Saturday, 23 June 2012

SWEET SEVENTEEN SAYANG!!!!

SELAMAT HARI TUA
SELAMAT HARI TUA
SELAMAT HARI TUA AMIRA
SELAMAT HARI TUA


orang kata waktu umur 17 ni la paling banyak kenangan manis...
betol2 mira setuju....
banyak sangat kenangan manis mira thun ni....
^__^
nanti mira akan semadikan kat blog ni...
just wait n c
antaranya p brunei hari cuti hari tu ngan kawan2
p lawatan sana sini
n dapat member2 yang sporting kat kelas 5 naim
sayang korang ketat2!!!
n dapat bersama n geng2 yang sekufu ngan mira
besttt sebab dorang dah paham la jugak perangai mira yang giler2 cikit ni
kadang2 skema kadang otai...
kan2???

mira takkan lupakan tahun ini punyer kenangan
sampai biler2 mira akan ingat insyaAllah..
^__^
detik ini
saya NOR AMIRA BT YUSOF..
telah selamat menjadi anak dara sunti..ehek
x de la bukan 2 sebenarnya

ulang semula

detik ini
saya NOR AMIRA BT YUSOF
telah selamat hidup di dunia ini selama 17 tahun dan 9 bulan kat dalam perut mak

wish :
1-jadi anak solehah dan hamba Allah yang bertakwa
2- bahagia didunia dan akhirat
3-gembirakan mak dan abah
4-dapat straight A+ utk spm 2012
5- dapat hadiah best daripada mak..hehe
6- amik stam,..huhu
tu jep....

nt leh jenguk kat blog lagi satu untuk maklumat lebih lanjut...
^__^



pelik2 betul 23 jun 2012 ni

hot tak???
tak hot eh???
hmm,x pe la...
kena baca jugak....

alkisah tadi mira p tusyen kat seksyen **,shah alam...
tusyen tu kat tingkat 2(lot kedai),bawah tu ada speedmart..
then.da habis tusyen tu..mira dduk la skejap beli topup na kol mak...
then
ttbe kluar ramai la jugak lelaki ...
badan dorang perghhh...
memang seksi habis lahhh
berketul2 bebbb...
mira wat dek je la
nanti kalo mira pandang2 dorang pk mira usha dorang plak....
haha logik ke muka macam mira wat gitu???
haha never ok...
mira just tengok je la gelagat dorang....
annoying gilerrr ahhh....(bg mira la)
ok2 tu saje jep...
sebabnyer dorang ttbe muncul depan mira...

oh ye lupa nak kabo,ruper2nyer dorang drpada gym yang ada kat sebelah tempat tusyen mira
hehe
ok2,sebelum dorang muncul tukan
ada la sorang pakcik ni
pakcik ok
dah ada uban,muka dah kurang hensem,hehe
oh ye,pakcik ni pakai jubah n berserban ok!!
then dia tegur mira,
mira layan la atas dasar hormat orang tua..
then,taw apa pakcik ni buat???
dia boleh mintak no fon mira...
mira terkedu....
aiii pakcik ni over plakk wooo,patut ke pakcik yang cantik luarannya tu cakap macam tu kat mira??
ok2,things positive..
mybe pakcik tu gurau2 je kot..
tapi mse tu bru mira perasan muka tu dah ada ciri2 miang....
pastu pakcik terus blah...
wehhh....
geli betol masa dengar dia cakap..
'ada no fon tak?nanti boleh la kiter kontek!...
=_=

ok2,tu cerita di tempat tusyen...
then mira n family p kenduri kat dewan SUK kat JKR...
mewah betoll lahh...hoho
pastu mak ajak p kelang parade..
ape kat kuantan je ke yang ada kuantan parade(KP),
kat klang pon ada la
masuk je kat tempat shoping tu
dengar suara riuh rendah dari bahagian pentas...
mira pon try la usha2 ada pertandingan apa...
taw tak apa??
pertandingan BINA BADAN!!!!wooo...
ala,yang lelaki2 katang tayang body bogel tu
dorang cuma tutup anu dorang je tu
sorry to said...
kena cakap jugak..
yang masuk pertandingan tu semuanya lelaki islam melayu
ishhh,badan katang tu tunjuk kat bini je cukup la
x ya la nak gadaikan maruah semata2 nak orang bangga ngan badan kita
yang paling malu,diorang ni x malu ke aurat2 dorang terdedah n lebih2 lagi 'adik' dorang terjojol keluar
mira yang ternampak ni maluuuuu....
orang kata sekali pandang rezeki..
dua kali pandang dosa...
mira dah terpandang nak buat guana...
cukup2 lah wanita zaman sekarang ni cukup bangga menayangkan aset mereka
xkan lelaki pon na wat cam tu jugak...
aishhh

mse tu da dekat pukul 3 ptg
mira lom solat lagi
tak nampak lagsung signboard surau
nak tanya akak or abang2 ..
x de langsung orang islam kat situ
ramai cina!!!!
aduhhhh,
mira senyum je....
mungkin Allah na uji tahap kesabaran mira
mira try jugak pusing2 cari akak islam kat mana2 kedai
lama cari akhirnya jumpa...
rupe2nyer suraunya kat tempat parking kereta....
adehhh

k la tu jep utk hari ni....
na study...
sorry,mira memang x leh kalo x post kat blog kesayangan mira ni....
^__^



Thursday, 7 June 2012

Hai Becak (Dhea Ananda)



pelik tak pasai pa tetibaje post video indon ni???
ok2,utk pelajar samtish mungkin dah tahu kot..
waktu perkampungan ilmu hari tu
kan ada orang indon datang
then ada nyanyi2 kan
ingat tak lagi bitsyah???
^__^lagu tu di amik daripada lagu ni la...hoho
sapa yang tuhu translate bahasa arab tu memang bagus lahh..
 k la ada hal...salam

Wednesday, 6 June 2012

terimalah aku jadi pacarmu..ehek

dulu..
aku tak kenal pon ko sapa..
satu haprak pon aku tak taw pasal ko....
akhir tahun form 3...
baru la aku taw pasal ko sikit2
mse tu aku curious gilerrr ahh nak taw pasal ko
bukan pe,akak n abang2 senior selalu cakap pasal ko
dia cakap ko ni liar la tu la ni la
bagi aku...
tu lumrah kehidupan....
masuk je form 4(2011)
akhirnya aku dapat 'berjumpa' sendiri face to face ngan ko
mula2 rasa cuak sangat!!!!!!!
betol!!!!
aku takut ko tak terima aku
dengan keadaan diri aku yang tak sesempurna
huh,mse tu memang bergelut dengan perasaan aku sendiri ...
ko tahu takkk????

then....
bila aku tengok cikgu pon suka suggestkan diri ko kat aku
perghhh,rasa cam 1 perasaan asing masa tu
aku cuba utk buang rasa cuak aku
aku cuba utk memberanikan diri aku medekati kau
walaupun selama ni aku tak pernah nak amik tahu pasal ko
tapi pada hari itu
saat itu....
aku telah membuat satu keputusan utk terima kau dalam hati aku
insyaAllah buat selama2nya....
sebab nya orang kata kau boleh menjadi faktor utk melahirkan zuriat yang bijak jika aku sentiasa bersama kau...
jadi aku cuba!!!!!

dan kau memberi reaksi yang agak hambar..
kau memeningkan kepalaku kadang2
dan memaksa aku utk bertanya mengenaimu kepada rakan2ku yang lain perihal dirimu....

kini....

setahun lebih sudah berlalu
kau masih lagi setia disisi ku.....
thank you
walaupun perit hati ini tatkala mendengar keputusan mu
namun aku redha kerana ia berpunca daripada diri aku sendiri
malah aku cuba utk memperbaiki hubunganku dengan mu...
terima kasih kerana sudi menguji tahap kesabaranku....
akhir kata,terimalah aku jadi pacarmu..
dan

I LOVE YOU....

ADDMATH

HOHO...

p/s : ayat jiwang utk subjek 'kegemaranku'....
matematik tambahan!!!
lol!!




SECRET GARDEN