Tuesday, 29 May 2012

BAHANA PAKAIAN MUSLIMAH

ASSALAMUALAIKUM...

hari ni tergerak hati nak share pasal something yang agak penting..

post ni KHAS utk kaum hawa macam mira ni...

^__^
ok then??

kan ada hadis nabi..mafhumnya,nanti akan ada WANITA YANG BERPAKAIAN TETAPI BERTELANJANG!!!!!!!!!!

korang2 kalau nak beli something tu jgn la tengok cantik n cun je terus nak beli....
mira harap sangat kalian tak amalkan sikap tu..
pssttt,mira pon bukannya perfect sangat,bukan pakai tudung labuh pon sepanjang masa...
dah kawin nanti,insyaAllah lerrrr....^__^

1. legging
x taw la napa ibu2 n wanita2 ni suka sangat pakai tshirt n legging..
kadang2 legging dipakaikan dengan JUBAH!!!
seriously memang cacat gilerrrr ahhh....
sorry to say..
contoh legging


















selalu tak tengok kaum hawa pakai macam ni????
mira nak ingatkan sekali lagi...
TAK CIUM BAU SYURGA taw sapa yang dah tahu legging tu x leh pakai tapi dia still pakai...
n matlamat tak menghalalkan cara...
siapalah kita untuk tegur face to face...
lagi2 kalau si pemakainya tu orang yang kita x kenal...
so amik la cara yang terakhir iaitu yang selemah2 cara..
iaitu berazam utk membenci perbuatan tersebut..

utk boys :
andai kata awex2,mak2,or kawan2 rapat korang ada yang 'terpakai' legging ni...
korang tegur la slow ngan ayat2 manis korang tu...
kan3???
kalau korang nasihat x leh masuk dalam otak kaum hawa..
guna taktik ganas sikit....
tapi make sure tujuan utk ubahkan dorang..bukan utk melakukan perkara tersebut..
cthnya :'ni pesanan daripada mak abang,kalau nak kawin ngan ayang,legging is not allowed...
huhu

legging???
apa manfaat???
kalian jangan tertipu dengan propaganda yahudi...
ni sumer yahudi punyer kerja tapi diorang guna nama orang lain..
pleasee....
hati mira tersentap tengok ramai yang bakal tak cium bau syurga...
kdg2 mengalir air mata sebab memikirkan yang mira tak mampu nak nasihat mereka...
( sbab mulut mira laser ckit)

kdg2 malu bila pelancong asing dari arab terutamanya..
yang pakai jilbab sumer tuh,apa la tanggapan dorang kat rakyat malaysia bila tengok pompuan2 pakai legging...
x rasa bersalah ke da mencemarkan nama islam di malaysia???

ok la,stop situ dulu pasal legging...
hah sapa yang peminat setia legging...
mira ada jual legging freeeeee punyerrr.



2. TUDUNG INDON

spe yang ske pakai tudung indon...
senyum!!!!!
ok,mira pon kdg2 pakai tudung indon jugak..
sebabnya mak mira sekarang ni dah tak pakai tudung bawal....
mak mira beli banyak tudung indon kat kl sentral...
bila mira nak beli tudung hok bidang 50 tu
mak mira kata 'pakai je la tudung mak,mak beli saiz L'..
so tu la yang korang nampak mira pakai tudung indon tu sebab tu tudung mak mira...

ok2 kembali semula...perasan tak kadang2 tudung tu kan ada yang melekat...
kadang2 ternampak la shape buah wanita yang cun tu..haha
seriously...kan3???
mira pon kadang2 selalu cover2 kat bahagian dada tu...
risau wehhh ada mata2 yang usha kat situ...
kena pandai la..
lepas ni jumpa mira mata tu jgn meliar2,..haha

mira rasa sebab tudung tu elastic kot..
n tengok jenis tudung tu jugak...
kadang2 tudung indon yang labuh giler yang dipakai oleh para ustazah..
bahaya jugak mira tengok...
coz kengkadang nampak giler shape buah tu....lagi2 kalau tudung indon labuh tu dibiarkan tanpa di touchup cikit kat bahagian atas...


lagi 1,tudung indon,jgn la beli saiz M or S kalau rasa umur da melebihi 13..
syarat pakai tudung mesti TUTUP DADA...
all the dada,the buah n semua yang timbul lahh...
bukan tutup atas ot tutup depan je tapi dari kiri or kanan stil boleh nampak timbul...
paham kan//??
kdg2 lelaki ske usya dari side tepi..kadang2 la...

3- kain hitam

yang ni skit jep...
kalau pakai kain hitam..ala,x reti la nak describe ...
kain yang elastic tu..
senanyer bukan kain warna hitam je but semua jenis kain yang elastic n kaum hawa pakai g jalan2 tu...
jangan jalan cepat sangat bila pakai kain tu..
mira tengok boleh nampak bentuk kaki woooo
seksiiii bohhhhhh...
^__^
psttt,mira pon ada kain tu sebab tu la mira perasan..

3- jubah

jangan beli jubah ikut shape...
pedooh je kalo dia kata tu fesyen zaman sekarang
memang la fesyen tapi fesyen utk menjahanamkan kita ada la...
beli je jubah longgar...
kalau hok jubah ketat tu dia jual lagi mahal daripada jubah longgar..
jangan beli...beli je yang murah...
yang penting kualiti pemakaian kita di sisi Allah,bukan manusia....

4-baju labuh muslimah

ni mira perasan bila sukan...
kalo sekolah agama kan kena pakai baju labuh...
kalau boleh beli baju labuh yang besar n terbelah kat sisi...
bukan pe,nanti bontot korang boleh menyerlah lagi2 kalo bontot tu besar n cun...
alahai,terliur kaum adam melihatnya walaupun bagi korang tu pakaian muslimah...
kena pk jugak...

5- tudung labuh

mira pon jarang pakai tudung labuh
cuma nak nasihat..
kalau nak pakai tudung yang labuh,make sure korang tahu korang pakai tudung labuh tu utk tutup apa sebenarnya..
faham tak???
ok2,macam mira la kan..sekarang ni,dlu x..
tujuan mira pakai tudung labuh yang takat bawah jubo coz x nak nampak pergerakan jubo belakang mira,...
orrr cth lain..
wanita kan dikurniakan shape pada bahagian pinggul berbanding lelaki...
pakai la pakaian apa2 poon,...kalau da pinggul tu cun(besar) stil akan nampak goyang2 bila jalan...
salah satu cara nak tutup goyang2 tu ialah dengan memakai tudung labuh paras bawah pinggul ..selain daripada pakai baju longgar...



p/s : maaf kalau ada ayat yang terguris....mintak maaf sangat2!!!!!!
^____^nak komen tak puas hati...dipersilakan...

1 comment:

  1. nice sharing. semua yang mira tulis tu betul terutamanya bab legging :)

    ReplyDelete

Thank you for your comment ^_^