Friday, 7 June 2013

Sehari sebelum....

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamuaalaikum..
Alhamdulillah wa syukurillah... dah 7 JUN 2013 rupanya...
dah nk masuk 7 bulan ex spm 2012 victim bebas daripada belenggu 'komunis'~ ayat cliche..

Sehari sebelum aku teruskan jihad fi sabilillah ni..
tergerak hati nak post something utk yang 'rajin' stalk blog aku..kih3...
aku x rasa minggu depan aku leh on9 sebabnya berukben x beli lagi(myb akhir bulan 6 kot baru beli).
pastu aku pon x taw wifi kat sana guane,kat ostel aq rasa of koz link laju macam siput,dan hp aku wifinya dah rosak(boleh ke? boleh sbb slalu jatuh). so myb aku akn lepak2 kat dorm org,cari kerja,buat lawak,share pengalaman aku..haha

ni kali ke 3 aku akan duk ostel yang aku pon x pasti ostel mana aku dapat,dengar cerita,ada yang 5 tingkat(xde lif) n 10 tingkat(ada lif),sejujurnya aku ske duk tingkat 2... x taw napa....

dan ada kelainan sikit nk masuk ostel kali ni sebab boleh bawak my boyfie n lappy...wahh beznya..sebelum ni kalo kat skolah,dua2 x leh bawak nt x pasal2 lah kne jmpe cikgu disiplin if kantoi..tp stkt ni aq baru 1 kantoi..isk3, x ptot...tp ok lah dlm berpuluh2 kali aq bawok,baru 1 kantoi..haha..ok lupakan

korang kalo masuk ostel,bawak brg bnyk ke eh? aku? ntah la,bg aku bnyk sbb mak sruh bwk skali ngan refill mne lah x penuh beg. Pinggan mangkok cawan sudu garfu smua mak suruh bawak utk stanby nk makan ke kat dorm.. haha...xde aq rasa ni first time aq nak jejak ke ostel yang up lagi..hoho..
kat bawah ni je barang yang aku bawok..haha


beg purple Rayhar-itu beg umrah tok aq yg aku cilok,aku sumbat semua jenis baju,seluar,kain,tudung dan tut2..haha
Jean Perry-bantal highclass dengan diskaun hebat ok..
beg hitam-perkakas selain pakaian 
beldi-semua barang mandi..
haha...
oh lupa nk gitaw,tema aku tahun ni purple dan biru...tengok baldi,hanger aku biru,cadar biru,tuala biru..daan yg len2 purple(my fveret)


ok adik2 yang first time nak duk ostel,sila ikut Kak Mira punya style yer.. 
pic tu nmpk mcm banyak barang sebabnya aku angkut skali ngan iron,pinggan mangkuk kuali periuk nasi..ih3..kidding.

cne la nt eh kehidupan aku kat sana..
adakah sama je mse aq f1,f2,f3,f4,f5??? 
dan antara mende yang aku excited is aku akan  jumpa mber2 Ma'arif woohh giler ahh x sangka beb..
dak Hisamuddin?? erghhh dorang ni ramai sangat lah n aku x leh nk amik tahu sgt..hoho...

alhamdulillah semalam result matrik ambilan ke dua dah kluar n  mber aq yg x dpt matrik,dah dpt pon..
dan mostlly mber2 kacip aku dpt kat PAHANG...
wohh memang rezeki korang lah..ade masa aku jenguk korang yer(cliche)

dan hari ni dengar cerita..
result utk uitm nyer~means spe yang ada apply uitm mse e rayuan tu,resultnya dah keluar awal..
myb sbb nk elak bebudak yang mhon uitm ni msuk matrik dlu kot..
betol x?
lagipon ad yg bilang,upu ni orang tengah je antara kita ngan u tu..kiranya nak selaraskan lah semua urusan permohonan ke ipta ni dihandle oleh 1 kuasa besar..hoho iaitu UPU..
kalo Upu ni xde,x ke kucar kacir nt..huhu..

ok aku ada EPT n APT nt so sampai sini je lah aku membebel k sekian thankz baca sampai habis..

pesanan utk awak,yer awk yang ngah baca post ni...

Ingat ALLAH yer,nk buat apa2,amalkan baca Bismillah dulu...

dan pesanan ni utk insan nama Q

tolong jgn doa2 nk brsme ng aku,sbb aq x nk ng ko....pleasee...

dan utk S..

aku tunggu ko kat sana.. ok 

itu je kot..sekian 




No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...