SHOPPING BUKU DISINI

Friday, 14 December 2012

DARUL QURAN(PART 6)-final..


(pendahuluan)





assalamualaikum..
ok aloha...hari ni nak share 1 berita yang ehem2 rsenyer mira rasa mira ok je kot..
sebab mira dah tawakkal kat ALLAH ,walau apa jua keputusannnya..mira pasrah dan redha...
bukankah itu yang utama???
actually sepatutnya result kuar rabu lepas...
tapi disebabkan masalah tertentu..result ditunda hingga ke hari ini..(1/2/34)..

ok then...'dukacita' dimaklumkan yang mira x dpt or dalam bahasa kesat nyer GAGAL..
HE3...mira nak ucap terima kasih banyak2 kat kawan2 yang banyak2 sangat2 bagi skongn walaupun tak setandingn sokongan daripada ibu tersayang..hehe..terima kasih sangat,,,
huhu..
mira dah plan banyak dah..if mira dapat,apa yang mira kena buat,kalau tak dapat,apa yang mira kena buat...
ok then resultnya mira tak dapat..so plan mira yang seterusnya..ehem2 banyak la jugak...tapi mira serahkan kepada ALLAH  S.W.T sama ada membenarkan mira melakukannya or not...

hehe..ok la ..as bukti ...mira tunjuk pic kat bawah ni..yang mira amik drpd laman web DQ...utk kenang kenangan..lepas nih dah xde dah,..hehe


(KLIK PADA GAMBAR UTK BESARKAN )


hmm,perlu ke mira rasa malu or sedih kalau x dapat????
bagi korang guane???
hmm,bagi mira lah..mira dah set dalam kepala hotak ni...

SETIAP YANG BERLAKU PASTI ADA HIKMAHNYA



(macam trandmark blog ni)..^___^

hu2,kalau mira x diberi kesempatan utk menghafaz ayat2 suci AQ ini secara keseluruhannya(mungkin kerana dosa2 mira yang x terhitung)..mungkin ALLAH da tetapkan mira akn mengahwini seesorang yang menghafaz AQ barangkali..mne la taw!! kan3?? hehe gurau jep..tapi tolong aminnkan yup..hehe...aminnnn

saje je mira bold kan biar semua orang terapkan dalam diri memasing...he3..kan3??..
korang jangan pk kalau korang tak dapat sesuatu yang korang nak tu means korang tak layak, or what so ever la yang buruk2....jangan sesekali berpikiran sedemikian...taw!!!(nasihat)
sentiasalah berfikiran positif walau apa jua yang berlaku..^___^

n sentiasalah menjadikan ayat2 suci al-Quran sebagai panduan hidup..
contohnya daripada suraj al baqarah ayat 216 ni...



yang bermaksud  :


"Boleh jadi kamu menbenci sesuatu padahal ia baik bagimu. Boleh jadi kamu menyayangi sesuatu padahal ia buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"-surah al-Baqarah,ayat 216

he3..

ALLAH da aturkan semuanya...cuma tinggal kita ikut je..cuma kita je yang tak tahu ...

mood : masih mengumpul kekuatan utk terus maju kehadapan...agaknya itulah kali pertama dan kali terakhir mira ke DQ kat kuala kubu baru..hehe...nvm..
and mira ucapkan mabrukh utk member mira (budak srai 19 taw)..iaitu FAIZAH FAIZAR..
^___^ mira gembira sebab ade jugak mber mira yg dpt..hehe

itu je kot..

akhir kata :  SESUNGGUHNYA ALLAH SENTIASA BERSAMA HAMBANYA..inaallaha ma'ana..

man jadda wajada..

^____^

ingt...setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya...


p/s : sorry penulisan agak manje2 gitu..haha poyo jep  tuhh

latest update. walaupun mira tak berjaya interview persijilin dq dan  uia. akhirnya mira dapat jugak masuk uia dgn kos yang diidamkan..^^












1 comment:

  1. Assalamualaikum akak. Harini ustaz drpd UIA cerita pasal Darul Quran dekat sekolah. Itu yg saya tertarik, terus search ni. Akak kan kata akak tak dapat maybe sbb dosa. Heiii jangan cakap cenggitu ok. InshaAllah kalau akak memang betul2 nak. Ada banyak lagi cara lain yg boleh akak buat utk menjadi seorang Hafizah. Lagipun memang dkt situ, dia tapis habis habisan kan. Tak perlu rasa malu, akak dah dapat masuk temu duga tu sebenarnya memang dah cukup hebat. Saya sebenarnya ada rasa mcm teringin nak pergi jugak. Siapa taknak kan. Dapat syafaat dekat akhirat kot. Tapi saya takut sbb self confidence saya teramat la low :( Sbb selama ni kalau tasmik quran, saya mesti orang yg second last atau last untuk tasmik. Hmm

    ReplyDelete

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...