Thursday, 13 December 2012

cara jahit tudung tanpa awning n ala2 ariani..

assalamualaikum...


jom belajar cara jahit tudung indon.. hari tu mira beli kat space u8 tudung indon saiz L..rm 15 je..tudung nya cantik,kain tebal,n memang berbaloi!!!!!!!!!huhu...~~ sje promote...


ok la x nk tulisp panjang2...
first sekali nak ajar cara BUAT TUDUNG ALA2 ARIANI..(STANDARD)




5 je barang yang penting iaitu..


  1.   kain
  2. benang 
  3. gunting
  4. pola 
  5. template atau pola

itu je yang mira boleh sharekan..selebihnya mira serahkan kepada akak ni utk menerangkan kat korang...

itu je tutorial utk buat tudung2 ala ariani..tapi mira cadangkan korang buat lah labuh2 sikit..at least tutup habis dada2 korang..hehe
he3...

tutorial kedua yang mira nak kongsikan ialah CARA MENJAHIT TUDUNG TANPA AWNING KERAS..


tapi kalau tak paham jugak,boleh tanya mira....

^________^

p/s : setakat ni mira lom try lagi senanyer utk jahit tudung2 ni..just ushar2 je dlu...hehe..n kalau perasan sebenarnya mira tlg bagi link je..hoho


SELAMAT MENCUBA!!!!!!!!



No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^