SHOPPING BUKU DISINI

Friday, 22 March 2013

Result SPM 2012 Amira yusof

Assalamualaikum...
^__^ tengok je tajuk Result SPM ana mesti excited nak baca..kih3
result ana biasa2 je wehh
x gempak mana pon...
jangan ingat time pmr straight a ,time spm pon straight a jugak....no no
ana dah pernah ingtkan...
and nak story lah sikit time 21/3/13 ni...

pagi tu...
ana sampai sekolah dlm pukul 9.45am..
pas tu p kat musolla..
tp ana x sempat join solat hajat/dhuha..
so duduk la kat belakang ngan member2,aisyah,wiya,qila,mida,laila n sadida..
lepas tu baru teringt yang tepat pukul 10 boleh cek result guna sms..
then ana pon hantar la msj kat 15888...~~tanya kawan guane nak hantar..haha

oh ye,drpd pagi x makan apa2..meme lapar habis lah...
padahal mak masak makaroni goreng..hehe...
then pkul 10 lebih tu masuk dewan..
tunggu punya tunggu....
dah dekat pukul 11 tpi belom start lgi..
so ana pon p kantin utk beli something to eat..hehe..beli mihun..apelah..
then makan lah kat dewan..haha
time ngah makan tu,acara nak start..ana stil makan lagi mse tu
then time nak umum yang dpt 7a tu..
selera nak makan dah semakin berkurang walaupun stil lapar time tu..
itulah pagi tadi x nk mkn..
betul...terus mati selera..
haha...
alahai,nama ana x de kat 7a..
xpe2 myb kat 8a~~perasan
lepas tu cikgu terus umum sampailah yang dpt straight a plus..
memang dah sah2 ana bukan tercalon yg dpt 7a-11a....x de rezeki
ohh nama ana x de.....
tetiba mesej masuk..
ana pon read lah msej tu..
and mesej tu drpd 15888...
ana dapat tahu result ana sebelum dpt result..
mungkin Allah nak pujuk hati ana...
ana speechless..x taw nak cakap apa melainkan alhamdulillah..
walaupun x straight a...
walaupun x dpt 7a dan ke atas..
tp alhamdulillah ana bersyukur sangat..
hati ana rasa bersyukur...mungkin inilah yang terbaik untuk ana...
setiap yang berlaku ada hikmahnya kan?
hehe..
tapi yang ana x sangka...
subjek yang time trial ana dpt C...
time spm ana dpt A+...
antaranya ialah..jeng3..
meme terkejut ah...
iaitu subjek PQS...
betul...time trial tu ana dpt paling corot..sebab  kalau ikutkan subjek PQS merupakan subjek paling senang nak skore tpi ana sebaliknya....
sbb ana x baca buku...ustazah pon risau ngan ana..
bila tanya,x dpt jawab..aishhh apa nak jadi..spm dah dekat...
paper PQS hari rabu
iaitu kertas terakhir...
akhirnya bila ana tnye ustazah..guane????
ustazah kata ustazah x leh nk tlg exc kamu buat bnyk latihan past yer..
ok lah...kebetulan ana ada buku past year PQS.....
ana hafal apa yang ana buat analisa jee...
and ana yakin bahawa ini merupakan pertolongan daripada Allah..ana sebar2kanlah kat kawan2 rapat ana..
dorang pon hafal apa yang ana hafal..
n alhamdulillah..hampir 90% yang ana buat analisa tu masuk exam...syukur sangat2...
sebab tu bila ana tengok slip.ana tgk markah PQS dulu..n ternyata Allah kurniakan A+ kat situ...
ape lagi,ana cium pipi ustazah jamilah n ucapkan terima kasih atas nasihat dan dorongan...
Walaupun ana tahu pqs x membantu sgt tp ana bersyukur...sekurang2 nya subjek PqS tlg cntikkan result ana...hehe...

Ana bnyk b+... Dan cuma perlukan 1 je lgi gred utk naik ke a-.. Kalau x dah straight a dah,..hehe..
Xpelah,Allah nk uji...ana terima dengan redha.tp seriously x puas tatap result tu..
Rse cm x percaya..
Subjek addmth yg slme ni ana sokmo dpt e dan g- kadang2 je c.
Tup2 muncul a dlm spm..alhamdulillah..tq cikgu fauzan n cikgu rosli.^__^

Lepas ni tggu ke matriks or asasi..hope sangkut salah 1.. X kisah la mana2 kos pon...
Harap sgt..sbb kalo kire maritokrasi..ana hampir dpt 80.. X bnyk ponnn..haha

Yelah,nk bersaing ngan beribu2 lagi manusia yang dpt 8a..aduii...
Semoga nasib menyebelahi ana..

Setakat ni ana berpegang prinsip..
Kita mudahkan urusan orang lain,Allah will permudahkan urusan kita..

^___^

Utk yang dpt 8a,9a,10a,11a tu...
Ana ucapkan tahniah...
Ana pon senanyer nak result mcm korang tp xde rezeki..
Mungkin. Itu yang terbaik utk ana..

Ana redha..mse jumpa mak tu,xde air mte pon yg keluar ,.sbb ana dah pasrah segala2nya kat Allah..

Tp maafkan ana mak,ana x dpt berikan yg terbaik utk mak ...mungkin bukan sekarang tp kemudian hari..ana akan berusaha2 bersungguh2 lepas ni...
Hakikatnya result ni merupakan yg terbaik spnjg ana dpt sbelum ni..
Ok lah ana sertakan gred yang ana dpt..korang pandai2 lah kire..haha

Kalau korang perasan,bnyk tulis tertinggi..sbb bnyk b+... Hehe
Mak ana ckp sbb ana suka minum air hundred plus..~~ hakikatnya x pon

Itu jee...
Utk yg dpt semua gred..jgn sedih2 ... Ini baru permulaan...jgn cpt mengalah...

Sekiannn...

Oh ye,tq utk yang mesej,kol,and macam2 lah..tanya result ana ....^__^ thank you for caring about me...i am very appreciate it...seriously..smlm hmpir 30 orang yang ana chat kat fb...aisyehh...
Korang ni,,taw la ana ni hot kat fb..kih3 perasan sat...

P/s: mak ana kabo sepelat2 ana dlm speaking mcm ore bogor pon boleh dpt b utk bi..haha..







1 comment:

  1. Cehhh tutup abis subjek . Heheheh bukak la satu dua. Hihihi ape2 pon congratulation . U the best .

    ReplyDelete

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...