SHOPPING BUKU DISINI

Saturday, 18 May 2013

BAU SEMANGAT ANAK MUDA(BSAM)-review

Assalamualaikum...

*ok minggu ni aku rajin update blog sebab :(...lepas ni nk sambung belajar dah...huhu ceh alasan poyo gilerr ahh..hehe

buku kedua karya Nami yang aku baca selepas ACT...

rebieww..

Mula2 aku ingatkan Hafiz watak utamanya. Oh,rupanya tidak! Bahkan Nizam.. Hoho siapakah Nizam??? Alahai,watak utama buku ni lah! Kalau tengok tajuk,ni mesti nak cerita pasal dak2 ler ni..huhu...tp dok eh,citer ni era lewat 90an smpai 200*~x ingt plak

Iaitu since Nizam ni darjah 3(9 tahun) sampai lah 27 tahun. Perghh lama tu...tp  mak ai bukunya nipis je 161ms je pon,3 kali lebih nipis drpd ACT aku rasa.. Kisah bermula bila Nizam jumpa ngan band Paku Tekan. Masa tu lah Nizam start join jamming,blaja men gitar bagai.. Malangnya hero pujaan mereka,vocalist Nirvana kalo tak silap aku, Kurt Cobain namanya,telah mati BUNUH DIRI..huhu..

since tu,band Paku Tekan dah 'bubar' secara x rasmi kerana bersedih atas pemergiaan hero mereka.. Then ditakdirkan Nizam ni jumpa cewek cun nama Liza,merangkap ketua kelas n peminat Nizam..huhu. N lepas tu jumpa ngan mamat leleh sederhana yang bernama Hafiz.. n mse tu lah Nizam ni geng ngan baru dia iaitu abe Lam,Ail n Rafi. Nizam jadi vocalist,abe Lam n Hafiz jadi gitarist,Ail n Rafi aku x ingt..

Abe Lam ni dia meme x bnyk ckp tp sekali dia cakap,perghhh hanguss rentunggg beb....yang bestnya,abe Lam cuma rapat ngan Nizam je walaupun abe Lam lagi lama kenal Hafiz,Ail n Rafi..huhu n malangnya Abe Lam meninggal dalam 1 kemalangan jalan raya...huhu n kesan daripada pemergian abe Lam tu...geng dorang berpecah n bawak haluan masing2...

n sampai lah umur  Nizam ni 27 tahun. Tatkala itu,beberapa impian yang tertangguh dek kerana masalah yang melanda telah muncul kembali dengan  hadirnya watak-watak yang lama menyepi...ececeh..hehe...faham x???

hehe meme saje je nak wat karangan x bertauliah supaya korang baca....

itu je..memandangkan buku ni nipis je so review aku pon 'nipis' gak..

so itu je..sekiannn...



* oh ye,lepas aq bce buku ni baru aku tahu feel bebudak punk,grudge,~itu je yang aku ingat...seriously aku bkn nk jadi macam dorang cuma hmm nak taw je pemikiran dorang ni guane.....ternyata sama tapi x serupa...eh yeke?? haha maybe la

sekian.. 
wassalam..

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...