Sunday, 7 October 2012

DARUL QURAN (part 1)

bagi sesiapa yang berminat untuk meneruskan pembelajaran di darul quran....
sila KLIK SINI untuk maklumat lanjut ...






yang penting bila masuk kat situ kena ikhlas sebab kat sana kita belajar guna hati..bukan akal semata2..kalau hati tak ikhlas,kotor dan sebagainya...macam mana ilmu nak masuk???ilmu tu kan cahaya...al imu nurr...kan3??

tarikh tutup pendaftaran 15 oktober 2012
20 oktober ni dah umum sama de kita leh p temu duga ke tak sebab dye tengok result trial
then kalau dapat tawaran p temu duga,kenelah pergikan..
tarikh temu duganya 5 hari sebelum exam spm...
then,tamat je spm..keputusan utk DQ keluar,kalau x dpt,leh la truskan enjoy lpas spm...
but,kalo dapat,bersiap siaga lah jiwa dan raga untuk ke DQ pada 7/1/13 ...means korang x leh enjoy...

but bg aku,its ok..as long korang berusaha mencari keredhaan Allah,korang akan dipermudahkan segala urusan...yang penting niat,niatkan menuntut ilmu..bukan nak cemerlang je,gaji tinggi pastu kahwin....kalau kita kejar ukhrawi insyaAllah duniawi akan kejar kita balik ....betul tak???

tu je kot...sje nak inform...sy bru je mohon DQ tp sy x tw nak wt pe...kalau Allah izinkan sy utk berada di situ ,sy akn berjuang berjihad utk melawan hawa nafsu yang sedang bergejolak ini...insyaallah...doakan saya....kalau x dpt,doakan sy semoga diri ini dipelihara olehNYA daripada perbuatan keji dan munkar...aminn








No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^