SHOPPING BUKU DISINI

Wednesday, 30 January 2013

Jam yang pelik tapi benar

Assalamualaikum ....
^__^
Sempena xde apa nak buat ni so nak tunjuklah gambar yang pelik tapi benar ni..huhu da tengok lom?

Ia gambar sebuah jam baru yang dibeli oleh mak ana atas permintaan ana kerana jam dinding kat bilik ana dah rosak teruk dimamah usia..haha poyo sat..

Xde la,gini criter nyer..

Alkisah tetiba je kulit jamdinding lama ana tu menggelupas isi dalamnya n menyebabkan jarum dia x leh nak bergerak.x paham udah laa..

Then..ana usha lah mak ana ni nak p mall sama2 utk beli jam baru tp mak ana x nak..xde duit katanya..ok fine..dah biasa dengar ayat tu..hik3.. X kisah pon..jam hpkan ada..hoho..

Tetiba malam tu adelah peristiwa yg mnyebabkan kami sekeluarga kena p jugak mall tu..haha..

So apa lagi ana pon try lah usha2 mak nak p 1 kedai ni n ternyata usaha ana berjaya tp kne guna duit ana lah..x kisah pon sbbnyer ana yg nk guna mende tu..

Pusing2 tetiba jumpa 1 jam ni comel..pastu tengok2 je..masuk je kedai tu tetiba jmpa jam yg lagi ctk..

Disebabkan nk jimat masa,ana main pilih je..tgk yg mne plg ctk pahtu terus je p kaunter bayar..
Akak tu letak la bateri nk test jam tu ok ke x..then ok jep..smooth je jarum tu gerak..

And and...jam tu besar,murah n cantik,berkualiti lah kot walaupun murah..hello,jam swatch rm10 yang ana beli time hari raya 2012 masih elok lagi taw..huhu...murah jgn disangka x berkualiti..sekurang2 nya jamtu bertahan hampir 7 bulan dgn harga rm10.. Kira berbaloilah..kan?? Kalau jam tu berjaya bertahan smpai birthday ana,ana akan buat post khas pasal jam tu..hoho..insya Allah..


Ok2 sambung balik...

Ok2, sampai je rumah,terus bukak kotak jam tu n menggagau lah jugak cari bateri x termasuk dlm harga jam..hoho..


Memang cun lah jam tu bagi ana yang biasa2 ni je...

Esoknya adik ana tegur,'kak mira,mana no 11 kat dalam jam ni?? Haha kelakar...masa tu baru ana perasan jam tu kurang 1 no iaitu 11.. Serius..x caya cer ah tgk jam tu...jam tu masih ada dalam bilik ana..hehe..

Tu je..

K la sori ayat2 panjang2 kat atas tadi tu saja nak biar korang baca...tq sebab sudi baca ana menaip dengan tangan yang lenguh..hehe..^__^

Kalau korang ada pengalaman macam ana bolehlah share kat sini..tq...

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...