Tuesday, 12 February 2013

bila nafsu itu datang..

bila nafsu itu datang
rasa tak tertahan oleh ku untuk melunaskannya
walaupun mudah sebenarnya untuk menuruti
tapi itu tidak patut jadi kebiasaan

bila nafsu itu datang
aku menepisnya dengan perisai istighfar
mengingatkan diri supaya tidak dilayan nafsu itu
malah aku perlu jinakkannya
supaya tidak memudharatkan aku pada masa akan datang

bila nafsu itu datang
dekat dan makin hampir dengan diriku
aku berpaling..
supaya tidak termakan dengan pujuk rayu mu

dann....
bila nafsu itu datang..
aku segera mengingatkan diri...
bahwa...duit  tak dok wehh ...jimat2 ah sikitt.....walawehh....

wahh...amacam ?? ok x puisi ana ni??hehe...ana rasa ni macam sajak je..hehe
mesti korang tertanya2 nafsu apa yang ana maksudkan ni??
huhu...
bukan nafsu bende x elok ok..^__^ think positive laa...
actually korang pon tahu wanita dikurniakan 9 nafsu dan 1 akal..n lelaki sebaliknya..
so normal lah  kalau ana pon ada bnyak nafsu...
n salah 1 nafsu ana yang ana cuba kawal ialah nafsu daripada masuk ke kedai buku or karnival2 yang ada jual buku or novel2..
perghh,x tahan tuu kalau tengok jee banner tu terus rasa excited nak pergi...seriously x tipu ni..
tapi ana suka lepak kat kedai buku Popular lahh..sebab ada kad dia...hehe..
ade sesapa geng ana x kat sini???
huhu....
k la suka pergi kat kedai buku(walaupun x beli) pon dikira 1 nafsu(bg ana lah)...
^__^ ye laa.nak beli kengkadang pokai so paham2 je lah..hehe...
itu je..

p/s : nak lepas gian sebab tadi lalu depan MPH tapi x boleh masuk sebab  bawak rm10 je..haha..tahan je laa mse tu..takut2 kalau masuk ttbe rse nk beli kang lagi kecewa sbb mmg x dok duit





3 comments:

  1. Yes . Lawan tetap lawan. Perangi walau sekecil2 nafsu . Update 12.2.13

    ReplyDelete
  2. Boleh pulak dia edit panda tu? Pndai betul ? Blaja kat maner? Hehehhe mmg rajen btol dye.nie. Teruskan . Allah akan membalasnye dngan sebaik2 ganjaran

    ReplyDelete

Thank you for your comment ^_^