SHOPPING BUKU DISINI

Friday, 7 December 2012

SPM 2012 IS OVER!!!

ALHAMMDULILLAH ...^___^ dengan limpah rahmat dan kurniaNYA....saya mira dan kengkawan telah selamat menjalani peperiksaan yang PALING HOT bagi bebudak sekolah selama 11 tahun ni...
overall alhamdulillah ok...minggu las de 2 je paper iaitu BAHASA ARAB dan PENDIDIKAN ALQURAN DAN ASSUNNAH...

first time buat ayat karangan ikut 90% daripada ilham yang ALLAH  bagi...means idea tu bukan dah ready siap2...PQS plak amatlah peliks utk mira seorang kerana trial hari tu,mira merupakan student yang mendapat markah paling corot(x sangke kan subjek yang dianggap senang oleh semua orang tapi mira x leh nak score)..sebabnyer PQS mira dpt rendah je markahnyer tpPSI( yang ramai pelajar kata susah),mira leh dapat A...haha walauapapun alhamdulillah...mule2 pk jugak,guane lah aku nok study PQS ni,dah la agak banyak utk dibaca walaupun hakikatnyer soalan nyer mcm KBKK jep..kan3?..n alhamdulillah mira rasa ni satu petunjuk daripada ALLAH . berbekalkan buku past year PQS yang masih suci murni..mira wat analisis.. n mira target soalan pengajian alquran biasanya tak berulang...mse bukak je kertas tu,terus belek2 part soalan subjektif nak tengok soalan pe yang masuk..
n mira mengucap syukur kepada ALLAH kerana utk pengajian al-Quran,surah al-hajj(surah yang ditasmi' waktu interview DQ hari tu),tajuk iktibar daripada sejarah..

panjang plak membebel...

lepas nih dah xde bangun awal2 pagi sangat,siap2 ngan uniform sekolah,p sarapan kat DM,baca doa dhuha bersama2 dalam kelas,bincang2,borak2,gosip2,gaduh2,main2,soal2 n macam2 lagi lahhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! lepas nih kena masuk kuliah,pakaian bebas,pergaulan bebas,semuanya bebas,hanya iman yang akan memandu diri ini...arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...astaghfirullah...semoga ALLAH melindungi hamba2 NYA....AMINNNNN





akhir kata,saya NAY akan merindui kawan2 sepejuangan terutamanya yang berada di kelas 5NAIM 2012!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SAYANG KORANG KETAT2 TAW...DONT FORGET TO MISS ME A LOT...HAHA

^____^

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...