SHOPPING BUKU DISINI

Thursday, 28 February 2013

Sila buang word verification anda!!!!

Assalamualaikum...

Ckit je nak sharing,mungkin ada yg x perasan or dah perasan tp ermm ntah laa..no komen..
Cuma ni sekadar pandangan ana lah kan...
Utk yg ada blog..hmm,khusus utk blogger barulah mcm ana ni..hehe.

Perasan x,ada sesetengah blog tu kan,kalo kita nak komen ke kat post dia..ade blog yg akan minta kita isi word verification..ala,yg keluar huruf n kita kena salin semula tu..
Bagi ana lah kan,blog mana yang ada menatang gitu,seriously akan membuatkan orang yang elok2 nk komen ,boleh terus tercancelkan niat nak komen tu sbb ada word verification ni la..betol!!! Lagi2 bila dah isi then dia kata kita salah isi word tu..adoii..

Huhu ana rse kat blog ana dah x de word verification ni..kalau ada pleasee tegur yup..
Oh ya,guane nk remove word verification ni supaya org boleh komen dgn senang kat post kita???

Senang jee...utk yg x tahu,meh ana ajar ckit..senang jeerrr....
Mcm ni,
1. Open dashbord kat new teb..ecehh..
2. Cari setting ,then klik la kat setting tu
3. Klik kat post n komen
4. Skrol bawah sikit nt nampak
5. Cari perkataan ' show word verification'
6. Klik no..

Ok da siap..kalo korang nak buat moderation,means setiap org yang komen kat post korang,korang kne approve dulu la kirenyer sebelum komen tu ditayangkan umum..cari word ' komen moderation' n pilih always..

Ok???

Hope x yah la letak word verification ni,.menyampah plak asenyer..menyusahkan je ...
Sekiann...^__^

1 comment:

  1. Hurm mmg pon . Kadang geram gak rase ade menda alah tu? Rasa nak maki je. Huhuhu kna plak tine huruf belit2 . Thanks for tips . Nak pergi balik check setting jap.

    ReplyDelete

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...