Friday, 14 September 2012

JOM MASUK MATRIKULASI..



post ni bukan satu promosi atau satu propaganda...tapi sengaja aku canangkan untuk saudara2 sebaya dengan ku yang tak tahu nak mintak apa...or sukakan cabaran ..sebenarnya saya baru sahaja memohon untuk matrikulasi ini.pada mulanya(form 4),memang da azam sungguh2 tak nak masuk matriks..cuakkk..but ujian dan dugaan sentiasa datang dalam hidup kita.nak tak nak kena tempuh juga.3 tempat matrikulasi yang saya mohon semuanya yang dekat..selangor,negeri sembilan n pahang..harap sangat2 tak dapat kat pahang...
nak mintak kat perak,kulim,bahaya plak sorang2..almaklumlah perempuan....huhu,kalau tak silap saya 'kawan' saya yang namanya F itu belajar disana? betul ke? kalau betul,tahniah la yup...berjaya menjadi insan berguna walaupun belum secara total...bagi sesiapa yang belum mengisi borang matrikulasi..boleh la isi KAT SINI.

kat bawah ni page official nyer..jangan tersalah isi borang udah ler
ok tu je...
1 nasihat.....cubalah sentiasa mencari peluang,jangan tunggu peluang datang pada anda...hidup ni kena banyak buat kerja bukan tunggu kerja tu datang pada kita...kalau belajar utk exam semata2,insyaAllah ilmu tu takat spm je but kalo betul2 ikhlas insyaAllah sampai anak cucu cicit cocot cecet cacat stil korang leh salurkan ilmu tu...dan apabila matinya anak adam,terputus semua amalan kan?kecuali 3 perkara iaitu..
  • doa anak yang soleh
  • ilmu yang bermanfaat
  • sedekah jariah

sekian salam tulus dari hamba Allah yang humble ...hehe..nantikan post yang berikutnya


No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^