SHOPPING BUKU DISINI

Tuesday, 19 March 2013

Karnival Mara 2013 di PWTC

Assalamualaikum W.B.T....

sebelum tu,utk yang x tahu jadual karnival mara..boleh KLIK SINI
^__^ 
ana baru je lepas p karnival mara di PWTC siang tadi..
naik KTM je..berhenti kat hentian Putra n jalan kaki sikit..dah sampai..

untuk yang belum pergi lagi or tak dapat nak pergi...
so ana volunteer utk story mory sikit experience kat sana~~sementara ngah rajin ni..

Apa yang ada kat situ?
sama je ke macam kat Karnival Jom masuk u tu??
hmm...sama lah kot..tapi x de lah sesak sangat macam karnival kat UM hari tu..hehe...

setiap  pengunjung diberikan peta..
peta booth IPTA n IPTS.supaya senang nak cari ....

Karnival Mara ni kiranya untuk student2 yang nak mengaji kat mana2 IPTS/IPTA dgn bantuan mara..
contohnya kalau korang nak study kat MSU,korang boleh mohon pinjaman/biasiswa Mara walaupun dulu korang bukan student MRSM..so kirenyer kalo yuran pengajian tu rm15k.kirenyer kalo Mara nak tlg sponsor rm10k. korang just perlu bayar rm5k je la..lebih kureng gitu laa..

dan kebanyakannya booth IPTS laa..
sebab nak study ngan IPTS ni kan perlukan kos yang tinggi so Mara ni kirenyer nak tolonglah if sesiapa yang nak further study tp duit x ckup ke..hehe..logik x?

Antara booth yang ana pergi ialah booth MSU,UTP,Allinze,Lincoln,Medic links, Qas Management,Taylor,KDN dan beberapa booth lain..

info yang ana dapat antaranya ialah permohonan ke UTP ialah seminggu je..start time result dikeluarkan sehinggalah 29/3/13 ni..
ni LINK dia...
kalau nak apply MSU,KLMUC- ada banyak kali kemasukan. ana ada borang dia...hehe..

oh ya, ana lalu kat depan 1 booth ni..
nama booth ni Institut Profesional Baitulmal...
ana kire program ni sesuai utk budak sains/sastera yang resultnya cukup2 makan...
bukan nak merendahkan..
tapi kalau result korang biasa2..area 2a gitu..boleh lah try kat sini..x pastilah ada biasiswa ke x..
cuba tengok kat laman web institut Profesional Baitulmal..

aduhh..sebenarnya banyak nak tulis tapi bila time nak tulis je kering idea...
hmm...
senang gini..kalau ada apa2 pertanyaan ke..boleh komen or msej kat fb ke ..x kisah...
^__^
ana sedia membantu sekadar yang termampu...

oh ye,sebelum terlupa..
kan result dah nak keluar..
lepas tu,mesti ramai  yang akan ushar biasiswa macam2 kan...
ni mak ana pesan..
x yah fokus sgt kat biasiswa bank negara,petronas~~or yang hot2 lah..sebab biasiswa gitu utk budak yang resultnya macam goreng pisang panas..kalau korang dapat result gitu,ok go on..hehe
cuba tengok biasiswa yang kecil2 juga macam biasiswa felda ke,yayasan pahang,ganu,selangor ke,yayasan zakat ke dan lain2..
jangan sampai yang dikejar x dapat,yang dikendong berciciran..tak gitu??





kat atas ni kalender drpd KLMUC..banyak giler dia bagi....lebih 20...ana bagi kat adik2 ana suruh dia bagi kat kawan2 dia..hehe



ni antara brochure yang ana kumpul ...banyakk kan,.hehe


sekian...
itu sehaja..maaf jika x menepati citarasa korang....
muahaha

^___^ senyum sikit,senyum kan sedekah..
gudluck for result...

2 comments:

  1. bukannya nk buat2 tak phm. mmg tak phm n tkut salah phm. " resultnya macam goreng pisang panas ". mksdnye ape?

    ReplyDelete
  2. Mksudnya result yang laku la...
    Mcm goreng pisang panas vs goreng pisang sejuk.
    Yang mana lagi laku?? Mesti org plih yg goreng pisang panas dulu.btol x?..
    ^___^ sori kalo bhse kiasan tu x brpe nk dphmi..

    ReplyDelete

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...