SHOPPING BUKU DISINI

Tuesday, 14 May 2013

my collection

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum....

sila tarik nafas panjang2 sebelum baca post ni...
intro...
bila selalu boleh online ni lah datangnya rasa malas nk post..~actually x de idea nk post apa..haha
bila duk bz ngan itu ini,mulalah.. 'kan best kalo dpt on9,leh post pasal itu ini'..
tp bila dah diberi peluang,haram jadahnyer lah nk buat...hehe...biasalah tu en..korang pernah alaminya ke?


ok spatutnya nk share something yg ana bce dlm mjlah Solusi tp nt dlu lah..~actually baru baca sikit.
tengoklah if ada masa lepas ni..erkk ~lpas ni dh nk smbung blaja cikmira oiiii...
ok2.. dengan izin Allah..ana akan cuba utk post...hehe

hmm..nk share lah sikit(1/100) daripada hobi sampingan ana..iaitu..ehem....tgk lah pic kat bawah ni..
ape eh org panggil?? tempat nk buka tin air/sardin/dll uh...
actually baru start kumpul tahun lepas..tengoklah,sikit je kott....itu pon ada hati nk kumpul pdhal kutip je kt tepi jalan~bkn pesen ske minum air tin..n tunggu mak beli tin susu yg ada pembuka mcm kt bawah ni...^^
sspe yg nk mnderma kt ana boleh sumbangkan yer...dialu2kan...




next...
kat bawah ni...haha
ana cuma ada 1 ruang je utk sumbat smua buku2 ni..
perghh...membazirnyer..ye ke??
hmm,xde lah,lain orang  lain citarasanya...
actually,adelah lebih kureng 8 bku yg ana x bce lgi..
bila ntah boleh baca..hehe..



tengok,ada buku yg dlm plastik(x bukak lgi)..
rooftap rant,anthem,bila blogger jadi maid(bukan ana ok) tu belom baca..~ergh,ada yg nk tlg bacakan x??
buku Syahadah Gadis Ateis by Imran Haaz tu,jumpa x?? hah buku tu ohsem giler,mmg sesuai utk jawab soalan para pencari tuhan or org yg xde agme..seriously ni..x tipu aw


ok kt bawah ni stesen utk bku Hilal Asyraf,Fatimah Syarha n Dr. Farhan Hadi..
actually buku simfoni cinta tu en...
harga runcit skrg ni rm25...
tp disebabkn kepekaan(ececeh) ana ...so dpt beli dengan harga rm13 je wehh....
apa kaitan kepekaan dengan beli murah??
huhu ade laa...
adoiii..nyesal x borong..kalau x,boleh jual semula..opsss...terlepas..hehe...
oh ye,buku terbaru Dr. Farhan ialah Tuhan lebih saintifik..nmpak x?? ade kat bawah buku matahari...hehe
dan buku terbaru Hilal Asyraf is Takdir 2 dan Relasi(sambungan sinergi)..
tp buku takdir 2 belum beli lagi,tggu diskaun maa...ade sesapa nk sponsor??? kih3
oh,korang kenal Faisal Tehrani x???
buku dia ohsemmm lah...
antrenye si peniup nay,detektif indigo,manikam kalbu n bedar sukma bisu~smua ni ana baca time kt ma'arif n   hisamudin...
*mira,buku BI xde ke?? smua bm je aq tengok...jawapannya: err,bakal ada...hehe..stkt ni baru ada 1..


ok..apa ni?? baju kertas??
hmm,xde ape pon senanyer..sje je..
ni hadiah(err,mybe la) from my adopted sister...
tp hmm...dia curang ngan anaa..... :'( sedihnyaaa
taw la ana x pandai layan org tp jgn lah wat ana mcm ni..
nk curang pon at least putuskan lah dlu hubungan kita..
terluka tahu x???  hmm...
tulis i love u forever konon... haktuihh..
*amboi,emonya dia..hehe sje je tu...act dah xde feeling dah


kat bawah ni..nmpk x ade pic ank patung comel..
huhu hadiah daripada pakwe i taw..dia tu sweet sangattt....~tolong jgn percaya,mira single ok..haha
xde lah,itu hadiah drpd adik dorm waktu f4..
cam ni kisahnya...izinkan aku  membebel sat
mse tu ada wat tukar2 hadiah kt dorm ana ni..c23..
then hmm yg sedihnya ana sorg je f4 kt dlm dorm tu...so err....hmm ntah la..bkn x peramah tp hmm no komen..
ok2 then dipendekkn cerita,ana dpt request drpd sorang adik f2 ni,dia minx shawl. 
kebetulan plak aii kat umah ni ade shawl baru beli..kuang3...
so ape lagi,nk jimat budget,ana bg je lah shawl tu kt dia..hehe...
n time sesi tukar2 hadiah tu,ana x balik ostel lagi*ponteng kalo x silap sbb mse tu baru balik drpd kg
esoknya baru bg kat adik tu...kesian dia duk nunggu hadiah drpd cikmira..hehe
then,lpas bagi tu,ttbe dia ckp... 'kak mira,tggu jap,nk bagi someting'...
eh2,perlu ke ana dpt sesuatu drpd dia?? rsenyer x...tp org da nk bg kita amik je la en..hehe
'amik lah,tnde terima kasih sbb belikan kita shawl  ni'..
aq dah speechless..errkkk mekasih yerr dik oiii...actually shawl tu akak bkn beli semata2 utk adik..hehe
ok dah cerita tamat..~penatnya menaip..
eh2 awat ada keychain nama MIRAE tu???
hmm....ada kisah disebalik tu..hanya orang yang rapat ngan ana je yg taw so rsenyer x perlulah nk story kot...



err..koleksi komik..sikit jee...haha
ana ske komik Ben Wong je...x taw napa
ada sesapa nk pinjamkan komik innocent by ben x??? ana nk pinjam..^^



dan err..ni lah teman dikala ku boring x tw nk wat gapo...
tp tu notbuk nenek....pas ni nk kne pulangkan semula..tp hmm,tok bkn reti sgt guna...baik bg ana...hehe..





haha ok itu je...
Assalamualaikum...


p/s : just sharing...sharing is caring...xde unsur nk buka aib,or wat ever lah.. ^^
n actually lebih kepada kenangan...huhu

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...