SHOPPING BUKU DISINI

Monday, 28 May 2012

realigi 2

assalamualaikum..
hari ni nak share satu je cerita sedih..
tadi mira tengok criter realigi..
pernah tengok tak???
criter tu siaran indon n ada kat astro bintang jep...
144...

ok then...
kisah si ibu dan anak..

ibu- mary
anak- ella

di kisahkan Mary ni report kat team realigi suruh dia cari anak dia yang bernama ella..
pssst,waktu first2 mira x sempat tengok...

dipendekkan cerita
bila team realigi dah jmpa ella
bonny(team realigi) tanya la awat ella wat mak dia macam tu??ella tak tahu ke yang mak dia ngah cari dia...
ella jawab ' lu nanya napa gua benci sama ibu gua??lu nanyain sendiri sama ibu gua!..
eceh,speaking indon plak..huhu...

team realigi gtaw la yang Mary(ibu ella) penat cari duit utk bayar sewa rumah...
pas tu ella mengaku yang tu rumah dia...so mak dia tipu la yang pasal bayar sewa rumah tu...

team realigi pon try la cari Mary kat rumah dia tapi dia x de...
dorang pon try la cari kat bawah jambatan tapi x de..
ttbe ella mencelah..
'kalo lu mau taw,gue tahu di mana ibu gue berada sekarang...

ella pon bawak la bonny n the geng pergi kat disko...
mula2 team realigi kurang percaya
ella kata'kalau tak caya,g la masuk dalam,mesti mak dia ada kat sana'

team realigi masuk dan ternyata kata2 ella benar...
Mary ngah dancing2 ngan sapa ntah la..

team realigi pon kluar semula dan jumpa ella
ella pon cakap yang dia x sanggup bila orang yang dia sayang ,sanggup lacurkan diri...
lagi2 orang dia sayang itu adalah ibu kandungnya..
ohhh,gitu rupanya...

kebetulan plak Mary ada kat luar disko n macam ngah bincang sesuatu ngan sorang laki ni
mungkin laki tu nak dia jadi teman memuaskan nafsu kot malam tu..
ngah bincang2..
ttbe ella g kat laki tu n cakap' ko nak wat pe ngan mak aku hah?' dengan lantangnya...
Mary terus pegang ella tapi ella melepaskan diri dan lari(merajuk kot)
Mary lari utk kejar ella tapi x sampai 10 langkah,Mary pengsan...
ella patah balik dan memangku sambil menangis...
'mak,mak kenapa??bangun mak!!!...
'cepat bawak mak kat hospital..jerit ella...


kat hospital...
setelah Mary dimasukkan kat icu..
ella menangis teresak2....
ttbe doktor kuar panggil ella...
team realigi duduk je n tggu reaksi ella yang seterusnya

ttbe ella menangis meraung2 macam orang gila...
bila team realigi g kat dia...
ella lari but mujur sempat tangkap..

pujuk punya pujuk akhirnya ella memberitahu bahawa ibunya menghidap kanser...
dia tak tahu yang mak dia kerja kat disko tu utk bayar duit perubatan...bukan saja2...
memang ella nangis gila2 ah masa tu
n dia cakap yang dia nak bunuh dia...
team realigi terus tenangkan dia n cakap
'waktu ni la kamu nak tebus segala kesalahan dan berbakti kepada ibu kamu'

ella masuk dalam bilik di mana mak dia ditempatkan
dia menangis kat dada mak dia...sambil berkata'mak,maafkan ella,...
'mak,bangunlahhhhh!!!!
(mak dia hidup lagi cuma koma jep)..

akhir sekali

ella bertaubat dan solat macam dulu...

^__^
konklusinya...
jangan terburu buat keputusan..
sekian.....

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...