SHOPPING BUKU DISINI

Thursday, 15 December 2011

saper ngoyak berblogging x de rules???meh cni aku bagi tahu!!



aloha...
selamat pagi,petang,siang,malam kepada semua rakan2 blogger..
berdasarkan tajuk di atas..
hari ni saya nak share kan RULES BERBLOGGING...
bagi sesape y masih belum tahu or tak ingt or yang sewaktu dengannya...

ni antara peraturannya ok...

korang dilarang sama dua kali or berkali2 untuk :

1- spam link post ore lain (spam unwanted komen or promo pon dikire SPAM ok!!)..
2-mencarut,memaki hamun dan yang sewaktu dengannya(x leh ok),
3- buat post minta link(ini akan buat ore spam link kiter),kalo dok pahe lgi,tnye blogger y pakar mcm k.lisa,kenal tak??tak kenal udah..
4-jangan buat wall post yang berbaur isu perkauman dan keagaamaan sensitif tahu tak??
5- menyentuh isu2 politik sehingga menimbulkan pergaduhan..
6-jangan invite RSVP mrepek2..taw tak RSVP tuh ape???
hmm,aku tahu tp tak pasti betoi ke tak..hik3..

jangan ingat mentang2 tuh blog korang,korang boleh buat suka hati(nmpak cam marah en)..
hik3...
x de la,jgn amik hati..amik jantung ku x pe..haha
oh ye,peraturan diatas lebih kepada kelab2 blog yang ade kat fb..
sebab da banyak kes blog kne spam,dan banyak lagi..ye ke???
aku agak je..
k
tata


No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...