SHOPPING BUKU DISINI

Tuesday, 1 January 2013

POST PERTAMA 2013





ASSALAMUALAIKUM...

rasanya dah berhari2 jugak x update blog ni...
and ini merupakan post pertamaku utk tahun 2013...

dan berharap azam dan perangai lama yang elok masih dikekalkan malah kalau boleh nak pertingkatkan lagi ...walaupun tidak mungkin sempurna 100% tapi ku berharap usaha kearah kebaikan ini mendapat ganjaran selayaknya...aminn..

harapan baru utk tahun ni...
ana ingat nak mula bertukar panggilan utk diri sendiri kat dalam blog ni...
dulu2 waktu mula2 sign up blog ni,panggilan AKU,then SAYA, then MIRA,tapi kengkadang2 guna AKU jugak..
so masuk 'tahun' masihi yang baru ni ..harap2 dapat berubah kepada ANA(bahasa arab) tapi kalau BM nyer means saya..rsenyer lebih molek...kan3??

seperti mana semua orang ade azam baru ~~ye ke???kebanyakannya baru..ermm x pe lah yang penting azam tu ada daripada xde langsung..

semenjak dah x bergelar pelajar sekolah ni..macam2 aktiviti wanita telah pun ana ceburi walaupun x secara keseluruhan..contohnya,menjahit,mengayam,memasak,buat kek,biskut,roti dan banyak lagi...rasa puas sebab   dapat jugak belajar semua ni sementara waktu x sibuk...nt dah masuk Matriks ke or U(insya Allah,aminnn) ke,mesti dah sibuk...balik rumah pon kengkadang sibuk dating ngan buku.... 


dan sekarang ni otw nak wat lesen..hmm,x taw ah guane..seriusly ana memang x pernah tekan minyak,handbrek or pape lah komponen kat kereta tu...walaupun ana tahu ade di antara kita yang dah pandai drive sebelum umur 17 lagi???kan3???tapi x pe lah...better late than never.....kalau x tahu,belajar lah..hope sangat yang ajar ana nanti bukan lelaki tua dan miang..kalau tua tapi x miang x pe....terpk jugak guane lohh nak biasakan diri bergaul secara ikhtilat dengan lelaki secara live..uhuh,ini lah yang susah bila si bunga di taman larangan sudah 'terpaksa' berkawan dengan kumbang walaupun ada urusan..hmm,xpe ..ALLAH jaga..insya ALLAH..

k la itu je...tahun ni dah masuk 11 tahun ayahanda tercinta meninggalkan ana...semoga ia menguatkan lagi keazaman dan cita2..insya ALLAH...
akhir kata,hargailah kedua orang tua dan berbaktilah kepada mereka sementara mereka masih ada...

blurr plak nak tulis apa...

k la 1 je pesanan utk yang merokok tu..ana arap entum bina azam baru utk x merokok perlahan2..^___^
fikirkan orang lain...hehe...seriusly rasa nak sepak je sapa yang merokok dekat ngan ana..dia x tahu kot merokok tu haram...kesiann..semoga ALLAH membuka pintu hati mereka...aminnn

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...