Thursday, 31 October 2013

kerja oh kerja

Assalamualaikum.. macam ni ceritanya
tadi aku p kerja part time tambah pengalaman ushar balak-please jangan percaya..-saja cari publisiti aku ni..hehe..
ok sambung..then aku singgah 1 kedai ni..kaki aku sengaja melangkah ke arah kedai tersebut n then..ape lagi,xde sebab lain,aku melangkah ke kedai tersebut sebab pekerja dia hensem bohh macam mario maurer..
ok fine aku menipu kat situ,aku p kedai tudung..haha..utk ushar tudung yang aku rasa mesti aku cun kalau pakai ni-ok nmpak x ade unsur perasan santan pekat kureng manis kat situ.. then ada orang panggil aku 'akak'..aku wat dek je.. then ade lg yang panggil 'akak,akak'..eh2 ade orang panggil aku ke?? ala,ape ni..aku baru 18,xkan dah nk panggil aku akak..x chill lah beb.. panggil lah aku adik manis ke ape..-perasan lagi,aishh mira ni sejak bila jadi minah perasan(sejak aku frust sekarang ni,ni je cara nak hibur hati aku yang lara macam err whatever)..
ok sambung.. then aku teruskan operasi 'ushar' aku dan dalam masa yang sama ada yang panggil aku akak.. oh ye,actually aku x sure pon yang dia panggil aku..ke aku perasan kononnya aku dah kerja 'part time' ni so aku dah leh digelar akak..ape aku merepek..

tetiba.. 'akak,saya panggil akak tadi'..
oh..ok fine budak ni rupanya..budak yang jaga kedai yang aku ushar..
ok then kenapa duk teriak nama aku macam orang gila-sesuka hati aku je judge orang padahal dia bukan teriak pon..haha
'akak duk seksyen ** kan?? tingkat * kan??'
aku dah mula cuak,eh dia kenal aku ke?? aku kenal dia ke?? pernah terserempak ke?? eh mestilah pernah sebab aku dah lama duk situ.kalau aku x kenal dia then dia kenal aku ..itu maknanya aku ni x mesra alamlah.. dah la baru2 ni,bila aku terserempak ngan jiran aku kat fudkod,dye senyum2 kat aku...aku ape lagi xkan nak tarik muka kot.of koz lah aku senyum balik..haha..
ok then rupanya budak tu jiran aku perghhh dia dah lama nak kawan ngan aku bohhh... terharu rasenyer...then aku tanya 'ngah cuti ke?' .dia cakap x.. aku tanya umur.. dia cakap sama ngan aku..
ok fine,logik lah kalau dia x skolah dah..kan?? tapi ...1 kemusykilan kat sini.. budak ni..
terus  menerus panggil aku akak..korang leh bayangkan tak someone yang ko espek dia SEBAYA ngan ko tapi dia panggil ko AKAK.. agak2 ah weh ntah2 ko lahir dlu dari aku..ni yang rasa tua ni... kat sini aku dah syak something..tp biarkan syak aku jadi rahsia..hak x pernah kalah...
dan aku ape lagi..habaq mai lah kat diaa supaya jangan panggil aku akak..guna aku kau or saya awak pon aku ok je lah..yang penting jangan menampakkan aku lagi tua dari kau kalau kau betol2 sebaya ngan aku..
then tujuan aku yang mulanya nak ushar dah bertukar kepada 'bisnes' borak x bertauliah...haha..sebenarnya ada misteri pasal budak ni taw..
aku rasa aku dah malas nak taip.. so sampai sini je lah.. aku  memang xkan tulis dah pasal budak ni... nak tahu misteri apa..belikan aku printer dulu ok.haha ok tata...

p/s: aku mintak maaf kalau ada unsur gedik,takabbur,riak,ujub dan semua sifat negatif kat post ni..marilah kita buang yang keruk(memang saja typo) dan ambillah yang jeruk(typo disengajakan)...macam best je ayat tu kan??..btw,keruk tu ape eh?? kalau kerak tu aku tahu lah,leh jadi kerak  bumi or kerak nasi kan3?? hmm nt lah kalau aku x ingat aku x bukak kamus dewan bahasa dan perpustakaan...
sekali lagi maafkan aku yang berdosa ini... :(

... ngah sedih sebenarnya ni aw...hmm..menjelmalah kau wahai kekasih hatiku...huhu-isk3 x abis2 poyo dia

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...