Saturday, 16 March 2013

A few days before the special day insya Allah..

Assalamualaikum ....

Photo: Nak MaKaN UBAT nii .. ^_^

Lama rasanya tidak post ..hehe...dah nampak habuk-habuk yang bertandang kat sini..
Ok lah time ana menulis entry ni,tinggal 5 hari je lagi sebelum result spm keluar. Katanya hari khamis ni keluar..apa2 lah yg penting minggu depan..hehe...
Oh sekarang ana otw utk tulis 1 cerpen tapi berepisod..nak cakap novel mcm x layak je sbb kalo dibukukan mcm nipis je nt..hehe...
Ana nak story sikit je pasal upcoming cerpen official ana yang akan ana post di blog baru..bukan kat blog ni..sbb ana akn create 1 blog baru official utk karya ana dengan nickname CMY23.iaitu Cik Mira Yusof23..hehe..23 tu bezday ana..^___^
Btw cerpen ni ana letakkan watak utamanya iaitu Soleh. Jadi ana kena assume ana ni lelaki lah..kenapa ana pilih lelaki ?? Ntah lah....ana cuba nak buat cerita melalui persepsi seorang lelaki..x salah kan....
apa tajuk dia??kalau tajuknya Diari Soleh ok x???hehe
ini sinopsis cerita itu...~~hanya 10% je drpd keseluruhan cerita tu..

Soleh,adakah dirinya sama dengan maksud namanya? Dia bukan seorang yang taat 100% kepada tuhannya. Rokok merupakan sahabat baiknya. Dia seorang yang panas baran tapi cepat cool,seorang yang poyo,suka ponteng kelas. Bukan itu sahaja,dia terpaksa menerima kenyataan yang dirinya 'bengap'dalam bahasa Inggeris.kalau exam,biasanya dia akan kutip gred C atau D,dengan alasan  ok lah tu.Tatkala itu dirinya akan menghadapi PMR. Tetapi sejauh mana usahanya untuk memperbaiki mutu pembelajarannya. Adakah usaha seorang gadis yang dipanggil 'minah' itu berjaya mengubah dirinya menjadi lebih baik?atau dia mula hanyut dalam cinta monyet?adakah itu berlaku pada seorang yang bernama Soleh?Prinsip hidupnya ketika menginjak usia dewasa ialah,'Kalau kau cintakan DIA,baru aku akan cinta kau'. Konflik dirinya dengan 'minah,sahabat,keluarga,guru dan semua yang ada di sekelilingnya. Adakah dia mampu pulihkan keadaan seperti sedia kala?siapakah minah dihatinya? apakah cara yang dilakukannya untuk memulihkan persepsi orang terhadapnya. dia tidak mahu digelar kaki rokok,panas baran dan semua yang negatif,kerana dia tahu siapa diri dia yang sebenarnya..tetapi mengapa semua orang seolah-olah menuding jari kepadanya?

nantikan siri terbaru daripada CMY..
^___^
alah,ni karya biasa2 je..ada skrip yang tunggang langgang...hehe...
tapi insya Allah akan cuba memikat setiap hati pembacanya..
eceh...ni dah lari topik ni...

ok2 a few days before the special day insya Allah...
ana harap semuanya akan berjalan dengan lancar..insya Allah...
doakan kami spm victim 2012 akan dpt flying colour...

itu je kot..sekian...

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...