Wednesday, 31 October 2012

DARUL QURAN(part 4)

INTERVIEW REAL DARUL QURAN


assalamualaikum...
^___^

saat ini mira baru je lepas temuduga DQ n UIA kat DQ kuala kubu baru....
rasa2nya tahun ni sahaja,bilangan yang terpilih utk temuduga kat selangor semua sekali 150 orang..
satu malaysia semua sekali 800 orang tapi DQ nak 250 je rasanya la...
malam sebelum temuduga,dah try usha blog2 akak2 n abang2 yang dah p interview..macam2 peel ada..
kali ni mira nak share pengalaman mira interview DQ plak utk rujukan adik2 akan datang yang terpilih p interview...


Saturday, 27 October 2012

dengan rasminya DEACTIVE






dengan ini saya telah mengdeactivekan acount fb saya yang sial tu...x pe ke cakap lagu tu??xpe kot...
ok la yang penting rasa lega....sekarang baru nak deactive???ingat!!!

BETTER LATE THAN NEVER................






lepas ni dah x de yang ganggu hidup mira lagi...dia pon x de no mira,akaun mira dan semuanya...legaaa...
alhamdulillah..kalau dah jodoh x kan ke mana...kan3?????


open link in new tab


assalamualaikum....^_____^ketagih betul mira post kat blog ni kan3!!!erghh,gerammnyerr..ade je mende nak tulis...kali ni sikit jep...korang ada tak tabiat buat OPEN LINK IN NEW TAB banyak2 kali???kalau ada,sama lah kiter....cth leh tengok kat bawah tp yg ni 12 tab je..mira pernah bukak sampai 30 tab dalam 1 masa...haha pastu muler lah stuck..ape daahh....tu jep....

^___________________________^
jom buat latihan lokus...daaa




STAM 2013

dukacita diumumkan mira x dapat amik STAM tahun 2013...x pe la..x de rezeki..ni haa buktinya....siap diboldkan lagi...walaupun kalau ikut syarat,mira layak sebab dapat mumtaz tp x pe la..semuanya ketentuan tuhan..mira terima dengan redha...



tp kelukaan itu diubati bila mira dapat p temu duga..walaupun sekadar temu duga,means belom tentu dapat masuk situ...tu pon mira dah syukur sangat2...


itu jep...
akhir kata..
setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya....

^___^ selamat berjuang!!!!!!!!!!!!
doakan mira interview rabu ni....

sorry sebab post ni x de citer paper pon pasal STAM..tapi kalau korang nak tanya pape pasal STAM...dialu2kan ..insya ALLAH mira akn tlg...^___^



Friday, 26 October 2012

steamboat





untuk kali pertama aku merasai makan steamboat..betolkan ejaan tu??kalau salah maaf..
kalau di terjemahkan bulat2 maksudnya wap bot????hmm,ape kejadahnya tu??ape la kan,dah 17 tahun hidup tp tak pernah makan steamboat!!yeah itulah aku..yang tak berminat ngan steamboat,spagethi,makaroni,pasta kabonara n semua tu la...aku hanya makan makanan tu semua bila dah tiada pilihan..cthnya mak masak,makanan jamuan etc...kalau tak,sorry la..better makan nasi lauk tomyam lagi sedap..
cerita pasal steamboat ni,seriusly memang tak pernah tahu sangat about it...yang aku tahu cuma bila nak makan nt kena celur..owh,i got it!!ala2 yong tau fu eh??tp tu ala2 je la kan..mak pon tak pernah buat steamboat kat rumah..makan kat luar apatah lagi...but ok la,aku suka as long bukan kenyang sangat pon,makan nasi lagi nikmattt..kan3...
utk peminat steamboat,spagethi,makaroni,pasta kabonara dan sebagainya...aku(mira) sanggup buat sistem barter ngan korang..aku sanggup gadaikan spagethi aku yang bernilai sepuluh ringgit dengan nasi lemak berharga dua hinggiit...haha..xde la gurau je..

tetibe rasa nak tulis pasal  makanan yang ramai orang suka ni...agak2 bila aku boleh makan steamboat ni utk kali kedua yup??

tu jep..nak sambung buat latihan kat internet....^____^
selamat spm...jangan tension2!!!
hakikatnya aku dah tension tp dah ok dah!!^__^


Amira yusof(cik mira)utk kesekelian kalinya,aku dah x de pape perasaan kat FF..alhamdulillah..terima kasih ya ALLLAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
H,awak boleh,saya mesti boleh!!!!!!!!!!thankssss

Wednesday, 24 October 2012

DARUL QURAN (part 3)

 DEMAM DQ



semenjak dapat tahu dapat p temu duga DQ pada hari rabu depan...tetiba badan rasa seram sejuk,tekak dah mula sakit,hingus dah mula meleleh,temperature da mula meningkat sikit2..inilah yang dikatakan simptom2 takut ntah hape2 yang dialami oleh cik mira yang cuak tak habis2..mentang2 la ni temu duga pertama dalam seumur hidup...dengar cerita nanti kena speaking(biasalah tu kan kena interview), n nanti ada ujian bahasa arab...walaupun drpd sekolah rendah belajar bahasa arab tp still rse nervous....walau apa jua perasaan ku sekarang,yang penting kena cool bila sampai waktunya...yeahh...itu dia!!,...
selemah mana jua diri kita,jangan tunjuk kat orang yang kita ni lemah,biar diri kita ngan Allah je yang tahu...betol tak??kepala pon asyik pening...x taw la memikirkan spm atau rehat tak cukup...
aishhh....spm kena hadapi jugak walaubagaimanapun...yang penting hablu minaallah dan hablu minannas...
dan sebesar mana jua masalah ,anggaplah masalah tu kecil sebab kita ada ALLAH yang Maha Besar!!!!!!!!!!


Sunday, 7 October 2012

DARUL QURAN (part 1)

bagi sesiapa yang berminat untuk meneruskan pembelajaran di darul quran....
sila KLIK SINI untuk maklumat lanjut ...


Saturday, 6 October 2012

special 4 u



tadi ngah wat kje biology sambil dengar lagu ni..
n  mira  tujukan khas utk kawan2 smaam yang mira sayangi sangat2 iaitu

- fatin nabilah
-nik nor atikah
-tuan nurul hafiah
-fitriah farhana

sayang korang ketat2...muahhhhahahaha

sayang aspuri



lagu ni khas utk pelajar2 aspuri rabiatul adawiyah 2012 ....
besttt sangat kawan ngan korang2(form 5)..walaupun kengkadang ada gaduh2,biasalah tu kan...wanita..
n rasa terharu sebab semua orang peduli ngan ukhwah....bukan senang taw...
n bila pk2 balik,rasa malu la jugak sebab hari tu nangis depan korang( form 5) yang waktu sesi luah bicara ..
malu sebab sy bercakap sambil nangis,suara pon da macam kartun...haha ade ke patut tengah nangis boleh gelak...hehe...maaf kalau ada tersilap bicara..sy ni bibir nipis memang mulut celupar kadang2...mintak maaf sangat2...
thanks utk adik2 form 4 yang sudi buat persembahan special utk kami akak2 form 5 yang kiut miut ni...rasa terharu sangat2 waktu korang nyanyi lagu  jasamu dikenang...thanks...rindu kat kamu2 semua!!!!!!
jangan lupa amira yusof taw...budak kiut a.k.a form 2 ..he3...
n kawan baru mira iaitu akak auni...form 6...segan sebab dia nak kawan ngan mira walaupun jarang jumpa....sori la qila sebab selalu cerita pasal dia kat awak...hehe..redha je la eh...

sekian.....sayang aspuri

ku temui cinta - Nya..karya Dr. Farhan

assalamualaikum..nak promote sikit je...^__^
buat sesiapa yang masih belum mengenali Dr. Farhan Hadi ....
jom kita berkenalan dengan doktor muda yang berwawasan tinggi ini....
ermm,senanyer x de la kenal sangat..hehe..yang sy taw..
Dr. Farhan ni SUDAH BERKAHWIN dan mempunyai dua orang bidadari bersama isterinya yang juga merupakan novelis terkenal iaitu FATIMAH SYARHA...
ok so x nak cakap banyak..da baca belom novel2 mereka..
antara yang terhot