Sunday, 11 November 2012

SPM 2012(PART 1)







ASSALAMUALAIKUM...

alhamdulillah selesai sudah exam spm utk kertas bm,bi math, sejarah dan matematik...
ternyata perghhhh cuak,debor,n mengantuk pon ada la menjengah kadang2..
so pe cer dak2 spm 2012 sekalian???
senang tak exam???
buat pertama kalinya..seumur hidup mira..essay untuk kertas 1 bi,cukup masa mira tulis karangannyer...




betulla cakap teacher fatimi n mber2 mira...yang penting bila nak buat karangan mesti ada idea
ramai la jugak la yang tanya' mira,ko da stanby karangan lom??'
mse tu mira masih ego lagi..so jawab la' perlu ke??' perghh bongkak giler ahh
^__^ x de la,gurau2 je..
then 3 hari sebelum exam..baru mira tekad nak wat karangan...
n alhamdulillah karangan yang mira standby tu leh adapt ngan soalan yang dia beri..
ala,soalan yang keempat tu..yang beginning your story tuh...
memang mira syukur sangat2..terima kasih ya Allah...
rasa tenang je time menulis tu...
dapat A- paling koman pon jadilah..(sebabnya selama ni x pernah dpt A utk bi exc waktu pmr dlu)..hehe


BM

kertas 1 bm,x taw la susah ke senang...biasa2 je kot..cuma part karangan tu mira x dpat buat macam yang mira biasa buat...risau jugak kalau2 mira lari tajuk...perghhh,memang drop habis lah nanti...mintak2 dijauhkan la...aminnn
kertas 2,yang rumusan n lain2 part termasuk novel tu x de masalah cuma part yang betulkan kesalahan tu jep yang mira tercari2 mana kesalahannya??haha..novel masuk pasal latar masa n ape ntah 1 lagi...memang da agak yang tu sebab mira tak fokus sangat pasal latar masa sebab agak limited isinya..(kot)


SEJARAH

hah,yang inilah yang ditunggu2 oleh semua pelajar agaknya..mne taknya..soalan tak 'valid'(bagi mira la)..betol tak??? ramai la jugak mber2 mira dari sbp,pahang,kl,kelantan,ganu..belaka kabo frust tonggeng2..he2..mira hanya tersenyumm..bende dah lepas..tawakal je la...kot2 graf turun ke..ye dokkk??tp seriously soalan dye umum sangat2..cthnyer utk soalan las sekali..1. apekah faktor peperangan tersebut? 2.nyatakan kesan perang. hah nampak tak??nampaak tak???dye tak mentionkan pon faktor perang apa?perang dunia 1 ke? kedua ke? perang dingin ke? pas tu soalan pasal faktor penentangan pon soalannnya sangat2 umum..ke mira yang tak baca buku??haha..tawakkaltu a'ala Allah je..jom!! walaupepon ,macam biasa,soalan kbkk la yang menyelamatkan kita semua!!!ye dokk?? mira sampai buat 13 jawapan padahal soalan tu 6 markah jep..punyer la takut kot2 tak diterima ..xpe,biar lebih,jangan kureng...

MATEMATIK

no komen..harap2 sumer A+...aminn...

tu je..
^____^
doakan kami pelajar2 batch 95 dapat keputusan cemerlang spm 2012 tanpa bantuan soalan spot dan hanya mengharapkan bantuan daripada Allah semata2...


No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^