SHOPPING BUKU DISINI

Saturday, 22 June 2013

pre kelas kat u**~hanya tajuk

Bismillahirrahmanirrahim...


termasuk hari ni(22jun2013)..maka genaplah 2 minggu aku  kat cfs ni..hoho..
amacam?? bez x mira?? ..
hmm,ok lah..minggu ni,cuma 2 kelas je yang lecturer ada iaitu math dan bi..itu pon math sejam dan bi setengah jam.. total contact hour aku utk sem 1 ni,kalau x silap,27 jam seminggu..bnyk ke sikit eh??

apa yang bestnya is first of koz aku dapat ramai member baru(classmate) dan aku dah collect smua no fon dorang utk memudahkan urusan aku ke kelas,mne la taw aku x jmpe cari kelas...

CERITA 1 , rupanya aku sekelas ngan sorang akak kepada pelajar Ma'arif,skrg dak tu f4(lelaki),dan mber aku yang adiknya skola Ma'arif tu plak kenal mber sekelas ngan aku time f2-f4.


 CERITA 2,classmate aku yang sorang lagi ni,dia budak fizikal sains tp entah cmne dia sekelas ngan aku(dak engin). dan ttbe ngah borak2 ngan dia,rupanya dia skola SMAKeL. dan dalam kepala otak aku,hanya sorang je yang aku tahu mber aku yang skola SMAKeL iaitu N. ok then bila aku cakap yang aku kenal N. rupanya2 classmate aku ni ckp yang N pon masuk uia sme ngan aku gak n mse tu N ada kat cafe mahallah ZC.. so aku ni agk excited lah gak koz dpt jmpe N...


 CERITA 3,1 ari tu masa aku ngah dduk dlm kelas(mnunggu ustaz msuk kelas,walaupun aku thu ustz xkn msuk krnen 15 minit berlalu),ttbe aku ternampak syikin(samtsh),aku leh ngam ah gak ngan dia..ape lagi,berborak sakanlah  kami kat depan kelas..tanya itu tanya ini.. ok lah bez..


 CERITA 4,aku ngah duk tekan2 keypad fon aku kat sebelah mesin air,then ttbe sorang awek tegur aku,ok fine itu amalina razali..disebabkan mse tu aku ngah free sbb kelas batal so aku bercadang utk ajk dia lepak di cafe,tp disebabkan aku melihat raut wajahnya yang keletihan barangkali,so aku iringi pemergiaanya dengan sambung menekan2 keypad fon aku(cliche).


CERITA 5, mse tu ngah tunggu waktu isya' dan tatkala itu semua dak first yer kne solat berjemaah kat ZC square.. aku aku amik port hujung supaya senang nak keluar n pakai kasut...sebelah aku memang kosong n tetiba ada sorang awek ni dduk sebelah aku...ok fine mse tu aku bosan so dengan malu2 taik kucing,aku tegur lah awek uh. tnye nme apa,kos apa,duk mne,skola apa dll...ceh,mcm nk temu ramah plak en..dan rupa2nya awek tu dak cenderawasih n skola kat bukit setongkol je..alahai,aku memang ada mber dduk cenderawasih n bukit setongkol,dengan seberapa segera aku tnya la kat awek ni kot2 dia kenal mber aku ni en..dan yess,dia kenal..hoho..


 CERITA 6,mse tu lepas brifing mahalah dan aku nk singgah kiosk utk beli something. disebabkan terlalu ramai kat kiosk tu,so aku stuck kat bucu kedai. dan lalulah seorang pekerja baru(senior yang kerja part time kat kiosk tu). aku pon tnye lah akak tu harga mende yang aku nak beli tu sbb aku nk bayar direct tnpe perlu beratur panjangg giler.. ntah mcmmne,drpd niat nk tnye harga tu,boleh terbabas jauh giler,maka wujudlah 'warung kopi' sementara dlm kiosk yang sesak giler,mjur ada aircond..



CERITA 7,aku turun tangga dari tingkat 4 utk  kemanan entah la aku x ingt,ttbe time dh nk smpai kat ground floor,ttber aku prsan ada ex srai,aku ingtkn dia x perasan aku so aku buat bodoh je la,mse tu mmg xde mud nk tegur orang,tp mujurlah rupanya ex srai tu perasan aku n tegur n tanya 'kenal x?',sebenarnya aku dah lama perasan ex srai ni tp aku mlas nk tegur sbb aku anggp dia x kenal aku sbbnya kami bukannya rpat pon time skola dlu,1 kelas pon x pernah...tp dengan izin Allah,dia kenal dan masih ingt kat aku wehhh....rasa terharu tu ade lah sikit...

CERITA 8,disebabkan minggu ni sokmo xde kelas,so aku rasa agak terkilan sebab dak sibuk2 bersiap2 nk p kelas n then kelas batal...-_- ok fine aku faham,myb lecturer ada urusan yang perlu diselesaikan . so aku pk alternatif supaya aku leh jadikan masa aku lebih berharga.. so aku p collect smua no lecturer aku dan tnye la kot2 xde kelas ke en..n ternyata,ade sorang lecturer aku ni x sihat...yer aku faham...alkisah hari tu aku text  cikgu bi utk tnye ade kelas ke x,n mungkin rezeki aku dan ALLAH nk memberikan aku merasai sesuatu,maka cikgu bi aku lantik aku jdi ketua utk banat,so lepas ni aku kne speaking sokmolah

cakap pasal speaking,UIA is a english speaking campus ok..so please sepak ..eh x,please speak in english yer... no malay.... bukankah PRACTISE MAKE PERFECT???

dan aku still lagi berblog dalam malay..npe x nk tukar languange hah? biar bi ko ok banyak cik mira oi....err,nt lah bila aku exempted bi...

oh ye,ckp pasal exempted bi ni kan,teringat plak aku pasal EPT(english placement test)..actually aku target dapat band 4 lah paling hebat pon dan tup2 aku dapat lebih daripada tu...mula2 tu ade lah jugak rasa kureng x percaya..seriously mcm terkesima sebentar,aku x xpek pon dpt band lebih drpd 4 woo..alhamdulillah rezeki aku..so aku dpt setahun setengah... doakan aku yup supaya tabah menghadapi kehidupan kat cfs ni...

btw,kat cfs ni mmg everything is depend to u..kalau kau nk aktif,maka kau aktif.kalau ko malas,maka pemalaslah kau dan xde spe nk push ko spye jgn malas ec diri ko sendri.


oh ye,memandangkan kat cfs ni makan n minum ditanggung sendri,maka dengan ini aku telah memperuntukkan rm5 ONLY utk sehari tapi kenyang smpai esok hari,eventhough aku jenis ske mkn..ok apa taktiknya??? if nak tahu,boleh tnya aku kat fb(private message sahaja yang akan dilayan)....so dengan itu aku hanya membelanjakan rm35 seminggu utk makan.ade setengah orang membelanjakan minimum rm10 en,so seminggu dah spend rm70....sedagkan budget makan aku half drpd tu..hoho..yela aku taaw la korang lagi berjimat drpd aku...

rasanya itu je... aku tulis apa yang aku rasa nk tulis...xde unsur2 nk menunjuk2 or wat so ever cuma rasa nak share apa yang aku rasa especially time aku cerita pasal 8 cerita...tu...sekian thankz baca...

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...