Tuesday, 13 November 2012

hikmah jam hilang

dalam bulan 7 cam gitu...jam tangan mira yang berjenama ALBA tetiba talinyer terputus tanpa diketahui punca..maybe lasak sangat kot..he2..then,mira pakai jam adik mira hok athirah tu..tp tu jam bebudok ler..
jeng3..whats next?




selama 2 bulan pakai jam tu,time nak dekat raya baru beli jam baru berjenama SWATCH..huhu,,tp bkn yang ori ah..mne la mira mampu...kje pon idok lagi..beli dua pulak tuh!!! satu warna puteh,se agi warne ehem2..PURPLE LAA..

oh ye,jam yang first tadi tu,hok alba tu..mira pakai since form 3..then,bila tali dye putus,mira p bungkus dalam tisu??ade ke patut??mse tu tak pk lagi risiko2 yang bakal berlaku..dannnn

mende yang tak diingini pon berlaku..mira tak jumpa jam alba yang dibungkus ngan tisu tu..cari punyer cari tpi tak jumpa..almaklumlah rumah BESAR sangat..he3..x de rezeki..^___^

2 hari sebelum SPM,mak belikan mira jam baru...CASIO gitu..he2...sorry,mira tak minat GSHOCK...haha taste kte sme x?

lpas drpd tu,mira appreciate sgt2 jam tu..nak pakai kat luar stongan(handsocks a.k.a armguard) pon x berani sebab takut calar..hehe..

tetiba semalam,mira jumpa balik jam alba tu ..rupe2nyer kat dalam almari.....



konklusinya kat sini....daripada 1 je jam yang mira miliki sebelum ni..disebabkan yang satu tu la hilang...sekarang mira miliki 4 utas jam tangan yang JENAMAnyer gempak2 la jugak...ALBA,SWATCH n CASIO..he2..tp yang ori casio n alba jep...

analoginya..jangan takut utk mencari yang lain jika yang satu itu meninggalkan kita..kita mungkin akan dapat lebih baik drpd yang satu tu..tp bgi mira,datang la berjuta2 pon,mira tetap SETIA pada yang satu!!!!saya sayang awak...pewttiittt..haha gedik ngan jam sat..

sekian




No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^