Thursday, 31 October 2013

kerja oh kerja

Assalamualaikum.. macam ni ceritanya
tadi aku p kerja part time tambah pengalaman ushar balak-please jangan percaya..-saja cari publisiti aku ni..hehe..
ok sambung..then aku singgah 1 kedai ni..kaki aku sengaja melangkah ke arah kedai tersebut n then..ape lagi,xde sebab lain,aku melangkah ke kedai tersebut sebab pekerja dia hensem bohh macam mario maurer..
ok fine aku menipu kat situ,aku p kedai tudung..haha..utk ushar tudung yang aku rasa mesti aku cun kalau pakai ni-ok nmpak x ade unsur perasan santan pekat kureng manis kat situ.. then ada orang panggil aku 'akak'..aku wat dek je.. then ade lg yang panggil 'akak,akak'..eh2 ade orang panggil aku ke?? ala,ape ni..aku baru 18,xkan dah nk panggil aku akak..x chill lah beb.. panggil lah aku adik manis ke ape..-perasan lagi,aishh mira ni sejak bila jadi minah perasan(sejak aku frust sekarang ni,ni je cara nak hibur hati aku yang lara macam err whatever)..
ok sambung.. then aku teruskan operasi 'ushar' aku dan dalam masa yang sama ada yang panggil aku akak.. oh ye,actually aku x sure pon yang dia panggil aku..ke aku perasan kononnya aku dah kerja 'part time' ni so aku dah leh digelar akak..ape aku merepek..

tetiba.. 'akak,saya panggil akak tadi'..
oh..ok fine budak ni rupanya..budak yang jaga kedai yang aku ushar..
ok then kenapa duk teriak nama aku macam orang gila-sesuka hati aku je judge orang padahal dia bukan teriak pon..haha
'akak duk seksyen ** kan?? tingkat * kan??'
aku dah mula cuak,eh dia kenal aku ke?? aku kenal dia ke?? pernah terserempak ke?? eh mestilah pernah sebab aku dah lama duk situ.kalau aku x kenal dia then dia kenal aku ..itu maknanya aku ni x mesra alamlah.. dah la baru2 ni,bila aku terserempak ngan jiran aku kat fudkod,dye senyum2 kat aku...aku ape lagi xkan nak tarik muka kot.of koz lah aku senyum balik..haha..
ok then rupanya budak tu jiran aku perghhh dia dah lama nak kawan ngan aku bohhh... terharu rasenyer...then aku tanya 'ngah cuti ke?' .dia cakap x.. aku tanya umur.. dia cakap sama ngan aku..
ok fine,logik lah kalau dia x skolah dah..kan?? tapi ...1 kemusykilan kat sini.. budak ni..
terus  menerus panggil aku akak..korang leh bayangkan tak someone yang ko espek dia SEBAYA ngan ko tapi dia panggil ko AKAK.. agak2 ah weh ntah2 ko lahir dlu dari aku..ni yang rasa tua ni... kat sini aku dah syak something..tp biarkan syak aku jadi rahsia..hak x pernah kalah...
dan aku ape lagi..habaq mai lah kat diaa supaya jangan panggil aku akak..guna aku kau or saya awak pon aku ok je lah..yang penting jangan menampakkan aku lagi tua dari kau kalau kau betol2 sebaya ngan aku..
then tujuan aku yang mulanya nak ushar dah bertukar kepada 'bisnes' borak x bertauliah...haha..sebenarnya ada misteri pasal budak ni taw..
aku rasa aku dah malas nak taip.. so sampai sini je lah.. aku  memang xkan tulis dah pasal budak ni... nak tahu misteri apa..belikan aku printer dulu ok.haha ok tata...

p/s: aku mintak maaf kalau ada unsur gedik,takabbur,riak,ujub dan semua sifat negatif kat post ni..marilah kita buang yang keruk(memang saja typo) dan ambillah yang jeruk(typo disengajakan)...macam best je ayat tu kan??..btw,keruk tu ape eh?? kalau kerak tu aku tahu lah,leh jadi kerak  bumi or kerak nasi kan3?? hmm nt lah kalau aku x ingat aku x bukak kamus dewan bahasa dan perpustakaan...
sekali lagi maafkan aku yang berdosa ini... :(

... ngah sedih sebenarnya ni aw...hmm..menjelmalah kau wahai kekasih hatiku...huhu-isk3 x abis2 poyo dia

result..hmm so??

Assalamualaikum.. detik ini,saat ini..huhu
keluarlah sudah result utk sem 1 2013/2014...
result aku... alhamdulillah lah biasa2 je.. x gempak mana pon weh...haha
xde juz saja nak post...kebetulan teringat..
actually ni baru balik kerje..
eh kerje apa?? kerja mengikis lemak yang baru nak tepu since f4..hehe...
kidding je lah... member aku yang kerja kat tempat aku kerja sekarang kan..
dia gtaw.balik je kerje terus mandi dan tidoq..
aq plak.. haha balik kerje duk lepak depan tv smbil on9,then tolong mak cabut uban(kalau rajin lah,tp biasanya malas),hehe,mandi,hadap laptop layan korea or on9,kemas rumah sikit(bila smua dah tidoq),iron tudung utk esok,men wasap,layan youtube,baca almulk then baru tidoq.. nampak tak perbezaannya kat situ...
oh ye,kalau aku ade kredit,aku wat lah yang *128# tu utk dpt rm1-kol 300min n 300sms..ape lagi..gayut ah ngan suami..opss.. tunang pon belom..eh x,calon pon x dop..haha..dah tu gayut ngan spe?? ngan qilah.. haha..alamak,kantoi.. -kidding

itu je..juz saja nak meriahkan blog.. aku dah xde hati sangat nak berblog ni sebenarnya..tapi  memikirkan someone tu..sebab aku dia berblog so aku teruskan lah jugak..rela dalam paksa gitu..

oh ye,aku ada cerita hot nak story ni.. pasal jiran yang  x berapa nak jiran lah bagi aku..hehe.. k lah x baik membebel panjang2 nanti orang  menguap dan tido,...aq gak yang kering tekak n then rasa cam nak pekena teh tarik kat mamak..eiiiuu,,mamak jugak jadi pilihan..xde,itu je kedai yang bukak kul 3am ni..hik3..amboi berani kau mira kuar rumah camtu..-absolutely x pon..haha

ok itu je kemerepekan aku..-nak hilangkan frust putus cinta(kidding).. haha mkay by

Saturday, 26 October 2013

pengalaman ke I CITY SHAH ALAM..

Assalamualaikum...
sebelum aku membebel lebih panjang..aku bukan nak show off yang aku dah p icity ke ape..juz sharing.. yer aku faham lain orang lain pendapatnya kan.. juz enjoy read my story..kalau rasa menyampah len kali jangan visit dah blog aku...btw,blog aku so ske hati aku lah..ade ganggu hidup korang ke???xdekan?? sori tadi emo sat..wakawaka..

jeng jeng jeng..


sebenarnya aku nak post pasal life aku kat U utk sem 1 tp disebabkan aku tangguh so dah lupa apa nak tulis..
n disebabkan arini aku habiskan masa kat i city yang terletak juz 5km je  dari rumah aku so saja nak share2..
btw,aku dah banyak kali p icity ni sbenarnya.. lebih 6x dah aku rasa.. first time aku p masa tu xde apa2 lagi melainkan pokok yang menyala tu semua.. itupon sebab bawak sedara aku yang mai sini...then kadang aku mai sebab skola aku dlu wat aktiviti kat sini. n kadang aku datang sebab ada event kat depan snow walk.. so far,selama aku p icity ni kan.. actually aku x pernah pon jejakkan kaki kat tempat2 yang ada seperti snow walk,trick art museum,horror(new) n wax museum..
sapa cakap aku tak mo p kat situ.. aku nak sangat weh..juz nk merasa..tp apakan daya,kewangan x stabil..hik3.. pikiaq 100x weh nak habiskan duit kat tempat camtu..mak aku lagilah xnk bawak.. aku juz leh dengar je member aku yang dari kedah,perlis,kelantan smua dah merasa masuk wax museum dll tu.. aku?? harap je rumah dekat tapi x pernah pergi pon..haha

ok then,hari ni ada family day opis mak aku buat. n yang aku teruja.. setiap family dapat tiket free utk ke 4 tempat ni iaitu

  1. trick art
  2. wax museum
  3. water world
  4. snow walk
first aku p kat wax museum..dengar cerita mahal bohhh nak masuk sini..dalam rm80 kan3?? kalau x disebabkan free,xdenyer aku mai situ...  ok lah nampak real.. ade lah aku bergambar ngan Micheal jackson,Bruce Lee,Nelson Mandela,Marryln Monroe,Lee Chong wei,Micheal Schumacer,Bradpitt,Angelina Jolie,Yassir Arafat,Mr. Bean, dan ramai lagi..aku rasa itulah kali pertama dan terakhir aku masuk wax museum tu unless ade orang sudi belanja aku sekali lagi..kih3

then aku p trick art... dan aku admit abang aku macam rela dalam paksa je jadi cameraman aku...hehe.. 'abangwan,sini'... 'abangwan,sini belom amik gambar lagi'... hehe... sorrylah itulah angan2 aku bila masuk trickc art tu.. cool bebeh.. bagi aku laa.. utk yang x ske bergambar..aku rasa mesti bagi dia biasa2 je..huhu ye x?? 

next aku p snow walk... perghh ada sweater purple bohh.. my feberet kaler..hik3.. mula2 tu x sejuk mana,then bila dah masuk n aku try game yang kena duduk atas kerusi tu ...hmm,x tahu nama aktiviti tu apa.. then masa tu lah tangan aku dah stat kebas sebab sejukkkk gilerrrr beb... haha...dah la selsema x baik lagi n aku p tempat macam tu..memang meleleh lah jawabnya kan..hik3.. aku tak tahu lah awat aritu ada yang cakap kat dalam snow walk tu x sejuk sangat!! bagi aku sejuk giler.. rasa macam nak pakai 5 lapis sweater..n yang coolnya.. worker kat situ encem2... ok lah not bad.. hehe ok abaikan..sje selingan...
rasa cam nak masuk lagi...serius bestttt....mende free meme lah best..hik3

lastly aku p water world..mahal gak weh..dlam rm40 rasanya for adult.. aku x mandi pon.. aku rasa penat sangat n aku tidur je kat sana.. haha ape lah.. orang lain sedap mandi tapi aku tidur walhal tu bukan tempat tidur tapi tempat mandi..

akhir kata....lepas ni aku dah x berangan2 dah nak p icity sebab aku dah merasa hmpir semua yang ada kat situ dengan PERCUMA!!!! alhamdulillah...

harapan aku,semoga aku dapat ke sana utk dating ngan suami aku...kih3.. k tata..itu je.

sori xde gambar.. korang search je lah gugel mesti ramai dah yang letak gambar...

n mintak maaf sekali lagi..aku juz tulis apa yang hati aku rasa..means tangan aku bergerak utk taip seiiring dengan kata hati aku... imm sorry uols.. sorry kalo ade unsur gedik or what soever..

utk yang x pernah p icity tu.. aku rasa kalau korang orang yang berkemampuan,pergilah utk merasa. tp kalau yang biasa2 je mcm aku ni.. pleasee lah jangan habiskan duit korang even rm30 utk ke tempat cam tu ..bukan apa.. pernah dengar x,imiginasi tu 1 doa!! teacher aku pernah cakap pasal ni.. nak tahu lebih lanjut boleh tanya aku sendiri..aku dah malas nk tulis..

oh ye,sepatutnya hari ni aku kerja..hari ke 3!!! tp aku dengan beraninya minx cuti kat bos..n bos gtw aku lepas dia benarkan aku cuti tu ' sebenarnya utk pekerja baru,saya  xkan bagi cuti utk seminggu pertama kerja'. tapi kes awak ni nak wat camne en..n kebetulan memang ada pengganti aku..
ok itu je wassalam..

p/s : perasan x,lebih sebulan aku x post apa2..hehe.. lately aku bz sikit sbb cri duit poket..apa2 hal wasap je ..aku reply punyer...insyaAllah..hehe.. take care..