Saturday, 27 October 2012

STAM 2013

dukacita diumumkan mira x dapat amik STAM tahun 2013...x pe la..x de rezeki..ni haa buktinya....siap diboldkan lagi...walaupun kalau ikut syarat,mira layak sebab dapat mumtaz tp x pe la..semuanya ketentuan tuhan..mira terima dengan redha...



tp kelukaan itu diubati bila mira dapat p temu duga..walaupun sekadar temu duga,means belom tentu dapat masuk situ...tu pon mira dah syukur sangat2...


itu jep...
akhir kata..
setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya....

^___^ selamat berjuang!!!!!!!!!!!!
doakan mira interview rabu ni....

sorry sebab post ni x de citer paper pon pasal STAM..tapi kalau korang nak tanya pape pasal STAM...dialu2kan ..insya ALLAH mira akn tlg...^___^



5 comments:

  1. Salam, nak tanya. Awak amik SPM tahun ni ke? Apply guna result trial ke macam mana eh? Daftar kat mana and bila dulu? Maksudnya kalau kita nak amek STAM mmg x boleh dah ke? Ke macam mana? Hehe sorry byk soalan.

    ReplyDelete
  2. Salam,

    Awak amek SPM tahun ni ke?
    Apply guna result trial ke mcm mana?
    Awak daftar untuk STAM ni kat mana and bila?
    Maksudnya kalau kita nak daftar untuk STAM mmg x boleh dah ke? Ke macam mana?

    Hehe sorry byk soalan. Hope you can answer them all :)

    ReplyDelete
  3. sori late..aah saya amik spm tahun ni..sy tak pasti la semua negeri sama ke x tapi yang pastinya memang kena isi borang kalau nak amik stam 2013 through pihak sekolah..tak de guna result trial spm pon..guna result SMA/SMU...rasanyer macam dah x leh mohon..yang boleh cuma wat rayuan je utk yang da mintak STAM tapi x dpt..tu je..^__^

    ReplyDelete
  4. Slm.maaf.nk tnye.intrview dye cne ye?bntok soklan dye cne?ade bpe ketas?ke intrview kt ustz/h tu je?mekaseh n soe byk tnye jge:))

    ReplyDelete
  5. Waalaikumussalam ...
    ^___^ tanya banyak2 je pon x pe...

    saya cuma bagitahu proses utk mintak STAM kat selangor je taw sebab kat negeri lain saya x pasti sama ke x prosedurnya...kalau sama alhamdulillah...

    STAM setakat ni x de interview. So jangan risau...hehe kelayakan utk mengambil STAM bergantung kepada result SMA/SMU waktu korang form 4..tapi kalau ramai sangat yang mohon STAM,contohnya kat negeri selangor ni kan banyak sekolah agama..so peluang utk dapat STAM bukanlah 100% walaupun dapat mumtaz(cemerlang) dalam SMA. dia akan pilih random..ikut rezeki masing2...

    pasal soalan awak tu..x de interview utk negeri selangor..negeri lain x pasti..rasanya x de jugak rasanya..

    STAM ada yang setahun and dua tahun.bergantng kat mana kita belajar..kalau di KISAS,2 tahun,kalau di SAMT sultan hisamuddin(setahun je ) tapi x tahu la kot2 dia nak selaraskan...~~maklumat tambahan..

    ade nak tanya silakan.kalau x pham ,boleh tanya apa yang x paham...^___^saya sudi membantu

    ReplyDelete

Thank you for your comment ^_^