SHOPPING BUKU DISINI

Saturday, 28 July 2012

kenapa ALLAH ambil daripada kita orang yang kita sayang????



kadang2 orang yang kita sayang tak sayang pon kat kita tapi orang yang kita tak sayang tu la yang sayang kat kita...hoho....
persoalan di atas....kenapa Allah amik orang yang kita sayang??tak kisah la menemui illahi,perpisahan di mata or di hati..yang penting orang tu dah x de disamping kita...


first kena ingat kita ni hak Allah n kepada Allah da kita bergantung harap,nak luah perasaan sedih ke kesal ke semuanya kepada Allah.kita kan hamba Allah,ada ke kalau seseorang hamba tu ada masalah dia p jumpa makcik cleaner,mesti la dia jumpa majikan dia..betol tak??so sama la antara kita ngan Allah,ada masalah je mengadu kat Allah yup.....in the other hand,so kengkadang bila kita taksub or syg gila kat seseorang tu..kita akan anggap orang tu milik kita,means x de sapa pon leh kacau or rampas dia daripada kita..kalau ada jugak yang nak rampas,muler la tabur janji gedik(terutama lelaki),nak belasah la apa la...menyampah!!haha...namun hakikatnya dia dan kita milik Allah...


tu je kot point nyer....
tapi senanya nak related kan ngan perstiwa yang menimpa aku...ayah aku kan dah x de en..so kengkadang terpk apa hikmahnya semua ni...apa hikmahnya Allah amik orang yang aku paling sayang???iaitu abah ku...^__^...bila pk balik,betulla,aku terlalu bergantung kat abah..sikit2 abah,sikit2 cari abah...sakit perut cari abah,lapar cari abah,merajuk cari abah....tapi aku tak pernah cari Allah.walaupun masa tu aku kecik lagi baru darjah 2...bila abah x de,aku terkapai2 sendiri2...mse tu tak kamceng lagi ngan mak...sebab abang kamceng ngan mak...biasalah tu kan...

n pemergian abah buat aku kuat utk meniti hari2 berikutnya.......aku dah tak kisah kalau mak nak hantar aku kat sekolah pondok ke apa...sebab aku ada Allah yang sentiasa menemani aku..^__^ aku tak kisah orang kata dduk asrama jauh daripada mak ...yang penting ialah yang sebenarnya waktu kat asrama lah kita dekat dengan Allah....betol tak kawan2 yang pernah tinggal kat asrama???sebab kita selalu buat solat jemaah,baca yassin,solat hajat dll...kan3????

konklusinya jika Allah tak bagi kita untuk bersama dengan orang yang kita sayang..mesti ada hikmahnya disebalik itu...

jom cintakan Allah!!!!!!!!!!!!!!






No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...