SHOPPING BUKU DISINI

Saturday, 4 February 2012

jom tutup aurat...



hai
first sekali
aku x tw cne nak ckp ayat bunga2 kt post kali ni
juz nak bagitahu bagi sesiapa yang belum tahu
n nak ingatkan bagi sesiapa yang dah tahu tapi mungkin terlupa
taw tak pasal pe??
of coz la tutup aurat
ye aku tahu aku tak layak nak pakse korang
hanya Allah jep yang mampu
tp selaku saudara seislam korang
aku nak memperingatkan...
sesiapa yang x menutup aurat waktu hidupnya
Allah akan membuka aurat nya semasa dia mati...
lebih kurang macam tu laa

ok2,nak tanya...
korang kan pernah ikut trend2 artis en.
ok2,tanpa melihat penampilan artis tersebut,mustahillah korang le ikut,...
na ikut guane??
ye dokk???

ok2,kat sini aku nak syorkan korang ikut gaya seorang muslimah dan muslim yang sebenar....
ikut cara penampilan dorang
mne nak tengok ????

hah scroll bawah lagi...













ok2,da tengok lom
ape yang korang rasa biler tengok pic mereka ini???
of coz la sedap mater memandang....
ade tak timbul pertanyaan kat diri korang????
x paham eh...
x paham x pe laa..
nt korang paham la tu...

so ape lagi..
jom kiter buat perubahan dalam hidupp

orang y paham syariat islam= cantik
org y x paham syariat= x cantik sama sekali


ala,x ya la terus change 100%.....
bagi y wanita,start slow2...
klu y x bertudung or pernah bertudung tp tudungnya terbang...
boleh la start pakai tudung...
kalau rse pkai tudung labuh tu merimaskan
pakai la tudung biasa jep
asalkan jgn yang nipis,n make sure tutup dada....
bukan tutup atas dada yup
tutup ALL the dada korang yang cun tuh...
then,
pas ni ce ah beli baju hok labuh2 ckit
x beli jubah pon x pe
beli baju muslimah
ok pe
comel taw kalau girls pakai
x cye cer ah tnye lelaki2 kat luar sne
...
ok

then,korang try ah beli suar saiz besar2...
jgn la beli yang cikang...
ala,sebenarnya lelaki bodoh jep y ske klu awex dorang pkai suar cikang...
beli suar slack kep
x susah....
ckp je kat akk y jge kedai sluar tuh
'akk,saya nak seluar utk muslimah punya,bukan utk bitch punyer..

legging jgn pakai yup
kalau nak g mandi pon
ala,pakai suar track pon ok pe
aku slalu je pkai
berat ckit jep pas masuk dalam air
rilek laa
lama2 korang biasa la tuh

actually para lelaki ni da muak plus menyampah tengok puan pakai suar ketat
cumer dorang tkut na gtw korang klu korang pakai..
tkut nt korang terasa
klu dorang puji tu,mesti ade pape laa'
x cye udahhh


las skali..
stokin..
aku taw mesti susah na ikut yang 1 ni
tp percayalah...
kalau korang stat dari sekarang
n teruskan tanpa jemu dengan niat ingin menutup aurat
insyaAllah Allah akan bantu korang
cuma korang jgn mudah terpengaruh
udah2 ler tu pakai high hills
kalau setakat cantik dipakai t klu balik rumah kaki sakit na wat pe en???


betol tak??
aku pon dulu mne pakai stokin
kat skola jep aku pakai
tp start fom 3,aku pakai kadang2
masuk form 4,bagi aku..kalau x pakai stokin tu seolah2 kaki aku telanjang
bab 2 la aku pakai..hehe
kalau aku boleh ,korang pon mesti boleeh...

k laa..
panjang aku membebel
ntah2 korang x paham
x pe la
mybe skrg korang x paham
tp nt 1 ari nt mesti korang faham

hah 1 lgi,
kawan lah ng org y bertudung n berperangai sopan
bukan pe,kdg2 pengaruh mber ni kuat taw
hmm....
pandai2 la yup jge diri

aku juz leh nasihat jep

assalamualaikum
















No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...