK PERSALINAN.....

Black,aku tengok kau main da bagus dah cuma kena fokus je lagi'...pinta Hazel..
'ouh,ok,hehe tadi aku terberangan kejap,uhuh....-Black
'oh ye, thankz taw coz tolong selamatkan JUSTIN bibir aku'..kalau kau tak der,mungkin dye dah mati!..-Hazel..
'weh,apa yang berlaku semalam?sapa awex tuh??'- tanya BLACK
'ouh,dak perempuan tuh,nama dia Red,dia budak baru kat sekolah kita,dia masuk pasukan sorak,aku lebih bersemangat kalau dia ader, aku memang da jatuh hati kat dia,tapi tuh laa.....Hazel terdiam sebentar sebelum menambung bicaranya..
'semalam aku jumpa dia untuk meluahkan perasaan aku,then aku ingatkan nak bagi dia something yang aku sayang giler iaitu Justin bibir aku tuh'..
biler dye bukak hadiah tuh,dia terus campak Justin,aku terkejot laa..nasib baik kau ade!..sambung Hazel...
'k la aku pergi dulu,bai'... Hazel terus blah cam tuh jep..
..
..
'ape laa,dah la suka gadis cantik tapi bagi binatang hodoh(justin bibir),memanglah gadis tuh tolak..Black tersengih..
;eh2 ade nota laa,.....
KITA JUMPA DI PADANG- RED....
'eh,biar betol Red nak jumpa aku,dia kenal aku ker??...hik3...Black sudah tersengih2...


DI PADANG....'

'Mana Red nih?,da setengah jam aku tunggu tak sampai lagi'-Black...
'Woi,kau lah yang selalu kacau budak perempuan tuh kan?...kata seorang lelaki..
'Kau siapa?ttbe je datang nak serang aku!..luah Black dengan berani la konon2 nyer padahal da kecut habis dah tuh!..hik3...
'Aduh ko ni,malas betolla aku na cakap banyak!,..nah,amik nih!!!!amik nih plak!!..
wachahaahhahaha....Black di sepak,tendang dan apa lagi??apa2 je laa...
'Aduh,sakit la woi!!...jerit Black....
' woi,korang buat apa hah dengan mber aku!!!!!!!!!!!!!!....lantang Purple menjerkah mereka...(heroin la konon)..:).....
'wulaaa wehhhhh,dak kerek cam Black pon korang nak buli eh!! terima lah tendangan padu kasih sayang dariku!....-Purple...
'aduhh,ko ni pompuan,perangai macam jantan!....

...
..
..
..
di sebalik padang itu,terdapat sepasang mata yang asyik memerhati ...

...
..
ketika mereka sedang asyik bergaduh...tiba tiba...


'Berhenti!!!!! korang berhenti sekarang jugak atau aku laporkan kat pengetua!!...jerkah Red..
'eh,tu la gadis semalam yang ade dengan Hazel tuh,cun habisssss laaahhhh dia!!!....-Black..

kemudian geng2 samseng tadi ciaw dari situ....

'Kamu tak apa2 Black?kasihannye,habis dorang belasah kamu!kenapa?...kata Red..
'Ah?...err, xde paper...kata Black...
uhuh,berdebar wehhhh biler Red pegang tangan aku...menjalar keseluruh badan....uhuhuhuhu...
'eh2 minah poyo,kalau ye pon kau berkenan kat mber aku tak yah laa sampai pegang2,ko nih agama ape hah?mak bapak kau tak ajar ke dalam Islam tak leh pegang yang bukan mahram!!..perli Purple....
ada sedikit cemburu di hati Purple tetapi perasaan itu segera di tangkis...
'ermm,maaf'.....kata Red sambil buat muker kesian...
'Ouh,xpe2...kata Black....
'Red,udah2 la tuh jumpe kawan kamu,jom balik!....kata Prof. Transparent..
'ok2 pakcik,skejap!..
'err,Black,saya balik dulu yup..bai...kata Red seraya terus blah dari situ...
..
...
..
..


SELEPAS PULANG DARI SEKOLAH...
DI HADAPAN RUMAH PURPLE...

'Ko nih Black,pantang nampak perempuan dahi licin je terus tergoda!,mana iman kau tuh???ko letak kat lutut ke ape hah?sampai dia pegang tangan kau pon ko buat dek je,waktu aku tercuit kau,melenting ko mrah kat aku sampai bagi syarahan agama laa...-Purple membebel...
Black hanya mendiamkan diri...
'eleh macam la kau tuh baik sangat! perangai macam samseng!!...balas Black...
'Woi,mulut ko jaga sikit eh!!!jangan sampai aku sumbat telur kerbau dalam mulut kau!!...
Purple terus blah....


..
..
..
KEESOKAN HARINYA!!!....

'Purple sayang,ko marah kat aku lagi ker?'..kata Black...
'Apa sayang2?pergilah layan minah kerek tuh!!...Purple sindir la weh..
''Ala kau nih,kau kan tahu aku memang teringin sangat nak awek!,takkan kau tak tahu!....
'Huh kau nih memang tak sabar2 laa,mak ko kan da pesan!..'Black,waktu belajar,belajar betul2!!,jangan nak bercintan cintun! hah lagi 1,laa taqrabu zinaa...itulah pesan mak Black..
'hmm,ye laa,ko la mak kedua aku,da la jom p skola!!..kata Black...



DI SEKOLAH....

'Black,maafkan saya hal semalam,sebab saya,awak kena belasah dengan samseng2 tuh'kata Red.
'ouh,err,tak pe,perkara da lepas jangan dipikirkan'..balas Black.
'kesian awak,saya rasa bersalah sangat!ni saya bagi awak gelang nih sebagai tanda persahabatan kita ...dan mungkin juga pengenalan kepada hubungan baru kita nanti...hee....Red tertunduk malu(eleh,malu la sangat,pegang tangan tak malu plak-admin)...
dalam hati Black da berbunga2 cinta...huhu.....

'Red2,ko ingat muker ko tuh baik sangat! kawan baik aku pon kau nak rampas!....marah Purple dalam hati...
'yang Black ni pon 1 kes jugak,y bengap sangat boleh tertipu dengan renungan 'manja' Red tu pasai pa!...tambahnya lagi...huh..

..
..
Purple, Red mintak maaf pasal hal semalam. Dia cakap dia tak tahu apa2 pon. kata Black...
'Boleh tak kau jangan sebut or cakap apa2 pon pasal dia!,please,kalau kau sayang aku!!!aku tak ngam ng minah tu kay!....-Purple
'ok la,asalla kau marah sangat dengan Red tuh,dia tuh da la baik,cantik,sopan(konon),..-Black...
'Sekali lagi ko sebut pasal dia,nahas kau!!!'- ugut Purple.
'yela2'..
'ala,nanti kat sapa aku nak share perasaan bahagia ni!.-dalam hati Black..

..
..
..
..
..


KETIKA DIDALAM KELAS...

'Perhatian kepada semua pelajar,diharap dapat berkumpul di dataran sekolah sekarang juga,ada perkara pernting yang ingin disampaikan,sila bawa beg sekolah masing2!..!,-Pengetua.
'ni mesti ade mende gempak,-Purple....


DI DATARAN SEKOLAH...

'bagus,semu adah berkumpul di sini.ok saya ada berita penting,kunci bilik kebal telah hilang.. samaaada penjaga kunci lalai akan tugasnya ataupun ada yang berhati busuk ingin mencuri kunci tersebut utk mengambil isi didalamnya,jadi saya ingin guru2 buat spotcek sekarang jugak.mungkin pencurinya ada di kalangan kita!..-Pengetua
-aduh,nak buat spot cek laa plak,leceh laa.buang masa aku jep,weh Black,jom ah kiter blah...-purple...
-Aku takut laa,tunggu je laa.sekejap je dia cek-Black...
-erghhh..yela2-Purple
..



hah,ni la kunci yang hilang tuh!macam mana boleh ada dalam poket beg kamu Purple?-Cikgu Grey bertanya dengan wajah yang bengis...
-hah,mana lah saya tahu?siapa pulak yang wat khianat ni??-Purple...
-Eleh,da bua salah tuh mengaku je la,x yah na sabit dengan ore lain plak...
...
malang sungguh nasib Purple hari tu...
korang rasa2 betol ke Purple yang ambil kunci tu??
Segala2 nya tak mustahil kan????
nak tahu kebenarannya????
tunggu part 3..hee... ^__^












No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...