Tuesday, 25 December 2012

Permohonan UPU sesi 2013/2014. dan biasiswa

pinned noted : post ni ana fokus kat pelajar lepasan SPM 2012 je,utk yg x dpt fast track..tp klu pelajar2 lain(diploma/matriks/asasi or yg setaraf )nak baca.boleh jeerrr...^__^

pinned note 2: yang latest update hari ni..scrool bawah sikit..ckit je..kalau nak tahu dengan result korang tu layak amik apa..sila KLIK SINI


ana harap ia bermanfaat utk kalian..

ana kumpulkan link yang berkaitan ngan IPT supaya senang dijadikan rujukan...
semua sekali ada lebih daripada 80 link...
hope membantu korang semua...^___^
link2 ni ana dpt drpd fb(yg boleh dipercayai)..antaranya page halatuju...syukran..
hampir 80% maklumat ada dalam ni..


gambar hiasan..hehe

updated ( 5/2/2013)



(nanti akan ditambah lagi)

UPDATE(22/3/13)

-SYARAT PERMOHONAN UNIVERSITI KE MESIR-utk yang berminat hope baca betol2 taw ye kawan2
- MARA-utk yang dpt straight a tu boleh lah usha2..hehe
-BANK NEGARA-ini pon yang dpt straight a...huhu
-ASEAN SCHOLARSHIP-valid sampai 28/3/13 je taw..
-THE STAR EDUCAMP FUND- valid sampai 2 minggu lepas  kuar result spm
-UTP FOUNDATION-minimum 5 credit jee..kih3...
-YAYASAN ZAKAT SELANGOR- mne lah taw nt nak blajar kt utp ke tp duit x ckup..boleh mhon biasiswa fisabilillah...
-E PERMOHONAN MARA
-MATA-utk yang  minat nak jadi pilot
- BORANG IPG-utk yang minat nak jadi guru..
-PENERAJU EDU-ni biasiswa..utk bumiputera je..tp mke sure gaji parents korang less than 3k ok..hehe..
-MAYBANK-sch
-BORANG PENAJAAN PENDIDIKAN PETRONAS-make sure korang straight a baru bukak ok..hehe-valid until 27/3/13 only
-MMC SCH PROGRAM-6/4/13
-SINGAPORE SCH-29/3/13
-BIAsISWA DRPD JEPUN-err tgk sendiri la ek-17/5/13
-MALAYSIAN INTERNATIONAL SCH
-AYUSH SCH-31/3/13
-TNB SCH-31/3/13

p/s-ada lagi beberapa sch yang ana belum letak..penat lah..sambung esok plakk..

link kat bawah ni cuma laman web syarikat yang leh bg sponsor tu..tapi page utk sponsor tu korang kena berusaha cari sendiri sebab Mira pon cari sendiri jep..^__^

















  • JPA: Link 1 / Link 2 /Link 3
  • MARA: Link 1 / Link 2 / Link 3
  • UEM: http://www.uem.com.my/social/scholarship.html
  • Sime Darby: http://www.simedarby.com/
  • SCM : http://www.sc.com.my/
  • TNB: http://yayasan.tnb.com.my/sam/
  • TM: http://ytm.tm.com.my/
  • PNB: http://www.pnb.com.my/
  • Shell: http://www.shell.com.my/
  • Yayasan Pelajaran Mara: http://jadypm.edu.my/
  • JAKIM: http://www.islam.gov.my/
  • Biasiswa Tunku Abdul Rahman?www.yayasantar.org.my
  • Felda Johore Bulker Sdn Bhd?www.feldaholdings.com
  • Jabatan Perkhidmatan Awam Negeri Sabah ?www.sabah.gov.my/jpan
  • Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak?www.psc.sarawak.gov.my
  • Biasiswa Kerajaan Negeri Sabah?www.biasiswa.sabah.gov.my
  • Majlis Agama Islam Dan Adat Melayu Perak Darul Ridzuan?www.maiamp.gov.my
  • Pinjaman Pelajaran Kerajaan Negeri Perak? www.perak.gov.my
  • Majlis Agama Islam Negeri Johor? www.maij.gov.my
  • Pinjaman Pelajaran kerajaan Negeri Selangor ?www.selangor.gov.my
  • Tabung Amanah Pendidikan Negeri Melaka (TAPEN )?tapem.melaka.gov.my
  • Gamuda Berhad? www.gamuda.com.my?
  • Jabatan Kebajikan Masyarakat Wilayah Persekutuan?www.jkmwpkl.gov.my
  • Kumpulan Wang Simpanan Pekerja?www.kwsp.gov.my
  • Lembaga Zakat Selangor?www.e-zakat.com.my
  • Bank Rakyat Malaysia Berhad? www.yayasanbankrakyat.com.my
  •  Pusat Zakat Sabah?www.zakat.sabah.gov.my
  • Yayasan Negeri Sembilan?www.yns.gov.my
  • Skim Biasiswa National Science ?www.masduke.net/download/nsf.doc
  • Kementerian Sains, Teknologi Dan Inovasi Malaysia?www.mosti.gov.my
  • Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO )?www.perkeso.gov.my
  •  Sarawak Shell Berhad?www.shell.com.my
  • Sapura Industrial Berhad?www.sapuraindustrial.com.my
  • Terengganu Advanced Technical Institute?www.tatiuc.edu.my
  • Yayasan Felcra?esistem felcra.com.my/yayasan/?index.html
  • Yayasan Pahang?www.yp.org.my
  • Yayasan Sabah?www.ysnet.org.my
  • Yayasan Selangor?www.yayasanselangor.org.my
  • Yayasan Tenaga Nasional Berhad?yayasan.tnb.com.my
  • Yayasan Kelantan Darulnaim (YAKIN )?www.yakin.kelantan.gov.my
  • Yayasan Terengganu?www.ytrg.terengganu.gov.my
  • Yayasan Pelajaran Johor (YPJ )?www.johordt.gov.my/ypj
  • Yayasan Biasiswa Sarawak Tunku Abdul Rahman?yayasansarawak.org.my/form/TAR.pdf


  • permohonan ke Matrikulasi utk dak spm 2012  dah ditutup ye(lama dah senanya..
    permohonan utk Persijilan Tahfiz al-Quran utk pelajar lepasan SPM 2012 juga telah ditutup dan resultnya dah kuar pon..hehe..

    ++ maklumat utk pelajar2 matrikulasi,asasi,diploma tahun 2012/2013..

    kat SINI ada laman web kalo korang nak sambung degree kat USM..
    oh ye, kalau ada soalan boleh pm kat YM(yahoo messenger) aku taw. tak yah emel2 ni. . add ym aku taw. masukkan contact ni cikmira23@ymail.com. please pm aku thru YM. aku rindu beb zaman bebudak dulu. inshaAllah kalau aku online, aku sentiasa on9 YM aku. ku tunggu PM mu di YMku.  jgn lupa perkenal diri n serba sedikit pasal ko. hihi. no mengorat2. okay haha

    p/s : post ni x valid utk selamanya...mungkin hanya tahun ini sahaja post ni valid...^__^

    x tahu or x paham boleh komen/tanya..





    ANY INQUIRY CAN SUBMIT HERE

    Name

    Email *

    Message *