SHOPPING BUKU DISINI

Thursday, 16 May 2013

Awek Chuck Taylor(ACT) novel

Bismillahirrahmanirrahim.. Assalamualaikum...

lepas baca or sebelum baca post ni.. dan specel utk yang x p tengok teater ritu...bolehlah  JENGUK SINI.. 

cover baru ACT



*post ni x sesuai guna 'ana'..kne guna 'aku'....harap faham...


ok..aq x ingt ni rebiew novel yg keberapa but...erghhh ohsem giler story dia....

firstly ade org tu dia perli aq sbb bazirkan duit beli bku..~aq ade guna duit ko ke??? xde en?? so shut up!!
dan aku x kenal langsung sapa Nami Cobb Cobbler ni..~sbb aq jenis beli bku based on the writer,bkn tengok tajuk best terus beli...TAKK ceh,apa yang x cik mira oii.....dulu la aku x kenal,sekarang aku kenal je Nami ni,dia je x kenal aku..k fine x pe x kisah pon...
sambung..
mse ngah lepak2 kt MPH,then ttbe tersentuh lak bku ni..mak aiii auto tgn ni nk bce sinopsis..alahaii jatuh hati plak  ngan sinopsis dia..mmg nk rembat je bku tu tp mse tu poket kering plak...bawak rm10 n ic je kot..haha punyalah malas (mse tu)..
balik umah,aq ushar2 dlu bku tu,rmai yg ckp best la itu ini..ok lpas ni kalo p,aq nk rembat..haha...
aku habiskn masa 3 HARI je utk khatam weh..itu pon sehari x smpai 2 jam pon aq baca..^^
thankz to him sebab 'temankan' aku semalam...^_^

mula2 selak buku tu..hmm,not bad..hehe..n perghh,dah cetakan ke 8,baru 3 tahun..susah nk jmpe buku indie yang cecah smpai cetakan ke 5++.. ^^ so nmpk x kat situ abe nami berjaya pecahkn rekod tu..

ok2 jom baca..
watak utama dlm cerita ni aku rasa 3 orang je sbenarnya iaitu Hafiz,Nana n Mira.

Hafiz : dia ni aku rasa x de lah hebat mana,n hmm ade lah ala2 orange dlm Le Gardenie~yg slalu kelihatan naive n innocent. Camne eh,couple dengan kakak tp jatuh cinta ngan adik. Maksudnya feeling kat adik lagi kuat lah lagi2 bila Mira x nk gtaw reason kenapa famili dorang tak leh balik Malaysia. Aku rasa kalau Mira gitaw je sebabnya hari tu,mesti Hafiz akan stay ngan Mira je..menurut pandangan aku.

Mira : Sis ni fuhh x reti aku nak describe sbb agak complicated..eh ye ke? Yang aku ingat Mira ni kalo cakap macam keretapi Shinkansen,n nerdy sbb ada jadual hidup sndri even weekend,penyayang tahap gaban kat Nana sampai sanggup buat apa saja,sanggup berkorban,n dia akan cakap je direct kalau ada something yang dia  x puas hati~teringat time raya tu n dia sound Fadilah...hehe... dan aku dpt rasakan perasaan Mira(adkh sbb nme aku pon mira?? err) bila terpaksa terima hakikat yang adik dia declare ngan Hafiz plak....bukan apa,cuma Hafiz je yang rapat ngan nana,xde lelaki lain even Faisal tu pon Nana x nk,Nana nk kat Hafiz je..~untung lah Hafiz ramai orang syg...hehe..hmm,tp aq rse dlm kes mira ni,rela dalam paksa..am i rite?? hehe

Nana- dia ni aq rse lgi cun drpd Mira,tp both cantik of koz.. cuma hmm,dia ada penyakit astma yang agk kritikal(sme mcm tok aku) n allergik yg teruk gak iaitu allergik giler ngan kacang... dia ni x pernah ada boyfie disebabkn masalah pertuturan~gagap...so ramai org ske gelakkan dia. so dari situ dia down utk bergaul ngan orang ramai. Orang yang rapat ngan dia cuma Mira n Hafiz je..dan hmm itulah since Kika(kucing Nana) mati,n Hafiz sorang je yang ada mse tu. aku rse mse tu perasaan cinta tu mekar berbunga dlm hari dia..n tp nk wat cmne en,org yg disukai 'milik' si kakak. tp finally Nana declare gk ngan Hafiz..yeahh... ^^ n yg sedihnya part last tu, Hafiz bg lgu 'when your gone' by Avril~aq pon ske lgu ni..haha..esoknya(kalo x silap),time Hafiz p register utk sem 2,mse tu la dia dpt tahu yang Nana dah kembali ke rahmatullah...


n takziah juga di atas pemergian Mira~realiti kerana breast cancer. aku dah stalk habis Mira punya blog,tumblr,komen dia kt post org lain. then aku pon dah stalk tumblr,twitter,formspring Nami...n juga dah stalk semua lah yang berkaitan ngan watak2 ACT ni....semoga roh sis Mira n Nana dicucuri rahmat..

itu je la kot...aq bagi 4.5/5 bintang je....actually nk bagi 5/5 tp sebab bahasa agak mencarut di situ so kena kurengkan sikit...hehe...

rasanya sampai situ je,tapi sebenarnya nk tulis panjang lebar tp memandangkan hmm seseorang telah melukakan hati aku  semalam so dah x de mood sgt nk tulis... so aku akhiri post ni dengan beberapa petikan drpd buku tu..jemput baca...


ni time hafiz n mira dah nak break..



tips utk bela diri time prektikal.hehe. baca yang start perenggan ke 2



detik2 terakhir nana wif hafiz

detik perkenalan Mira dan Hafiz.

yang sebelah kanan tu aku baru baca sikit...^^ohsem gak ah..mmg datang semangat anak muda tu


aku rse ni poem utk nana or dari nana kalo x silap..


al-fatihah....
sila guguel utk lihat wajah kedua2nya... ^^
aku x leh nk tunjuk kat sini sbb dua2 free hair..nt x pasal2 aku pon dapat saham



ni antara komen mira dalam realiti yang aku godek2 kat gugel..hehe..aku x ingat post pasal apa..tp ni jwpn sis tu..

oh ye,korang nk ke link utk tumblr,formspring,twitter watak2 ACT ni??? haha kalo nk,sori gua x leh bagi direct je..lu cari lah sendiri..bukan susah pon,gugel kan ada..haha..
1 link-rm1.
sila pm kat fb..


sekian...itu je..

^^


jangn lupa baca link yang aku bagi kat atas tu..kalau x leh bukak sila inform yer...hihi














1 comment:

  1. ouwh rupenye nie lahh.. act(awek chuck taylor) tngok2 org duk sebut act nie..... ok2 tau sikit

    ReplyDelete

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...