SHOPPING BUKU DISINI

Monday, 21 January 2013

Curahan Cinta Niagara

Assalamualaikum....

ramai x yang pernah baca buku ni??




hehe actually buku ni dah lama dah kat pasaran..sekitar start tahun 2008..mase tu ana f1..kecik lagi..

ok then,ana kenal buku ni time f3 awal tahun..

almaklumlah masa tu librarian memang kerje dok lepak kat library je..^_^


n ana juga merupakan antara orang terawal yang tengok buku yang baru sampai ..memang excited..n de la aktiviti2 kejam yg x patut kteorang slaku librarian buat..iaitu baca dulu buku2 baru tu sebelum diletakkan kat rak...ape laa..tp itu semua kenangan silam yg x mungkin berulang..rindu sungguh waktu itu..hmm

pe yg best sangat novel ni sampai kena baca??

ana tahu,semua orang lain pendapatnya..samalah dengan ana..tp buku ni bestt sebab first sekali watak utama dia bernama MIRA>>perasan sat mierayusof..haha..n watak utama yang kedua pula ialah FARHAN...dulu ana memang minat giler kat FARHAN ni taw..suka,cinta,rindu semua adaaa utk FARHAN ni...tapi,malang memang x pernah berbau,kami x de jodoh,kami terpisah dek kerana dia stay kat pahang n ana plak kat selangor..nak jumpa memang susah n nak kontek pon hmm...dia mana kontek ana dah..sekali je hari tu lepas tu ana je yg slalu kontek dia tapi ana perasan sorang2..haha ape la ana ni akn..buat malu diri sendiri je..orang dah x nak jangan dipaksa2..but its ok..memang kami xde jodoh lagi kot..klu dia bkn jodoh ana pun its ok..setiap yang berlaku ada hikmahnya..cuma ana masih belum dapat lupakan dia..macam mana ek nk lupakan orang yg kita suka??ana dah try byk kali..tp klu dia btul2 nk kat ana alhamdulillah..sebab ana memang ada hati kat dia..haha...astaghfirullah hal a'zim...ape yg  ana merepek merapu ni...

ok then..mcm yg ana cerita tadi...cerita ni de byk pengajaran sebenarnya...first sekali pasal mira yang belajar kat luar negara ngan mber baik dia DIna..then dorang memang de masalah time belajar so dorang minx tolong Faris yg mne adik FArhan. rupa2nya Faris ni memang dah lama ske Mira cuma Mira je yg anggap Farish as mber..

ana pendekkan la ek.. 1 ari ni Farish duk cium Mira dengan sengaja.Mira pon ape lagi berasap laa  n halau Faris kluar drpd umah tu.kebetulan salji lebat.Mira paksa jugak Faris blah..tup2 Faris xciden..Mira ni ofkoz la rasa bersalah n sanggup buat pe je asalkan Faris sedar semula daripada koma..then sampaila 1 ketika ni yg Mira menyatakan kesudiaannya utk menerima lamaran Faris if Faris ni tersedar.

eh2,dan2 je Mira nak keluar,FAris pon tersedar..++ plak Faris kabo yg dia dengar Mira setuju jdi bni dia..rela dalam paksa Mira pon angguk2 haha..maka kahwinlah mereka...

dannnn.....

kalau nak tahu apa yang jadi seterusnya..kenelah baca sendiri...

oh ye,ana cerita lah jugak sikit2 je taw..Faris mati n Mira pon kahwin lain..Mira kahwin ngan sapa yer??ngan Fitri Farhan ke??eh2 tak..Fitri Farhan tu tukang gunting rambut kat kedai mamak depan umah ana..haha..hmm,,adakah Mira kahwin ngan Farhan(abg Faris)..or kahwin dengan Zul??hahaha..

jeng3....
pe laagii..pakat baca sorang2 baru feeling..

ok la itu je sedutan books kali ini..
wassalam

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...