Tuesday, 28 May 2013

Selamat Sambung Study(3S)

Bismillahirrahmanirrahim... :)
menjelang akhir bulan 5 2013 ni,for sure ramai yang x on9..huhu
izinkan aku merepek sebelum sambung belajar ok.. peace!! korang,pleaseeee baca,penat aku tulis ni taw.... ^^
*intro : actually post ni nak post as note kat fb tp disebabkan masalah dunia,so harapan hanya tinggal harapan,impian yang tidak menjadi kenyataan...semua karya kat sini semuanya tulus original dari lubuk hatiku yang terpencil..

ok2...story daripada mula lah eh....

awal bulan 12,2012..
semua 'banduan-banduan' yang ditempatkan di dewan/kelas utk menghadapi ujian teori SPM(sijil paling menyusahkan,opss..haha) telah pon kembali ke kampung halaman masing-masing malah ada yang memulakan hidup baru dengan berkerja di kedai-kedai,kilang-kilang,warung-warung dan tidak kurang juga ada yang melancong ke luar mahupun dalam negara seperti London,New York,Captown dan Brunei.
* kalau korang perasan,cuma ada satu noktah~iaitu selepas perkataan Brunei. So korang kena baca dalam 1 nafas..hoho

Amacam? leh dapat A+  x esei aku?? hehe.. klau cikgu R baca ni,mau penuh line merah..hehe


ape yer... tahun 2010..memasing dpt result PMR. kalo yang cemerlang,boleh lah fly ke SBP,kalo hok biasa2 tu,kne la stay je..hehe..nk fly pon boleh.. aku?? hoho.. fly ah.ape tu? terbang?? aah terbang.... :P
*ini mengimbau kenangan silam ke ape? dah lama berlalu kot!!  xde sebenarnya aku nak cakap,korang kene lah merantau sikit~duk ostel pon dikira merantau taw..hehe

kembali ke topik utama...
Selamat Sambung Study(3S).. amboi,study pon leh main sambung2?? aah meme ah...kalau x sambung maksudnya ia akan terputus.. Sedangkan Rasulullah S.A.W menuntut kita supaya menuntut ilmu sehingga ke negeri China.. ^^ inikan pula anak muda macam aku,~mmg aku muda,baru 18 ok..~alhamdulillah masih diberi nikmat bernafas dibumi yang serba fana' ini.

aku tahu x semua dapat  DQ,UTP,IPTA,Poli,PPUM,IPG,GMI,MARA,JPA,YP, dan banyak lagi...ada yang sangkut salah 1 daripada semua tu dan ada juga yang tidak sangkut walau satu pon yer saya faham mesti ada rasa kecewa,terkilan dan terpk 'kenapa aku x dpt sedangkan aku sangat2 layak utk dapat mende tu' . Ya saudaraku sahabatku aku juga pernah mengalami perkara yang sama since f5. Sesuatu yang aku harap-harapkan akan menjadi milik aku tapi akhirnya Allah telah menakdirkan ia bukan milik aku kerana DIA ingin memberikanku sesuatu yang lebih baik sepertimana yang aku dapat sekarang..

Maka,dengan ini berakhirlah cutiku selama 5 bulan...eh yeke? mcm lama sangat je... aku kira start abeh spm sampai nk msuk blajar...ape je aku buat sepanjang 5 bulan?? hmm ntah lah.. membuang masa je banyak kot..hoho dan menikmati cuti ku..boleh bangun sesuka hati,xde sapa nak marah. x ya susah2 nak iron baju sekolah  malam2,kerja sekolah pon tarak,nk tidur boleh pukul berapa je yang aku nk,boleh on9 je sokmo,boleh update blog dgn epi,xde assigment dan banyak lagi... tapi semua tu akan dan telah pon berakhir nanti.. Aku akan terus bergelumang dengan kelas2(kuliah),assignment,err ape lagi eh?? ntoh la..hehe..

 x kisah la ape2 pon..

tetiba aku rasa mcam aku dah banyak sangat tulis merepek2 kat sini so better aku stop sekarang...
akhir kata,saya MIERAYUSOF(nme glamer lah sgt) ingin memohon ampun dan maaf dari hujung rambut korang yang suci daripada kutu tapi mungkin ada sedikit kelimumur,ye aku faham sekarang ni panas en,cuaca x menentu,efek kat rambut,eh merepek dah.sambung yang tadi,aku mintak ampun dari hujung rambut hingga hujung kuku kaki korang yang entah berapa kali sebulan korang potong tu pon aku x tahu...hehe .. maafkan lah diriku ini andai ada terkasar bahasa,tersilap bicara,termarah,termaki,tertinggi suara,termengumpat,terhina,terkutuk,terperli terutamanya.. ^^ Amira Yusof minx maaf sangat..faham2 je lah aku ni guane...hoho..oh ye,halalkan makan minum yang korang dah bagi kat aku lagi2 dak ostel n geng semeja bilik prep yang setia lepak kat situ dari lepas subuh sampai anjing sesat menyalak 2 3 pagi iaitu Enul,Qila,Ecah,Wiya,Rini,Hajar..^^ best lepak ngan korang,walaupun kita berbeza kelas dan dorm tapi kita sejiwa dengan semeja kat bilik prep..hoho..halalkan jugak semua ilmu yang telah diajar kepada aku since aku baby(ilmu apa eh mse baby?) sehinggalah aku dewasa kini...

korang kalau nk contact aku,roger je kat fon(mcj) or mcj kat FB..bukan itu sahaja,ada banyak lagi medium utk korang kontek ngan aku antaranya tumblr,blog,wordpress(Ada tp jrg pkai),ask,formspring,twitter,myspace,tagged(baru je deactive),ym,emel dan banyak lagi... so tolong jgn cakap kat aku ' Mira,aku x dapat nk kontek ko'...pleaasee lah,itu semua alasan orang yang malas berusaha

sekian..

tq kerana sudi baca sampai habis..sebenarnya aku baru sampaikan 60% drpd luahan hati aku yang merah ni.. ada masa aku buat lagi lah post macam ni ok terima kasih daun keladi ada masa kita kontek kat sini ..hoho




sje je...nk ajk korang stalk tumblr aku..hoho KLIK JE SINI

sekian.. Assalamualalaikum...

p/s: aku nak tag nama semua mber yang pernah kenal aku ...even skola tadika..^^


No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...