Thursday, 29 November 2012

tudung 'haram'

KHUSUS UNTUK KAUM HAWA....
^___^

introduction..

tudung haram?? ada ke tudung yang haram?? hmm, x de la ..tu just nak menakut2kan jep..boleh ke?? boleh kot..hehe...yela bukan ke haram kita buat sesuatu bende tu kalau balasannya dosa?? betul tak??? sama lah kalau pakai tudung tak menepati syariat...kalau tak tahu x pe  la tapi kalau dah tahu but buat2 tak tahu guane plak tuh??
ok2 laa.....
slow2 baca....
tak salah kalau first time baru belajar bertudung..mula2 pakai skarf(macam zaman 80-90 an dlu2) dlu ke,then slow2 pakai anak tudung macam pic di bawah




then slow2 pakai tudung 'indon'(sebab senang na pakai)




walaupun tak labuh(x tutup dada),ngam2 je tutup leher..x pe la..dimaafkan la kalau baru belajar..takut nanti rimas plak....tapii...

kena slow2 jugak ikut pemakaian tudung yang dibenarkan tudung yang dibenarkan syariat...

syarat2 tudung yang menepati syariat islam,mira dah pernah story mory sebelum ni...
 jom kita main terbang2 BRUNEI OR KOREA  untuk tahu lebih lanjut...

kat bawah ni mesti korang slalu tengok kan wanita2 pakai...mak,adik,kakak,sedara,kawan2 korang mesti ada la yang pernah pakai ...kaalu x de bagus lah... pic ni mira kopi dari fb,, nice kan sapa yang buat macam ni....sebenarnya cantik taw kalau pakai tdung macam kat bawah ni tapi lagi cantik kalau pakai tudung MACAM NI...






jom sama2 pakai tudung ikut syariat islam...

sesunggguhnya ALLAH tidak menzalimi hambaNYA tetapi hambaNYA lah yang menzalimi diri mereka sendiri...



mber mira pernah gtaw ' ko ni nak aku berubah sederap trus ke??' ce soh aku berubah slow2 baru la aku leh ikut,kalau tak aku tension..kau tahu tak???kau tahu takkkk???...
since dari tu...sebelum mira tulis paper mira kena tekan kan ayat SLOW2...HEHE.. thanks kat member mira sebab bagi nasihat yang bernas utk mira yang degil nih..haha..kidding


p/s  : anda tidak digalakkan memakai tudung ' kain langsir' ,,,
nak tahu contoh tudung kain langsir..hah macam kat bawah ni....tudung nyer dibuat bentuk curve..entah apa yang ditutupnyer pon enggak tahu sihh,,,las mira pakai tudung ni time form 2..mse zaman jahiliyah ...hehe..sekarang dah tak pakai..malu pon ada bila nak pakai..hehe







1 comment:

  1. Ustazah saya panggil yang gambar last tu cara pakai tudung nangka busuk, haha

    ReplyDelete

Thank you for your comment ^_^