Monday, 5 August 2013

Salam Lebaran 2013~post simple jer

Bismillahirrahmanirrahim... 
Assalamualaikum...
salam aidilfitri minal aidil wal faizin...

sebelum terlupa alhamdulillah..kita masih bernyawa utk baca blog ni dan sudah menghampiri hujung bulan yang penuh keberkatan;semua amalan digandakan pahalanya.. maka rugilah 3 golongan dan salah 1 daripadanya..golongan yang apabila datangnya ramadhan kepada mereka tetapi mereka keluar dari bulan tersebut tanpa beroleh apa2,melainkan lapar semata..
so ape lagi 2 golongan tu?? iaitu

  • mereka yang mempunyai mak ayah yang masih hidup tetapi tidak berbakti terhadap mereka
  • golongan yang mendengar nama baginda tetapi tidak berselawat keatas baginda.. 

 sebenarnya 3 golongan yang rugi ni,adalah doa daripada para malaikat sewaktu baginda sedang menaiki mimbar lalu baginda mengaminkan doa tersebut..so faham2 je la,doa yang didoakan oleh malaikat dan diaminkan oleh baginda..of koz trmakbul rite?? 
~tegur if ada silap fakta dalam ayat di atas..

btw,raya kat mana je tahun ni?? aku?? hoho cam biasalah..kat pahank lorr...tp thun ni bkn kt umah tok... rye kt temerloh plak..kih3... so ore temerloh tu leh lah beraya ngan koi..^__^

so far tahun ni cipta rekod,i will wear a blouse je,but murah giler rm1* only each ..tp ohsem giler baju dia bagi aku lah..aku pon x tahu smede e2 bju sekenhen ke ape..ahh lantak lah.. teringat plak sehari sebelum tamat kuliah...

so bez x puasa thun ni?? especially rakan sebayaku...aku tahu tahun ni ramai yang berpuasa merata2 en..ade yg kat melaka,johor,perlis,penang,kedah,kelantan,ganu,pahang dll...cuma aku je yang x merantau jauh..juz kat pj je..kih3.. nk balik umah hari2 pon boleh sangattt cuma penat sikit lah... korang raya rilek je ke?? fuhh aq x tenteram lah nk raya... bukan apa,memikirkan diriku yang masih x berapa nk kuat utk menentang soalan quiz,test yang sedang menanti utk membaham otak aku ni,membuatkan aku rasa resah gelisah sedikit...seriously...tp rumah seakan2 menggoda aku utk terus lena..perghh,perlu sentiasa tajdidkan niat..kalau x,memang say tata to 80% or whatsoever.. ok fine x faham sudah,ignore it...

ade cerita best..ade sorang member aku ni..rupanya2 mber dia time skola menengah is member aku time sek rendah n member aku time sekolah menengah is member dia time plkn..faham x??? tp aku x pernah pon bercakap ngan dia..x perlu kot....errr,cerita best ke ni eh??xdelah best mana pon..juz nk panjanggkan pos..kih3..

akhir kata,salam lebaran....manfaatkan baki ramadhan yang tinggal supaya x menyesal apabila x dpt sambut ramadhan yang akan datang...

*jangan lupa maafkaan semua orang sebelum tidur...nite



No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^