Tuesday, 9 April 2013

surat panggilan~UTP-interbieww...alhamdulillah

Assalamualaikum...
first skali ku memanjatkan syukur  kepada Allah kerana diberi peluang untuk merasai pengalaman ini...
alhamdulillah....

^__^ dan...alhamdulillah..alhamdulillah...alhamdulillah.......




haha..ok then 9/4/13 result for interview UTP dah keluar..
n ramai yg dpt..tahniah korang..sbb dia kira lepas syarat je dapat interview..bukan yg shortlist..

so apa perasaan aku/ana?
haha cuak kot..IV(interview) dia minggu depan plak..haha..mak ai awainya..
skrg dok prektis speaking depan mak,adik,labi2,ketam,kucing..haha...
xpe2,praktise make perfect right?

n disebalik kegembiraan..ada jugak 'kesedihan'..ada yang kata'nk test market lah tu','yela,org kaya je minx utp','bagus ke ipts?'dan macam2 lagi..haha..ana admit it...let me clarify something..ana x terpk pon mhon utp ni utk test market ke ape,nk show off kat orang pon utk apa? nonsense kot..haha,cuma bagitahu yg rapat n yg tersayang je ok..yeke  orang kaya je yg minx utp? ok fine,yuran dia  meme mahal~walawehh swasta/ipts mana ada yang murah?kalo ada habaq mai kat cek..kalo btol x mampu nk sara,x yah masuk~ayt ni utk diri sendiri.(Ana pon x mampu nk masuk dgn duit sendiri,msih mngharapkan Allah mengurniakan insan yg baik hati utk membantu)bukan nk perli,at least kutip pengalaman time interview pon ok what,wlpon x dpt masuk.....betol x???nt boleh cerita kat anak,cucu n cicit." Cu,nenek dulu pernah p IV educamp petronas time nenek muda2 dlu. Cu blaja rajin2 yer jgn jadi macam mak kamu"..haha~tahun berapa ntah mse ni...
konklusinya please think positive n jgn prejudis sangat..haha..~~feeling leleh plak~

bebudak skola ana yang dpt(yg ana tahu) setakat ni cuma Luqman(5nm) n Najid...ana punya sama hari ngan Luqman,haha jumpa ko lagi...kuang3...n rakan2 lain kat halatuju pon ramai yang dapat..alhamdulillah...

jom kita kutip pengalaman sesama...n dapat + lebih ramai kenalan dan mengeratkan hubungan silaturahim sesama insan~promo ke apa ni?~

apelagi,jom buat research utk interview ni,n search jugak  blog abang n akak2 yang pernah ke IV ni...hehe..dlu dengar member je cerita abang dia dpt p IV ni la,dq la,skrg ni sendiri dpt merasa..alhamdulillah.....rezeki jangan ditolak musuh jgn dicari...

tp terpk gak,kalau mak suruh p(if dpt UTP n skoler),n in same time dpt gak asasi memana~uitm cthnya..mesti keliru n x taw nak pilih mana...dua2 bagus...kt ipta jimat siket blanja n yuran.x smpai 1k pon...n + plak kalau dapat sama u n kos ngan hamba Allah tu...kih3...kne wat istikharah ni...kadang2 kita kena lepaskan yang baik utk mendapatkan yang terbaik..pun bagaimana walau,yg penting usaha,masuk lah UTP ke,UM ke,taylor ke,unikl ke,uniten je or memana je lah..if x skore pon x dok mende gak,nk further degree pon payoh.
#konklusi disini tempat kita study x mempengaruhi result kita,kita yang menentukannya#

dan...kat mana2 pon kita berada...silalah amalkan 2 mende ni..iaitu izzah n tawazun..~petik drpd buku abe Hilal Asyraf kat novel VT...^__^ iaitu izzah-bangga bawa nama islam(menaikkan martabat islam) n tawazun(seimbang) dunia dan akhirat..means study2 jugak,solat hajat,qiamullail,bce AQ jgn lupa...~nasihat utk diri sendiri jgak~


p/s:rasanya isi kandungan post ni macam kucar-kacir je..haha..whatever lah...^__^ happy always,think  positive..jge iman,tambah amal...

^__^

1 comment:

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...