SHOPPING BUKU DISINI

Saturday, 15 September 2012

AKIBAT JUAL MAHAL...^_^

suatu hari ...sewaktu saya pulang ke asrama rabiatul adawiyah awal sehari(sabtu),bersama beberapa orang rakan yang lain...saya diajak untuk join member2 p jalan2 kat GM(gedung murah), n kompleks pkns kat shah alam..ape lagi...join ahh..alang2 leh ah beli jam rm 10 kat pkns...sumer ctk2 n berbaloi...walaupun cikai..haha..orang bukan tahu pon...
apa kaitan cerita tu dengan tajuk'akibat jual mahal'..

ceritanya bermulaaaaa....


mse tu dah maghrib,sementara kawan2 yang lain pergi solat,saya tnggu kat bawah..jalan2 ngan A n F..A ngan F ni jalan sama2..saya jalan sorang2 kat belakang mereka..jual mahal la konon..hehe...biasanya kat kawasan tengah kompleks tu ada orang jual2 tapi ikut musim la..kalo musim raya,jual pakaian..kebetulan masa tu kan baru lepas raya,so cuma ada booth pasal TUDM,JKR n sebagainya je la..waktu ngah jalan2 kat booth tu,de sorang akk ni g usha A n F ni pasal something..disebabkan saya berjalan di belakang mereka , so saya cuma melihat je la..yang A ni dengan pantasnya berkata kat akak tu..'tak pe kak,kiteorang nak cepat ni'..tanpa sempat akak tu menghabiskan bicaranya..bila sampai turn saya lalu kat depan akak tu,saya dengar akak tu cakap,'dik,daftar free jep,nanti dapat hadiah free..saya yang terdengar terus berhenti kat akak tu n tanya balik..'oo,free eh?nak2...


mse tu A n F da jauh naik eskaletor..apelagi,saya g kat booth akak tu n daftar..tak pasal2 dapat hadiah free...dua plak tu..hoho...sambil mendaftar,saya pandang ke arah A n F yang sedang menaiki eskaletor meninggalkan diriku keseorangan..huhu...siap je,saya terus lari kat eskaletor kejar A n F..cari punya cari jumpa jugak mereka...
then,A tanya,..'mira,awak wat pe tadi?'
dengan humblenya saya menjawab..'saya daftar kat booth akak tu tadi,tengok ni!!!..saya tunjuk cenderahati yang saya dapat...haha,dalam hati..'itu la jual mahal lagi,kan dah tak dapat...
sambil tu saya tanya balik'korang wat pe cepat2?lek ah..
A n F masing2 merasa terkilan kerana tak layan akak tu tadi..kalau tak,mesti dorang pon dapat jugak...


balik je kat asrama,dengan poyo+ eksyen nyer saya bercerita kat kawan2 yang tanya pasal hadiah yang saya dapat tu...haha

moral of the story : jangan jual mahal sangat..biasa2 udah lerr...ok???

the end

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...