Friday, 26 July 2013

taaruf week 2013 cikmira23



aku mempersembahkan video ni..simple giler..lagu pon aku main hentaam je..meme dop masuk langsung...haha
silakan..
khusus utk adik2 yang nak ke uia next yer...hoho

Thursday, 25 July 2013

fasting at CFS IIUM 2013~hanya tajuk

Assalamualaikum...
fuh,lama x hapdet belog...bz lah katakan..hoho..
ye ke bz?? org len lepak je... perghh,walawehh... 30jam seminggu,mne la x bz...pagi2 kelas dah start kul 7 sampai 4 ptg..kadang2 sampai 6 petang..manelah x lembik..nk kena daki tingkat 4 lagi..memang x sah lah kalau tekak merengek nak air..ye dok??..
ok fine bila dah ada peluang nak menaip panjang lebaq ni mulalah idea tu slow2 lari macam buat salah besar je...
aku kat sini sahur makan kurma je..ikut sunnah lah katakan.. ahamdulillah rummet aku rajin2 sahur belaka..^^ dan utk pertama kalinya,aku x pernah mengalami situasi sepertimana aku lalui baru2 ini..iaitu time iftar aku full ngan date utk iftar ngan orang2 tertentu..hari ni iftar ngan orang ni kat sini,esok ngan orang ni plak,lusa ngan orang tu.. memang dalam seminggu,2x je aku boleh nk iftar ngan rummet...
sebenarnya dari minggu lepas lagi nak hapdet blog ni tapi disebabkan cuak giler nak quiz dan test..
setakat ni baru lepas 3 quiz..iaitu quiz 1 dan 2 utk fizik dan math..ict belom lagi..next week myb ade quiz ict dan test fizik again!!! oh nooo,aku x leh leka...agak terasa ngan result quiz aku baru2 ni..seriously cam x sangka..tapi x pe lah,setiap yang berlaku ada hikmahnya right..
aku teringat kata2 seorang pakar motivasi ni..
kalau kita nak pergi berperang en..kalau ada 2 jenis tentera ni,yang A ni dorang p berperang ngan 1juta peluru,500k bahan api,kereta kebal dan len2..dan yang B cuma 100k je serba satu bahan..korang rasa,yang mana berpotensi akan menang??? of koz lah yang A kan..tapi x mustahillah yang B pon boleh menang;dengan izin Allah..xde,sebenarnya aku nak cakap,kalau korang rasa nak skor en, korang just wat 50 soalan je n lepas tu tinggal mcam tu je..konon dah faham sangatlah kan.. dan kawan korang ni dia pulun habis2 500 soalan..dan dia skor..ape korang rasa,mesti korang yang kalah ngan mber korang tu akan cakap, alah,ko rajin stadi,banyak wat latihan,meme padan pon dpt tinggi. ingat balik prinsip kita.. man jadda wajada.. korang stadi x seberapa,otak pon x geliga(cerdik) tp bajet nak skor tinggi,...logik ke?? ok fine,smua tu x mustahil kalau Allah izikan..tp fikir logik lah en, Allah tu Maha Adil.. mayb korang dapat skor tinggi sebab Allah nak uji je korang..sama je lah kalau  korang struggle giler tp result cukup2 makan je..itu pon ujian gak..jangan cepat nak mengalah..kononnya aku dah habis giler2 stadi tpi result x gempak pon.. no jangan fikir camtu... teruskan je..yang penting YAKIN DENGAN ALLAH.. oh ye,stadi stadi jugak tapi hablu minaALLAH tu kena lah jaga..yang nak bagi result korang bagus tu bukan lecturer tp ALLAH..so kena raijin2kanlah mengadu kat DIA..

ok aku mintak maaf kalau ada yang rasa aku tulis tu cam nak menunjuk2 ke ape..nope,xde niat langsung..aku just nak ingatkan diri aku.. supaya jangan cepat mengalah.. aku kena kuat hadapi semua ni.. .
ok lah itu je..ade masa aku cerita lagi..
doakan aku dan rakan2 leh jawab test dan quiz next week yer... taa