SHOPPING BUKU DISINI

Saturday, 9 March 2013

Majalah UOK? utk peminat komik



^___^

Assalamualaikum...
dengan berbesar hatinya...nak promote..hehe..


khusus utk peminat2 komik di malaysia..
ana pasti mesti korang dah baca banyak komik,termasuklah komik detektif  conan,shin chan,doraemon,le gardenie,fatal chous,naive,innocent,the fishes dan banyak lah lagi~~~ana pon sama..
tapi since hari tu lepak2 n sembang2 ngan rakan di twitter,dialah yang memperkenalkan majalah ni..hehe..ana memang x tahu menahu pon selama ni...ape lah,padahal rakan ana pernah memberitahu pasal syarikat Kalimat Cinta ni..hehe..nama syarikat tu very interesting for me..huh..


ohh ana memang penggemar komik..tapi dah lama x beli sebab x de yang menarik..kan3??
ana suka karya ben sebab lukisan dia smooth(bagi ana) walaupun seksi sikit..hmm,nak buat macam mana memang pesen gitu..~~alasan je tu~~

ok2..
apa yang bestnya majalah UOK? ni??
^__^ yang bestnya bagi ana ialah sebab kat dalamnya banyak ILUSTRASI~~gambar dengan dialog..
berwarna plak tu itu lagi merangsang otak bila baca..hehe

oh ya,and ana tersentak hati bila baca  1 kolum ni..
iaitu pasal ciri2 komik x bermanfaat
jom baca kot2 kita pernah baca komik x bermanfaat ni..hehe..~~termasuk diri ana jugak
iaitu:
  • Membacanya boleh melalaikan
  • Tidak membesarkan dan mengagungkan ALLAH SWT
  • Watak tidak berakhlak ditunjukkan
  • Watak mendedahkan aurat
  • Ada unsur lucah dan gambar tidak bermoral(tidak menutup aurat)
  • Komik yang banyak menyebabkan para pembaca banyak ketawa kerana ketawa boleh merosakkan dan menggelapkan hati.
T_T ana terpaksa mengakui yang karya abe B** memang menepati 5/6 drpd ciri2 komik yang x bermanfaat~~ala,tpi best komik diaaa...hmm...~~alasan lagi~~hmm..

komik ni berharga rm6.90 utk 1 unit bagi semenanjung  manakala RM 7.90 bagi sabah/sarawak.

dan ana sertakan link utk yang baru nak berjinak2 dengan majalah ni..hehe
- BLOG UOK?
-FB UOK?
-TWITTER-rajin follow lah yer,drpd follow artis tuh


itu je kot..tetiba kering idea plak padahal sebenarnya banyak yang nak disharekan...hmm...x pelah ada masa nanti ana update entry ini..hehe..
-

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...