Monday, 10 December 2012

belajar menjahit...





assalamualaikum....
aloha..
salam 1 dunia..

wat pe je cuti2 ni???
hu2 mira dok umah je blajar menjahit online...huhu..mak kerje so x de spe nak tengok2kan mira belajar menjahit..
ni bukan menjahit sluar koyak or apa2...
mira nak try something yang advance sikit...
mira start ngan buat sarung bantal dulu...
jahit,poket,,buat manik belom lagi kot...

ape la mira kan...lepas spm baru nak belajar semua tu...
x pe la,better late than never...
3 tahun mira merantau kat pahang menimba ilmu..
2 tahun mira berhijrah ke klang..menuntut ilmu jugak..
rsenyer mira banyak habiskan masa di ostel berbanding di rumah..hehe..kan3?
mira nak nanti suami or mak mertua mira bangge sebab dapat isteri or menantu yang pakej lengkap(insyaallah) macam mira ni...
kalo agak2 dah ok menjahit yang basic macam yang mira cakapkan tadi,,
baru leh blaja jahit tudung pastu baru baju kurung..
ade ke patut mak mira tak bagi mira belajar jahit baju kurung sebab takut ganggu rezeki ibu2/wanita2 yang part time jadi tukang jahit...
mira belajar bukannye utk berniaga semata2 tapi utk diri sendiri jugak....
kan3??
nanti anak2 pon bangge sebab baju kurung dorang mak dorang yang jahitkan...
seriously mira akan bangge giler kalo baju2 yang mira pakai mak mira yang jahit...
tapi nak buat macam mana,mak mira kerja pergi pukul 6.30am,balik 6.30pm....redha jep...semua yang berlaku pasti ada hikmahnyer..kan3??


huh merepek2 plak..^_____^

kalau ada masa mira buat tutorial how to sew ok...
khas utk yang tak berapa pandai nak menjahit...
semua pandai menjahit ke???takkan???
...
mira pon dalam proses blajar lagi....
oh ye, mira menjahit guna mesin jahit mak yang berusia sudah tentu lebih berusia daripada umur Athirah..
taw2 je la guane yup...
mak kata kalau nak beli mesin jahit comel macam kat bawah ni kena pandai menjahit dulu baru boleh beli...
n kalau nak beli mesti pakai duit sendiri..huhu

bersambung..






No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^