Thursday, 24 January 2013

Fiksyen 302- RAM





Assalamualaikum sebagai pembuka bicara..^___^

kali ni ana nak sharekan 1 buku yang patut dibaca utk peminat cerita thriller..

sebab cerita dia ni memang sadiss,,kejam,penuh muslihat,dendam dan banyak lagi..

oh ye,ana juga ada jumpa trailler utk cerita ni..rasanya utk yang belum baca lagi novel ni memang sesuai sangat2 tengok...
pe lagi..

yang kat bawah ni utk bhg 1.




dan yg kat bawah ni utk bhg 2






nak ana story sikit ke???

malas lah nak story cuma nak bagi pendapat ana je mengenai novel ni...

ehem2,novel ni mula2 baca x terasa seram lagi..tapi start part Farid kena tangkap sebab bunuh datuk Mahali tu dah start seram2..pasal Dina Din tu laa..x paham jugak,Dina dah mati tapi gaya nya macam dia still hidup..
kalau pasal cinta,memang x obvious langsung,yang ana perasan pasal perasaan Alias dengan cik Norhafiza Izzura(peguam Lan Lani),dorang ni saling menyukai tapi disebabkan kes bunuh2 ni lah dorang x dapat nak luahkan perasaan masing2...

x de watak utama dalam novel ni rasanya..sebab dia cerita pasal semua orang dalam semua bab...then,time tengah2 dah nak masuk klimaks,muncul Rita sebagai watak baru..mula2 ana ingatkan Rita tu watak sampingan je tapi rupanya telahan ana salah..Rita juga memainkan peranan penting rupanya..


dan yang paling penting sekali ialah dalang disebalik semua pembunuhan Mubarak,Sabri,Datuk MAhali dan sorang lagi ana x  ingat.rupa2nya perencananya ialah ZONAN>>dia ni dikatakan roh jahat yang x berwajah.dan dia memperalatkan pesakit mental iaitu Lan Lani,Jimmy Yeoh,Prikash Kumar dan Farid Jaa'ah sebagai alat untuk dia melunaskan dendam .


tapi apa motif Zonan ??kenapa dia buat cenggitu ???dan siapa Zonan yang sebenarnya???semuanya terjawab apabila  anda selesai membaca novel ini...


seriusly kalau baca langkau2 memang x kan paham,so kena baca dari kulit ke kulit...

^____^ selamat membaca...

sekian

p/s : inilah novel pertama RAM yang ana miliki..setakat ni baru ada dua termasuk novel Sunan Musafir..tapi yang Sunan Musafir tu not my taste ..hehe..sekarang ni ana dah beralih selera..ana dah x minat novel cinta semata2..ana minat novel cinta tarbiah or novel thiller...peace!!..^____^




No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^