Saturday, 28 April 2012

nak bina masjid macam kalian.....aminnn



da tengok lom???
kalau belum tengok laa...
pleaseee...
2k sesapa yang belom bina masjid lagi...
korang x teringin ke nak kawin macam ni..
penuh sopan...
mira cuma nak tunjukkan salah satu majlis akad nikah yang sangat simple,harmoni dan penuh kasih sayang...
tahniah utk ustaz Hassan Adli dan isterinya,Ulfah..
^__^
semoga perkahwinan kekal hingga ke syurga kelak...aminnn...

p/s : mira pernah jmpe ngan ustaz hassan ni waktu form 3 dulu(2010),mse tu ustaz Hassan ngah masuk akademi al-Quran n belom masuk imam muda lagi...
seriously ustaz ni memang terbaikkk lahhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pakej lengkap...ibarat bulan jatuh ke riba bagi yang menjadi miliknya...^__^
so,para lelaki di luar sana,kalau nak dapat bidadari syurga macam akk Ulfah.
pastikan diri tu mantap dengan ilmu dunia dan akhirat....rupa paras tak penting...
yang penting akhlak...
sekian




Sunday, 15 April 2012

Permata yang dicari -dehearty- (with lyrics)



jom hayati lirik ni..
^__^..
khas utk lelaki2 pejuang fisabilillah


Hadirnya tanpa kusedari
Menggamit kasih cinta bersemi
Hadir cinta insan padaku ini
Anugerah kurniaan Ilahi

Lembut tutur bicaranya
Menarik hatiku untuk mendekatinya
Kesopanannya memikat di hati
Mendamaikan jiwaku yang resah ini

Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu

Dialah permata yang dicari
Selama ini baru kutemui
Tapi ku tak pasti rencana Ilahi
Apakah dia kan kumiliki
Tidak sekali dinodai nafsu
Akan kubatasi dengan syariat-Mu
Jika dirinya bukan untukku
Redha hatiku dengan ketentuan-Mu

Ya Allah
Engkaulah tempat kubergantung harapanku
Kuharap diriku sentiasa di bawah rahmat-Mu

gempa 11/4/12

assalamualaikum warahmatullahiwabarokatu wamaghfirotu waridhwanu .....

nak share something...

ada baca berita or dengar2 criter x pasal gempa kat indon..
kat medan eh??

korang dapat rasa tak gegaran tu???
mira yang ada kat klang(asrama) masa tu dapat rasa woohh...

mse tu baru masuk waktu asar
mira tengah duduk kat dalam bilik prep..
tengah wat kje skolah
ttbe rse cam meja goyang2
tapi xde sapa2 pon kat meja tu
pelik tak???

pas tu mira tanya kawan2 mira..
'rasa tak goyang2??'
dorang pon rasa apa yang mira rasa...
lama wehhh
seriously tu first time merasainya...

pastu mira g kat dorm...
tnye dak2 dorm..
dorang pon rasa...

mcm mne la gempa kat tempat kejadian.
mesti lagi panik...
mira y duduk 500000 mile ni pon da risau ...

pas tu ade gegaran sikit lgi waktu pukul 6.45 pm cam gitu la..
tp kjap je

korang pernah rasa ke gempa bumi yang real punyer???

^__^
itu semua petanda daripda Allah...
banyak2kan istighfar...
sekian


kera pakai bra...

assalamualaikum warahmatullahi wabarokatu wamaghfirotu waridhwanu..

tadi mira bukak tagged mira..
sje lepak2 sat...
ttbe de pic awex nih..
perghh seksa habisslahh mira tengok...
eceh...
mne tak nyer...
dia tak pakai apa2 except baju dalam a.k.a bra...
ni bukan entry lucah
but nak share skit

mira tengok muker dah tu..
bohhh,muker melayu...
umur????
baru 16 tahun..
overrr...
kalau cantik x pe ah gak..
ni tak..
malu rasanya...

lesbian plak tuh...
nauzubillahimin zalik

tension lahh tengok umat islam macam ni..
kita sebagai yang da ada ilmu wajib tegur..
kalau tak nanti kat akhirat,dia akan tarik kita sekali masuk dalam neraka..
kan3???

hmmmm.....
ya Allah,semoga kau buka pintu hati mereka ini dan lembutkanlah hati2 mereka ini...
amin2 ya rabbal al-aminn

Sunday, 1 April 2012

perpustakaan Raja TUn Uda

assalamualaikum

^__^

nak tanya korang da pergi dah ke library shah alam kat seksyen 13 kat padang golf sultan tuh???

dah pergi???
baguslah...
beskan?????
cantikkan lanskap dia...

..
..
x pernah pergi lagi???

jom2 dengar mira criter..
huhu

jom terjah pic library baru tu


wahhh,nampak cam besarkan
memang besar pon
mira dah slalu g sana..

yang ni pic library lama(dari luar)






yang kat bawah ni plak library baru



cantikkan????


oh ye

kat sini jugak ada menyediakan teater 3d n 6d...
huhu
mira da tengok yang 6d punyer tuh
kne byr rm10..
limited seat!!!

tp bg mira la en,biasa2 jep yang 6d tuh...
tak mengancam gitu..
taw ke sebab pe???
sebabnya dia punyer show sme ngan yang kat petrosains tuh

oh ye
korang da pergi ke petrosains???
hari tu mira baru je g...
bawak adik2 jalan2 kat sana
sambil jmpe seseorang

kan ada helikopter tu kan
dulu2 kan kalau masuk dalam helikopter tu,
dia tayang video nak g kat pelantar minyak..
korang sempat tak tengok yang tu??
mira selalu sangat g petrosains dulu2 waktu mira kecik
coz tunggu mak balik kerja

sekarang dia dah tukar,dah x de yang g pelantar minyak tu
video dye sme ngan yang de kat library tu
sesapa yang x pernah tengok boleh laa try!!!
^__^


kalau kat library..
seat dia macam kat pic kat atas nih...
seriously mira x de respon langsung waktu tengok teater ni
juz senyum je..haha






jom cuci mata...
nak datang ajak mira..
^__^

kat sini xde tangga dah
kena naik eskaleter or lif..

setiap paras ada tv
ada komputer berinternet,jenama Apple lagi tuhh!!!!
ada ruang study grup yang besttt
ada kerusi pusing2..yehaa.
dan banyak lagi
apa tunggu lagi??
jom mai shah alam!!!!