Tuesday, 12 February 2013

lebih kurang laa..lebih ke kurang??


Assalamualaikum..sempena esok ana akan bermula kerja part time..haha
walawehhh ore lain dah dapat gaji pertama, ana baru nak start kerja..^__^
bio lah ape  ore nak katerrr asalkan ana bahagia!!..

ok then tetiba terdetik nak tulis pasal ni..
ala sharing is caring..hehe

pernah x kalo korang tanya someone tu kan' ni nak banyak ke sikit??'
then dia reply' lebih kurang pon bolehh'...

and pernah x korang tanya balik kat diri korang' lebih kurang tu apa? lebih ke kurang?".

haha..kalau ada yang jawab 'lebih kurang'..
make sure korang kena cakap' mu ni tanya balik soalan aku tu bakpe,lebih ke kurang? pilih 1 je!!"

haha..pasai pa??
sebab nya lebih or kurang tu boleh memperngaruhi ..cthnya garam ni nak isi banyak mana? then mak cakap,lebih kurang laa..korng pon isi banyak2..n of koz la akan masin lauk tu..then mak kata' letak la sikit2,lpas tu rasa lah,kalau kureng masin,tambah lah lagi..so konklusinya kalau mak2 korang kata lebih kurang tu means nak ajar korang supaya buat kurang dulu baru lebih kot..hehe..x de la gurau2 je..kalau mak korang(cthnya) ckp 'letak la lebih kurang'..so balas je dengan penuh lembut dan sopan' lebih ke kurang mak??' hehe ok??

k la tu je...x de idea nak tulis banyak2..so ok sekian ....

esok start kerja ...jgn tanya kerja apa sebab x nak bagitahu selagi x dapat gaji..itulah pesen ana..haha poyo plus2..hehe..
tata

(gambar hiasan,x taw nak letak pic apa..)...hehe

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^