Wednesday, 12 December 2012

alarm(bangun daripada tidur)









assalamualaikum...
nak sentuh sikit jep...
korang mesti pernah set alarm kat handfon korang kan3???

^_____^


nk share la sikit...sewaktu mira SPM...
mse tu budak2 form 5 memang digalakkan tinggal di asrama..
ape lagi,semua pakat bawok fon ah...
start je pukul 4...1 per 1 hp brbunyi(alarm)..
dan kebanyakannnyer lagu orang kafir(k-pop,omputih,jepun dll)...

ce pk sat...dah la sebelum alarm tu berbunyi,kan kita mati sementara(tidur)..
dan2 je kita tersedar terdengar lagu yang tak bagi manfaat( tak mengingatkan kita kepada ALLAH)..
% utk ingat ALLAH time bangun daripada tidur tu mungkin cuma 40 %...



so..
kat sini mira nak cadangkan ....
ape kata korang tukar lagu alarm(utk yang belom buat) kepada lagu2 yang mengingati ALLAH macam LAGU NI or lagu pape la yang lembut...jgn yang keras2...orang lain yang dengar pon sakit hati..

^____^

hari tu mira pernah ter-mimpi ngeri...
mira tersedar daripada mimpi tu pon sebab bunyi alarm....
kebetulan mse tu mira buat alarm lagu TAUBAT...
terus rasa tenang,..kengerian dalam mimpi tadi tu beransur sikit2.....



oh ye,mira tak galakkan korang set  lagu2 zikir or ape2 lah macam ayat al-Quran sebagai alarm korang..
takut nanti korang matikan alarm tu time tak habis maksud nanti lain plak maksudnya

itu je kot...

kesimpulannyer..jom tukar lagu alarm kepada lagu2 yang mendorong kita mengingati ALLAH>>....

sekian....







No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^