Monday, 4 March 2013

Mahar Cinta Cinderella by Maya Iris..

Assalamualaikum...

^__^
Ini novel ketiga kak Maya..novel pertama beliau,Curahan Cinta Niagara dan Ku Seru Namamu kekasih....

Jom baca ayat kat belakangbuku ni..

Pertemuan pertama Nur Sayang dan Dr. Andrew bagaikan dongeng Cinderella. Doktor berbangsa cina itu menyelamatkan jururawat pelatihnya dengan menggunakan sepasang kasut. Walaupun Nur Sayang berasa terhutang budi,namun dia membenci Dr. Andrew kerana sering menggelarnya ' Islam Celup'.

Jiwa Nur Sayang juga tertekan apabila perkahwinannya dengan Kamil asyik tertangguh. Dia sedar dia bukanlah gadis pilihan ibu Kamil. Dia juga bimbang masa depannya dengan Kamil akan berakhir seperti nasib ibunya.

Dr. Ehsan muncul dalam hidup Nur Sayang selepas Dr. Andrew gagal memurtadkannya. Dengan cinta yang sudah lama terpendam, Dr. Ehsan melamar Nur Sayang tetapi ditolak oleh gadis itu. Dr. Ehsan membawa rajuknya ke Palestin.

Lalu,Nur Sayangmengutip sisa hidupnya yang masih panjang bagi memperbaiki diri. Dia akhirnya melanjutkan pelajaran dalam bidang perubatan ke Mesir. Di sana, dia terperangkap dalam revolusi mesir menggulingkan presiden.

Apakah cinta dongeng Cinderella berjaya membawa kebahagiaan lewat jam 12? Ataupun hidup ini tidak semestiya berakhir seindah sebuah dongeng??

Amacam? Drpd petikan kat atas tadi tu..korang perasan x ada 4 watak iaitu Nur Sayang,Kamil,Dr, Andrew n Dr. Ehsan.. Huhu sje je.. Mula2 baca..try la jugak predict apa yg jadi..tp cuma 50% je betul...

N kan ada time Dr. Ehsan ke palestin utk bawa rajuknya tu...kat sana mcm2 peristiwa berlaku sehinggakan 1 kakinya dipotong...dan rupanya mereka pernah duduk dlm 1 tmpt yg sme tp msing2 x sedar..huhu..

Cerita dia memang besttttt....seiouslyyyyy......^___^

Kenapa tajuk buku ni mahar cinta cinderella...bg ana lah akn..sebenarnya ia simbolik kpd perjuangan Dr. ehsan utk menawan hati Nur Sayang sampaikan bergadai nyawa...^__^

Tggu apa lagi..jom dapatkan sekarang..ecehhh promote plakk..hehe



1 comment:

  1. Salam.

    Terima kasih atas review yang sweet ni. Dah baca sambungannya? Judul Konspirasi Suami. Baru saja terbit.
    Walau apapun terima kasih di atas sokongan sis.

    --maya iris--

    ReplyDelete

Thank you for your comment ^_^