SHOPPING BUKU DISINI

Thursday, 30 August 2012

BM vs BI


ASSALAMUALAIKUM....how are you? i hope u r in the pink..haha..today is thursday..n yesterday i i have just finished my paper bi yesterday..huh..hot ah gua cakap sama lu...kita start dengan kertas bahasa melayu dulu..yang bahagian karangan rangsangan tu kami(budak2 selangor) dapat soalan pasal faedah industri pertanian.terkial2 ah jugak memikirkan masa mula-mula..tapi ok la...

yang karangan panjang lebaq tu,koi buat kesan telefon bimbit..huhu..huh,not bad...alhamdulillah,teacher Azlina give us a sample of brilliant essay..perghh panjang habis....so ape lagi,walaupun karangan tu dah berzaman dalam buku penulisan aku yang sangat 'cun' tu..mujur lah terbaca...^__^..paper tu seriously x susah sangat...rumusan pasal pencemaran air. pas tu masuk pasal hutan rimba,pelayaran yang penuh peristiwa n dibawah langit yang sama...fuh yang maksud rangkai kata tu kawe pon tak tahu nak jawab apa...apa maksud rangkai kata tertegun kaum eh?? tu la 'rajin ' sangat membaca sampai tak tahu maksud..bahagian novel utk paper bm ni memang tak sangka...huhu....masuk pasal latar tempat n teknik plot...x pernah2 jawab pasal teknik plot....mujurlah novel papa tu jiwang habis...boleh la bayang2 sikit2...kalau nak harapkan konserto terakhir,mak aiii,nauzubillahimin zalik ...masa ok,jawab pon ok cuma ok la...alhamdulillah...^__^..syukur sangat2..hehe

bi plak..paper 1 about act of kindness..i have to made an article about a book that i have read .huh,my title for my article is handmade ok...KINDNESS IS GOOD...hah? lol!.. hmm,not bad la...but i did not get enough time to add two other acts of kindness..huh,so sad..
hmm,utk continuous writing..aku buat pasal journey aku kat taman negara..itu je yang terlintas kat akal fikiran...aku menulis sambil berfikir dan terus menulis...dan arghhhhhhhhhhhhhh,masa tak cukup...setting masa aku tak bagus!!!!!aku rasa aku terlalu cool sampai jadi camgitu...jangan contohi taw..

hmm,tetiber aku rasa macam pemberita pulak..memberitahu segala2nya...haha .adehhh,malu la jugak sikit...hehe..senanyer mule2 rasa macam nak cerita semuaaaaaaa sekali..tapi bila dapat menulis je cam sekarang ni..semuanya stuck..haha ape laa kan...

eh2,korang da pergi beraya rumah member2 ke???aku ni baru dua member yang aku dah p umah dia...tu pon makkk aii lama gilerr..hehe..biasalah tu pompuan....kalo korang datang umah aku pon,x de kueh da yang nak dimakan..tinggal kueh2 yang kami bikin sendiri je...tahun ni mak memang bajet tak nak beli kueh raya pon..bagus kan mak aku...jimat ...hehe...cakap pasal mak ni kan...




teringat la plak hari tu Solehah ada bagi tazkirah pasal mak bapak..senanyer waktu aku dengar dye cakap tu kan,ntah mcm mne air mte aku mnitis wehh....ntah la,rse rindu sangat kat mak mse tu...ce bayang pengorbanan mak tak mungkin dpt aku balas sepenuhnya...mak sanggup buat itu dan ini utk anak2..kengkadang mak tak makan pun sebab nak bagi anak2 dye mkn dlu...huh sedihhh...

kalau mak xde duit,mak akan ckp'mak xde duit,ni je duit yang mak ada'..sambil menghulurkan duit yang mak ada kat aku utk belanja kat asrama,means mak xde duit nak p kje..berbeza sungguh dengan aku.kalau duit aku tinggal sikit jangan harapla aku akn bagi duit yang aku ada...haha kedekut gak aku neyyyhhh...huhh sedihhhh2....dah2 hidup ni 1 cabaran kan...pengalaman mematang dan mendewasakan kita...dan dari pengalaman jugalah merupakan guru yang terbaik utk diri kita yang serba kekurangan ni...


k la sampai sini je dlu...jap lagi nak balilk asrama..hari ni aku balik asrama hari sabtu..huhu excited sangat lah tu nak trial...huhu k la tata...selamat exam yup utk sahabat2 yang mengenali nor amira yusof...bai


p/s : sori panjang sangat dan agak memeningkan utk baca..padan muka..haha..n apa yang aku tulis dah lari sangat2 daripada tajuk sebenar..


1 comment:

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...